Sponsor Reklam |
Ayrica bir dusunun;
Bazi insanlar gordum adam emekli vakti gelmis ,emekli parayi yiyecegine kendini paraliyor biraz daha calisip fazla emekli parasi almak icin..
Sizin fazla calisip fazla alacaginiz 100 veya 150 euro enflasyonda eriyip gidecek..zamaninda bedelli emekli olanlar da bu katagoriye ait..adam 5 sene evvelinin hesabini yapip hazir parayi emeklilige dökmüs,5 sene sonra alacagi para enflasyonla eriyip gitmis,simdi dizlerini dovup ac kalma korkusu yasiyor..
Bu emeklilik isine fazla kafayi yormayin ve yeri ve zamaninda veya erken emekli olabilecekseniz olun..
Ne derler;
Hasibe nasibi gelir,,ölsenizde rizkiniz gelir fazlasi yok..
Mesele kafada bitiyor matematik profu olmayin..
Ayrica olayi dine dokmeyin..evliyamisinizki öbür dunyaya gunahsiz gideceksiniz...insanlar acgozluluklerini,cirkinliklerini yalan ve dolanlarini,haramlarini kabullenmek yerine kolaya kacip dine firca cekiyor..bu bile baslibasina pisikolojik bir vaka..
Konu webci tarafından (12 Haziran 2024 Saat 02:26 ) değiştirilmiştir.
Betriebsrente konusunda benimde bilgim yok.Biraz arastirdim tam el ile tutulur bilgi yok.
Sanirim betribsrentenin baslamasi icinde yas geldiginde Antrag verilmesi gerek, otamatik olmuyor.
Ama dedigim gibi benimde bilmek istedigim konular var. Yukarda @melih1998 arkadas Betriebsrenteden hic bir kesinti olmaz demis ama sanmiyorum.
Burasi Almanya!!
Benimde ögrenmek istedigim:
1 - Betriebsrente'den de gesetszliche Krankenversicherungsbeitrag kesiliyormu?
2 - 2024 yili yani bu yil Emekli ayliklarinin %83 vergiye tabi, bu her yil artiyor 2040 yilinda emekli ayliginin %100'ünden vergi kesilecek.
Öyle ise Betribsrentelerdende vergi kesiliyorumu?
3 - Erken emekli olanlar örnegin 62 veya 63 yasinda emekli olan biri, Betriebsrentesinide hemen alabiliyormu?Erken oldugu icin yine Kesinti oluyormu?
Konu Haziran tarafından (12 Haziran 2024 Saat 21:50 ) değiştirilmiştir.
Slm su Betribsrente konusunu Aciklayayim.Betribs renteden vergi kesintisi ve krankenversicherungs vs kesilmiyor emin olabilirsiniz.
Bana Emekli olursan su kadar alacaksin dediler ve centi centine aliyorum.Amcamda Ford dan aliyor ondanda kesilmiyor onuda biliyorum
2.Konuya gelince konuya hakim degilim bilen arkadaslar yazabilir.Ben vergi filan vermiyorum.Zaten öyle bir vergi vercegin olursa onlar haber ediyor Einkommen steuer ver diye.slmlar
Welche Versorgungsbezüge sind beitragsfrei 2024?
Seit 1. Januar 2024 gilt ein monatlicher Freibetrag von 176,75 Euro (2023: 169,75 Euro).
Das heißt: Erst ab dieser Höhe werden Krankenversicherungs-Beiträge auf Versorgungsbezüge fällig.
Zu zahlen sind der allgemeine Beitragssatz und der kassenindividuelle Zusatzbeitragssatz.
Evet malesef Betriebsrente dende KV ve PV Kesiliyor...
Selamlar
Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)