Ben köln den deglim ama
uygun odun bauer(Ciftci) larda oluyor
Slm arkadaslar ben kolnde kaliyorum , her zaman kamin icin kislik odunumuzu forster dan ismarlar ve gidip keserdik , ama bu kez odun bestellung yapmak icin gittimizde odun yok bitti dedi
bildiginiz yerde odun satis yeri varmi uygun fiyata nerden kaminholz bulabilirim ? saygilar
Sponsor Reklam |
Ben köln den deglim ama
uygun odun bauer(Ciftci) larda oluyor
hangi cifciler onlar - koln yada koln civari olupta kamini olan arkadaslar nerden odun aliyorsunuz adres verirseniz sevinirim .
Çiftçi de odun bulunmaz çevrendeki Forstamt lara sor..
Köln çevresinde Bergisch Gladbach filan orman bakımından zengin yöreler+
https://www.google.com/maps/search/B.../data=!3m1!4b1
Evinde kamini olan tek benim sanirim , kimse kislik ihtiyaci olan odunu nerden aldigini soylemek istemiyor yada herkes gaza gecti
Bur forumda yazan Arkadaslar odun yaksaydi kesinlikle söylerdide
--------------------------------------------------------------
Digerlerine gelince sana Söyle anlatayim
Ben Almanyaya 46 sene önce cocukken geldim
Bizim burda kestane agaci varmis (Karadeniz kestanasine benziyor,ufak ve tatli)
3-5 Aileden baska kimse bilmiyormus.Düsüne biliyormusun 30-40 sene boyunca kimseye söylemeyip
kendileri toplayip yerlermis
Bizlerse bir sey bulsak herkese duyururuz,Herkes faydalansin diye
Ama maalesef bazi insanlar cok bencil
Burda orman işletmelerinden alıyorlar (Gemeindeforstamt)
Geçen sene Eifel bölgesinde çalıştım adam orman işletmesinden aldığı odunları yarıyordu
Bizim Aachen civarıda Gemeindeforstamt üzerinden açık artırmayla satılıyor
https://www.aachen.de/de/stadt_buerg...olz/index.html
ben 15 senedir kaminofen kullanıyorum, şimdiye kadar odun için para ödemedim
bahçe işleri yapan firması olan arkadaşlarım var, Onlar ağaç kesince, kestikleri odunu atmak için para vermeleri gerekiyor
bunun yerine kestikleri ağaçların odununu benim bahçeme atarlar, bende onları keser ve 2 sene bekletir yakarım
biraz zahmeti var tabii, odunu kesmek,güzelce dizmek zahmetli, bir de her zaman iyi agaç getirmiyorlar, şansıma ne çikarsa, ben eiche-buche yanında meyve agaçlarını tercih ederim, çam agacı hem fazla ısı vermiyor, hemde baca ve soba için iyi degil
eğer bahçeniz müsaitse, bahçe işleri yapanlara sorabilirsiniz.
Ebay Kleinanzeigen takip edin orda Odun var, hatta Ağaç kesme işini öğrenirsen hem ağacı keser odunu bedava alır üstünede para kazanırsın.
Ben Baumarktdan 10kg Paketlerde preslenmis Kaminbriketts ve Kohlebriketts aliyorum. En temizi.
Daire oldugundan Kellerye indirip kulanmasi kulanisli oluyor. Lazim oldukca eve 10kg Paket halinde temizce getiriyorum. Dairedeki Kamin Wasserführend. Soba yaninca otomatik dairedeki kaloriferler de isiniyor.![]()
Bendede wasserführende kamin var tek problem su isininca otomatik sistem acmiyor ben kler e gidip kendim acmam lazim , sonrasinda suyu sistem tüm odalara kendi yolluyor
Tanidigim firna yok benim kini 2010 yilinda ev aldigimizda,, alman bir insalatör kitabini okuya okuya yapti kurdu baya bir ugrasti sistem i tavsiye ederim su ile tüm evin odalari isiniyor
Şu anda 3 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 3 misafir)