PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Çifte vatandaşlık, Askerlik Behinderung

Z@ferrr
01 Temmuz 2024, 21:09
İyi günler arkadaşlar, bende şuan Alman pasaportu var, ve çifte vatandaşlığına başvuru yapmak istiyorum. Lakin bende Schwerbehinderung var yani işitme kaybıdan dolayı. Bu durumda, çifte vatandaş olduktan sonra, askerlik gerekiyor mu veya prosedür devam nasıl işleniyor?

Birbey 3.1
01 Temmuz 2024, 21:17
En iyisi konsolosluğa sor.

Kanatimce muhafiyet için başvuru yapman lazım. Kabul ederlerse sıkıntı yok, etmezlerse askerliği yapman gerekir.

hOrOz
01 Temmuz 2024, 21:30
İyi günler arkadaşlar, bende şuan Alman pasaportu var, ve çifte vatandaşlığına başvuru yapmak istiyorum. Lakin bende Schwerbehinderung var yani işitme kaybıdan dolayı. Bu durumda, çifte vatandaş olduktan sonra, askerlik gerekiyor mu veya prosedür devam nasıl işleniyor?

Usta önce Schwerbehinderung kanıtlaman gerek,

Burdan basvurunca senin bağlı olduğun askerlik şubesi seni Askeri bir hastaneye sevk edr

Buradan aldığın raporların hiç biri geçerli değil

Askeri hastanede seni heyete çıkarıyorlar askerliğe uygun olup olmadığına karar veriyorlar

Benim başılma geldi askerde ilk askerlik yapamaz diye eve gönderiler 6 ay sonra yapabilir raporu verdiler

Boşver sadece Alman Vatandaşı ol..

Başına iş açarsın .. Ben 3 kere gittim geldim

Birbey 3.1
01 Temmuz 2024, 21:39
2009'da arkadaşlan askere beraber gidecektik.

Basvuruyu yaptık. Arkadaşa baya kiloluydu ama fit bir durumdaydı.

Kayseri askerlik şubesinden buna mektup geliyor. Askerliğe tahminen el verişli değilsin diye. Almanya'daki tam teşküllü bir hastane rapor getir diyorlar.

Hastane Almanya'da geçmiş gün 1000 Euro istedi.

Arkadaş olup olmayacak şeye 1000 Euro vermem dedi.

Ev doktorundan rapor aldı. Onu gitti konsolosluğa verdi. Konsolosluk dedi, kabul etmezler. Arkadaşda dedi, ederlerse ederler, etmezlerse giderim. 1 ay sonra askerlik şubesinden muhafiyet geldi.

Ben askere gittim. Sonra ne göreyim: Ağır sizofren hastalarına bile muafiyet vermemişler. Adamın sonra ilaçı çalmış herhalde madde bağımlısı birisi, sizofren olan kişi kafayı iyice üsütmeye basladi. Hatda Alay komutanına bile haber gitti Burdur'da. Alay komutanı bile ateş püskürüyordu, böyle adamı niye yolluyorsunuz diye.

Sonra bizim yan mangada madde bağımlısı vardı. Adam madde bulamayınca 3 hafta boyunca hergün eşofman ile tirtirtidredi.

Lafın özü, sağlam arkadasi askere almadilar cürük olanlari aldilar.

Bence sansini dene. Kabul edelerse tantana etmeden muafiyeti okay. Ederlerse sende basvurunu geri cekersin.

aqua05
09 Temmuz 2024, 19:53
Benim kayınço bugün konsoloslukta idi 50 yaşında Türk vatandaşlığına geçmek için 6000 Euro askerlik parası istemişler.Bu Suriye’den gelip Türk vatandaşı olanları askere gönderiyorlar mı yoksa 6000 Euro onlardan da alıyorlar mı merak ettim şimdi.Bunu politika amaçlı yazmadım.

webci
09 Temmuz 2024, 20:07
Istemeleri normal..
Bu isin reconu bu..
Suriyelilerde para varmiki??
Belli biyastan sonra askerligi hala yapmamissan askere gitmiyorsun ama acigi ile beraber parayi yatirman lazim .bu eskiden dr boyleydi..

aqua05
09 Temmuz 2024, 21:01
Istemeleri normal..
Bu isin reconu bu..
Suriyelilerde para varmiki??
Belli biyastan sonra askerligi hala yapmamissan askere gitmiyorsun ama acigi ile beraber parayi yatirman lazim .bu eskiden dr boyleydi..

Kardeş parayı ödemezsen 50 yaşından sonra seni asker emi alacaklar.Yoksa 6000 Euro’yu ödemeyene Vatandaşlığı gerimi vermiyorlar,

aksarayli
09 Temmuz 2024, 21:02
Daha önce askerlikten hastaliktan dolayi muaf olan kisi,tekrardan türk vatandasligini alinca sanirim askerlikten muaf oluyor,dogrumu biliyorum arkadaslar.

hOrOz
09 Temmuz 2024, 21:06
Benim kayınço bugün konsoloslukta idi 50 yaşında Türk vatandaşlığına geçmek için 6000 Euro askerlik parası istemişler.Bu Suriye’den gelip Türk vatandaşı olanları askere gönderiyorlar mı yoksa 6000 Euro onlardan da alıyorlar mı merak ettim şimdi.Bunu politika amaçlı yazmadım.

Ne bekliyorduki askerlikten kaçanlara Türk Vatandaşlığı ödülümü vereceklerdi.

Anayasa da her Türk Erkek Vatandaşı Askerlik yapmaya mecburdur yazıyor.

Şimdiye kadar ödeyenler enayimi?

Bunu daha öncede yazdım çifte vatandaşlık istreyen ergeç askerilikten dolayı vazgeçeceklerir..

Aslında hükümet hata yaptı askerlik yapmayanlparı emeklilide etmeyecekti

Vatan hizmeti olunca kaç, para maaş almaya gelince canım vatanım

Birbey 3.1
09 Temmuz 2024, 22:42

Eh ustam her sevginin bedeli var. Öyle dügünlerde kuru kuruya ülkücü biyigi birakip, kurt murt isareti yapip, saga sola bayrak asmak, dügün konvoyla bayrak takmakla, dügünlerde islik calip kuru kuruya "irmagini akisini ölürüm" söylemekden ibaret degil Türk vatandasligi ve Türk sevgisi. Kuru kuruya herkes sever öyle. Arabalara 30-40 bin Euro verirken cok degil, vatandasliga gelince cok para.

Iyi oluyor almasinlar. Böyle insanlar benim gözümde zerre kadar vatansever degil, para sever. Biz bodrumda, cesmede, Antalya'da rahat günesleniyorsak, doguda millet vatan ugruna canini veriyor. Kayincon 6000 Euro vermis cok mu?

Ben olsam zaten bir kere cikani geri almam bile. Dahada ileri gidiyorum, askerligini yapmadan cikani ülkeye bile sokmam. Devletimiz yine merhametli ve aliyor.

Biz bilmiyormuyduk 38 yasina varmadan Alman vatandasligina gecmeyi? Ozaman uyanik saniyorlardi kendilerini. Bizlere salak diye bile vardi. Ama ömür uzun. Günlük hesap yaptilar. Simdi ne emekli olabiliyorlar, nede vatandas Türkiye'de. Af buyur, lafim kayincon gibilere, canima deysin.

Suriyeliden alsin almasin ne fark eder. Suriyeli bile benim gözümde daha degerli. O yine kendi vataninda iyi kötü askerligini mecbur yapti.

webci
09 Temmuz 2024, 23:09
Kardeş parayı ödemezsen 50 yaşından sonra seni asker emi alacaklar.Yoksa 6000 Euro’yu ödemeyene Vatandaşlığı gerimi vermiyorlar,

50 yasindan sonra seni askere almazlar ama sende gorevini yapmayip vatandaslik hukukunu cignedigin icin devlet senden parayi sokesoke alir..bir nevi almanyada maliyeye borcun var diyelim,ornek, ve ben odemem diye kabadayilik yapiyorsun..donuna kadar alir..
Benim tahminim bazilari turk devletini muz cumhuriyeti sanip kalkanlari gevsetiyor..

Z@ferrr
09 Temmuz 2024, 23:12
Konu biraz dağıldı. Sadece behinderung dan dolayı durumu öğrenmek istedim. Çocukluğumda beri işitme cihazları kullanıyorum. Mesela askerlik yapıp yapmak değil. Durum nasıl olur diye öğrenmek istedim.

webci
09 Temmuz 2024, 23:14
Konu biraz dağıldı. Sadece behinderung dan dolayı durumu öğrenmek istedim. Çocukluğumda beri işitme cihazları kullanıyorum. Mesela askerlik yapıp yapmak değil. Durum nasıl olur diye öğrenmek istedim.

Usta onu artik o merciler karar verir,elverisli degilsen curuk raporu alirsin ve gitmessin..

tolga1903
10 Temmuz 2024, 05:00
Eh ustam her sevginin bedeli var. Öyle dügünlerde kuru kuruya ülkücü biyigi birakip, kurt murt isareti yapip, saga sola bayrak asmak, dügün konvoyla bayrak takmakla, dügünlerde islik calip kuru kuruya "irmagini akisini ölürüm" söylemekden ibaret degil Türk vatandasligi ve Türk sevgisi. Kuru kuruya herkes sever öyle. Arabalara 30-40 bin Euro verirken cok degil, vatandasliga gelince cok para.

Iyi oluyor almasinlar. Böyle insanlar benim gözümde zerre kadar vatansever degil, para sever. Biz bodrumda, cesmede, Antalya'da rahat günesleniyorsak, doguda millet vatan ugruna canini veriyor. Kayincon 6000 Euro vermis cok mu?

Ben olsam zaten bir kere cikani geri almam bile. Dahada ileri gidiyorum, askerligini yapmadan cikani ülkeye bile sokmam. Devletimiz yine merhametli ve aliyor.

Biz bilmiyormuyduk 38 yasina varmadan Alman vatandasligina gecmeyi? Ozaman uyanik saniyorlardi kendilerini. Bizlere salak diye bile vardi. Ama ömür uzun. Günlük hesap yaptilar. Simdi ne emekli olabiliyorlar, nede vatandas Türkiye'de. Af buyur, lafim kayincon gibilere, canima deysin.

Suriyeliden alsin almasin ne fark eder. Suriyeli bile benim gözümde daha degerli. O yine kendi vataninda iyi kötü askerligini mecbur yapti.

Saçmalamış sın herkesi işin içine sokarak, ben 98 de başvurdum 2021 çıkış im Türkiye tarafından kabul gördü ve çifte vatandaşlığı kaybettim şimdi ben askerlik için mi çıktım,
Mavi kart ile emekli de olunuyor,
Hükümetin yaptığı bu işlem sadcee Türkiye deki zenginleri parayı ödeyip askere gitmekten kurtarıyor , seni beni düşündüğü için değil sağda solda şehit olan fakir fukara askeri için de değil ilk futbolcular ve şarkıcılar başlattı yurtdışında ki bedelli den faydalanmaya ve bunu kendilerine çıkar görüp değiştirip değiştirip durdular yok 1 ay askerlik 5000 mark yok 3 hafta ve şimdi öde gelme, askerliğini belirli bir yaşa ertelenmiş bir insanın yaşından kaynaklı bir aile durumu ve iş durumu var ,
Türkiye deki gibi 18 20 yaşına geldin hop askere yapamıyor sun yurtnda maalesef.

Önemli soru 6000 Euro yu hemen mi istiyorlar ,yoksa önceleri yapıldığı gibi taksite mi bölüyorlar

Birbey 3.1
10 Temmuz 2024, 07:55
Yarası olmayan zaten gocunmaz ustam. Ben zaten yazımda tarif ettim kimleri kastettiğim.

6000 Euro şuanda peşin. Seçim zamanı taksit getirebilirler ama bence.

Mavi kart ile emekli olmak için 18 yaşından sonra yeterli olacak kadar gün sayın Türk vatandaşlığı sırf o süreleri borçlanabiliyorsun. Mavi kartlı olarak yaşadığın süreleri borçlanamıyorsun.

İş ve aile durumu bahane. 18 yaşından 38 yaşına kadar sana süre veriyor devlet önce. Körmü önce askerliğini yapsım sonra evlensin. İş güç bunların hepsi yapmamak için bahane. Aklında yokki namaz kulağı ezanda olsun misali.

Bundan 7-8 önce devlet gitmeden 1000 Euro'ya kadar düşürdü devlet bedeli. Madem vatan aşkı ile ölüyorduysa ozaman niye misal senin kayıno gidip yatırmadı? 1000 Euroyuda bulamıyorsa artık ne diyeyim.

1980lerde 20000 Mark'dı ve 2 ay yapıyordun. Yani 10000 Euro'ydu bugünki para ile olarak. Aradan 44 sene geçmiş, 6000 Euroya düşmüş, daha halen millet zırllıyor.

hOrOz
10 Temmuz 2024, 09:56
50 yasindan sonra seni askere almazlar ama sende gorevini yapmayip vatandaslik hukukunu cignedigin icin devlet senden parayi sokesoke alir..bir nevi almanyada maliyeye borcun var diyelim,ornek, ve ben odemem diye kabadayilik yapiyorsun..donuna kadar alir..
Benim tahminim bazilari turk devletini muz cumhuriyeti sanip kalkanlari gevsetiyor..

Askerlği 100 yaşında olsan bile yapacak veya ödeyecek

bu bir anayasal mecburiyet

Usta daha öncede yazdım.

Bağlı olduğun Askerlik şubesine gideceksin seni askeri bir hastaneye sevk ederler oradan askerliğe elverişsiz raporu alırsın sorun hallolur.

Almanya dan alınan raporların hiç bir geçerliligi yok. Sadece askeri hastanenin raporu geçerli

Türkiye de askeri doktorlar muayene ediyor ve raporu veriyor

Bunu ben birebir yaşadım

Birbey 3.1
10 Temmuz 2024, 17:03
Zafer, askerliği cağırmıyorki seni askerliği muaf etsin. Kanatimce başvurunu bile kabul etmeyebilirler muhaf için. Emin değilim ama.

Ben 3 hafta Burdur'da yaptığımda ne hastalar vardı. Şizofren hastasından tut, madde bağımlısına kadar. Hepsi denemiş, olmayınca mecbur gelmişler askere.

KaRaOzAn
10 Temmuz 2024, 20:58

Merhaba arkadaslar, Konsolosluk sayfasinda aradiginiz bütün sorularin cevabini bula bilirsiniz, bende ayni sorunla müzdaribim bende 51 yasindayim ve schlafapnoe var ve maske ile yatmak zorundayim ve internette kisa bir arastirma yaptigim da en saglikli soru ve cevaplari konsolosluk sayfasinda buldum isterseniz link birakiyorum ilgilenen bakabilir...

https://www.konsolosluk.gov.tr/Procedure/ShowProcedureDetail/?procedureId=5&procedureDetailId=5039

aqua05
11 Temmuz 2024, 19:23

Kardeş kayunco parayı vermek istemiyor demediimki .Yok sakaldı yok bıyıktı yok milliyetçi idi yok askerlik parasından kaçtı yok 30 veya 40 binlik araba lara binmek sen merak etme kayınco parayı yatırıyor birde kendi iş yeri var arabasıda116 bin “Euro değerinde.Saçmalamışsın İş insanı olunca Türk pasaportu ile nerelere ABD ye vize almadan gidebiliyormusun.Birde Suriyeliler daha kıymetli diye yazmışsın askerlik yaptılar diye .Sende 18 ay askerlik yaptın herhalde yazdıklarına göre.

Birbey 3.1
11 Temmuz 2024, 21:05
Ustam istisnailer kaydeyi bozmaz. Yüzde 99 iş mecburiyetinden değil 6000 Euro'da kaçmak için geçti.

aqua05
11 Temmuz 2024, 22:14
Ustam istisnailer kaydeyi bozmaz. Yüzde 99 iş mecburiyetinden değil 6000 Euro'da kaçmak için geçti.

Kardeş yemin ederim şimdiye kadar senin gibi hiç düşünmedim .6000 Euro vermemek için Alman vatandaşı olmak,Neyse kapatalım konuyu•

Musti
12 Temmuz 2024, 10:06

Kesinlikle öyle ok78rcp

Birbey 3.1
12 Temmuz 2024, 12:16
Kardeş yemin ederim şimdiye kadar senin gibi hiç düşünmedim .6000 Euro vermemek için Alman vatandaşı olmak,Neyse kapatalım konuyu•

Ustam önemli olan dağın önünü görmek değil, dağın arkasını tahmin etmek.

Baksana gençlere. Düğüne gidiyorsun, heryerde gençler bayrak açıyor, efeler oynuyor, ölürüm Türkiye çalıyor, son model arabalarında bayrak yapıştırıyorlar, kollarında kurt dövmesi, elleriyle kurt işareti...sanarsınki hepse vatan aşkı ile ölüyor.

Sonra yaş 38e geliyor. Paraları harcadılar lüks arabalara, aşırı lüks tatillere, düğün dernekde yapılmış, sonra 6000 Euro çok para. Kurtuluş olarak çık vatandaşlıkdan.

Bunların hepsi şov milliyetcisi. Yarın savaş çıkca o gençlerin hepsi kaçacak delik ararlar.

Milliyetcilik demek sağda solda bayrak sallamak, kurt işareti yapmak ile olmuyor. Maymuna öğret oda yapar aynısı.

Milliyetci demek, okuyup bir yere gelmek, toplumda, dünya Türkler icat etmiş diyerek, üretirek kendin söz ettirmektir.

webci
12 Temmuz 2024, 18:14
Her ulkede milliyetcilik vardir ve asiri gidersen irkciliga donusur..
Her ulkenin mitolojisi vardir ve kimi horoz kimi ayi kimi kartal kimi bozkurttur,,bugun dusunuldugunde asenayi kurtlarin emzirmesi ve buyutmesi oradanda maverünnehir e yayilarak 1000 yil çinlilere kok sokturup atilla ve cengiz han la batiya yayilmalarondaki gercek tek hikaye en sonuncusudur..samanist bir toplumun once hazarlarla yahudiligi daha sonrada hiristiyanligi ve ardindan 7.asirda islamiyeti kabulu,ayrica o tarihlerde bati haric tum asya ve ortadoguda egemenlik kurup tek guclu beylikler oldugu bugun ispatlanmistir..ozellikle batiya gocde ,finler ruslar macarlar ve balkanlari turklestirdikleri dogrudur..yani buraya bakildiginda bozkurt mitolojisi haric yani ogunulecek cok tarihi gecmisimiz vardir,,bunuda bugun milli maclarda dugunlerde,askerlikde şerbetlendirmeninde bir anlami yoktur,,biz yok diye kurtler tarihde yok degildir,bugunkuler emperyalistin kafasini yasayanlardir,, tarih bilmeden milliyetci olunmaz..
Tarihde iki buyuk dusmanimiz olmustur,biri çin:
Dogu bati gokturk imparatorlugunu
Digeri bizans:dogu ve bati hun imparatorlugunu yikmistir..
Timur bir turkdur ve osmanliya kafa tutup geriletmistir..cengiz han yani temurcin biraz suphelidir cunku mogoldur,,selcukluyu yikmistir..

hepsi bukadar..

Birbey 3.1
12 Temmuz 2024, 20:39
Vallah kim kimi emzirmiş bilmiyorum, umrumdada değil, tek bildiğim Ademoğlu ne için bir hayvanı simgesi olarak kullanır? Mağra devrinde yaşamıyoruz. Hiç bir hayan yenilmez değildir. Her hayvanın bir yenildiği düşmanı vardır. Onun için herhangi bir hayvanı sembol olarak kullanmak saçmalıkdır.

En güzeli bayramığızı kullanmaktır. UEFA'ymış, FIFA'ymış kimsenin eline koz vermezsin.

Zaten milletim çok meraklı çökmüş geçmiş devletlerimizin hayali ile yaşamaya. Osmanlıda olsa, tamam atamız, çökmüş bitmiş. Daha halen orada yaşıyor kafa ile. Tarihimizde 10'dan fazla devlet batırmışız.