Ev Insaati icin tahmini fiyat bilgilerine ihtiyacim var
Merhaba arkadaslar,
Su anda mevcut bir yapim var (3 ailelik bir ev), 2 tam kat, bodrum ve cati katindan olusuyor. Su anda biz zemin katta oturuyoruz ve yukaridaki iki kat kirada. Dairem 95 m² ancak sadece 3 odali. Evi buyutmek istiyorum; kabaca bir cizim yaptirdim ve belediyeye sunduk. Yani, Bauamt'ta calisan bir yetkiliyle görüştük, projemizi kendisine anlattik ve o da bu cizimin olumlu oldugunu, Bauantrag yapildigi takdirde bir sorun olmayacagini söyledi.
Yaptirdigimiz cizim su sekilde:
https://ibb.co/DggWmVQ
Kirmizi olan ek bina, maalesef mevcut binadan yaklasik 1,5 metre kisa olmak zorunda, cunku insaat alani (Baufenster) sadece buna uygunluk sagliyor. Dusuncemiz, ikinci bir ev olarak düsündügümüz bu yapıyı da ayni sekilde 3 katli yaptirmak ve zemin kati birlestirerek +80 m² kendi dairemize eklemek. Ek olarak cikacak olan 2 daireyi de kiraya vermeyi planliyorum. Zemin kattan cikmak istemiyorum cunku kisa bir süre önce sol tarafta bulunan bölgeye bir teras yaptirdim ve oldukça guzel, buyuk bir bahcem oldu.
Benim simdi sorum, sizce 80 m² (8 x 10 m) kaba insaat yaptirmak istersek, bu evin maliyeti yaklasik ne kadar olur?
Tabii burada her seyin bireysel oldugunu biliyorum; luks veya ekonomik bir sekilde yaptirmak gibi secenekler var.
Gelen sorulara göre daha fazla bilgi paylasabilirim.
Simdilik statik proje yaptirmak istemiyorum, cunku tahmini ev fiyatinin nereye gidecegini kestiremiyorum.
Mevcut yapi su anda petrol ile isinmakta, yeni yapıyı aslinda modern "Wärmepumpe" (isi pompası) ile isitmak istiyorum. Ancak bunlari nasil yapabilirim, ne kadar mantikli olur? Buradaki abilerime ve kardeslerime danismak istiyorum.