Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript![ ? ]
DMCA.com Protection Status

Sifre Güvenliginiz

NOTICE Notice: This is an old thread. It was started 398 days ago, there may be recent replies. Consider making a new thread before posting.
Toplam 32 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 20 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: Almanyada erken Emeklilik Cesitleri ve Optionlari:

Hybrid View

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj
    Tecrübeli Üye
    Ettiği Teşekkür
    234
    275 mesaja 548 teşekkür aldı
    Alıntı melih1998 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Tabi Betriebs Renten varsa ondan hic bir sekilde Kesinti olmaz....
    Öylemi?
    Evet Allah izin verirse 232€ Betriebsrentem de var.

2. 2 kişi Haziran üyemize teşekkür etti:

3. Sponsor Reklam
    Tecrübeli Üye iskete - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Ettiği Teşekkür
    36
    18 mesaja 22 teşekkür aldı
    Alıntı Haziran Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Öylemi?
    Evet Allah izin verirse 232€ Betriebsrentem de var.
    betriebsrente otamatikman baglaniyormu yoksa nasil bilecez öyle birsey oldugunu benimde varmi acaba is yerime sormami gerekiyor

Tecrübeli Üye
    Ettiği Teşekkür
    1,974
    1,911 mesaja 3,794 teşekkür aldı
    Ayrica bir dusunun;
    Bazi insanlar gordum adam emekli vakti gelmis ,emekli parayi yiyecegine kendini paraliyor biraz daha calisip fazla emekli parasi almak icin..
    Sizin fazla calisip fazla alacaginiz 100 veya 150 euro enflasyonda eriyip gidecek..zamaninda bedelli emekli olanlar da bu katagoriye ait..adam 5 sene evvelinin hesabini yapip hazir parayi emeklilige dökmüs,5 sene sonra alacagi para enflasyonla eriyip gitmis,simdi dizlerini dovup ac kalma korkusu yasiyor..
    Bu emeklilik isine fazla kafayi yormayin ve yeri ve zamaninda veya erken emekli olabilecekseniz olun..
    Ne derler;
    Hasibe nasibi gelir,,ölsenizde rizkiniz gelir fazlasi yok..
    Mesele kafada bitiyor matematik profu olmayin..
    Ayrica olayi dine dokmeyin..evliyamisinizki öbür dunyaya gunahsiz gideceksiniz...insanlar acgozluluklerini,cirkinliklerini yalan ve dolanlarini,haramlarini kabullenmek yerine kolaya kacip dine firca cekiyor..bu bile baslibasina pisikolojik bir vaka..
    Konu webci tarafından (12 Haziran 2024 Saat 02:26 ) değiştirilmiştir.

6. 3 kişi webci üyemize teşekkür etti:

Üye
    Ettiği Teşekkür
    1
    7 mesaja 10 teşekkür aldı
    Alıntı webci Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ayrica bir dusunun;
    Bazi insanlar gordum adam emekli vakti gelmis ,emekli parayi yiyecegine kendini paraliyor biraz daha calisip fazla emekli parasi almak icin..
    Sizin fazla calisip fazla alacaginiz 100 veya 150 euro enflasyonda eriyip gidecek..zamaninda bedelli emekli olanlar da bu katagoriye ait..adam 5 sene evvelinin hesabini yapip hazir parayi emeklilige dökmüs,5 sene sonra alacagi para enflasyonla eriyip gitmis,simdi dizlerini dovup ac kalma korkusu yasiyor..
    Bu emeklilik isine fazla kafayi yormayin ve yeri ve zamaninda veya erken emekli olabilecekseniz olun..
    Ne derler;
    Hasibe nasibi gelir,,ölsenizde rizkiniz gelir fazlasi yok..
    Mesele kafada bitiyor matematik profu olmayin..
    Ayrica olayi dine dokmeyin..evliyamisinizki öbür dunyaya gunahsiz gideceksiniz...insanlar acgozluluklerini,cirkinliklerini yalan ve dolanlarini,haramlarini kabullenmek yerine kolaya kacip dine firca cekiyor..bu bile baslibasina pisikolojik bir vaka..
    evliyalar da gunahsiz degiller, o sadece peygamberlere özel bir durumdur yüce Allah tarafindan korunduklari icin

Tecrübeli Üye
    Ettiği Teşekkür
    234
    275 mesaja 548 teşekkür aldı
    Alıntı iskete Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    betriebsrente otamatikman baglaniyormu yoksa nasil bilecez öyle birsey oldugunu benimde varmi acaba is yerime sormami gerekiyor
    Betriebsrente konusunda benimde bilgim yok.Biraz arastirdim tam el ile tutulur bilgi yok.
    Sanirim betribsrentenin baslamasi icinde yas geldiginde Antrag verilmesi gerek, otamatik olmuyor.
    Ama dedigim gibi benimde bilmek istedigim konular var. Yukarda @melih1998 arkadas Betriebsrenteden hic bir kesinti olmaz demis ama sanmiyorum.
    Burasi Almanya!!

Benimde ögrenmek istedigim:
    1 - Betriebsrente'den de gesetszliche Krankenversicherungsbeitrag kesiliyormu?
    2 - 2024 yili yani bu yil Emekli ayliklarinin %83 vergiye tabi, bu her yil artiyor 2040 yilinda emekli ayliginin %100'ünden vergi kesilecek.
    Öyle ise Betribsrentelerdende vergi kesiliyorumu?
    3 - Erken emekli olanlar örnegin 62 veya 63 yasinda emekli olan biri, Betriebsrentesinide hemen alabiliyormu?Erken oldugu icin yine Kesinti oluyormu?
    Konu Haziran tarafından (12 Haziran 2024 Saat 21:50 ) değiştirilmiştir.

Üye melih1998 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Ettiği Teşekkür
    30
    25 mesaja 49 teşekkür aldı
    Alıntı Haziran Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Betriebsrente konusunda benimde bilgim yok.Biraz arastirdim tam el ile tutulur bilgi yok.
    Sanirim betribsrentenin baslamasi icinde yas geldiginde Antrag verilmesi gerek, otamatik olmuyor.
    Ama dedigim gibi benimde bilmek istedigim konular var. Yukarda @melih1998 arkadas Betriebsrenteden hic bir kesinti olmaz demis ama sanmiyorum.
    Burasi Almanya!!

Benimde ögrenmek istedigim:
    1 - Betriebsrente'den de gesetszliche Krankenversicherungsbeitrag kesiliyormu?
    2 - 2024 yili yani bu yil Emekli ayliklarinin %83 vergiye tabi, bu her yil artiyor 2040 yilinda emekli ayliginin %100'ünden vergi kesilecek.
    Öyle ise Betribsrentelerdende vergi kesiliyorumu?
    3 - Erken emekli olanlar örnegin 62 veya 63 yasinda emekli olan biri, Betriebsrentesinide hemen alabiliyormu?Erken oldugu icin yine Kesinti oluyormu?
    Slm su Betribsrente konusunu Aciklayayim.Betribs renteden vergi kesintisi ve krankenversicherungs vs kesilmiyor emin olabilirsiniz.
    Bana Emekli olursan su kadar alacaksin dediler ve centi centine aliyorum.Amcamda Ford dan aliyor ondanda kesilmiyor onuda biliyorum
    2.Konuya gelince konuya hakim degilim bilen arkadaslar yazabilir.Ben vergi filan vermiyorum.Zaten öyle bir vergi vercegin olursa onlar haber ediyor Einkommen steuer ver diye.slmlar

10. 2 kişi melih1998 üyemize teşekkür etti:

Üye Akdeniz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Ettiği Teşekkür
    60
    32 mesaja 80 teşekkür aldı
    Welche Versorgungsbezüge sind beitragsfrei 2024?

Seit 1. Januar 2024 gilt ein monatlicher Freibetrag von 176,75 Euro (2023: 169,75 Euro).

Das heißt: Erst ab dieser Höhe werden Krankenversicherungs-Beiträge auf Versorgungsbezüge fällig.

Zu zahlen sind der allgemeine Beitragssatz und der kassenindividuelle Zusatzbeitragssatz.

Evet malesef Betriebsrente dende KV ve PV Kesiliyor...

Selamlar

12. Akdeniz üyemize teşekkür edenler:

Tecrübeli Üye
    Ettiği Teşekkür
    349
    114 mesaja 155 teşekkür aldı
    Alıntı melih1998 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Slm su Betribsrente konusunu Aciklayayim.Betribs renteden vergi kesintisi ve krankenversicherungs vs kesilmiyor emin olabilirsiniz.
    Bana Emekli olursan su kadar alacaksin dediler ve centi centine aliyorum.Amcamda Ford dan aliyor ondanda kesilmiyor onuda biliyorum
    2.Konuya gelince konuya hakim degilim bilen arkadaslar yazabilir.Ben vergi filan vermiyorum.Zaten öyle bir vergi vercegin olursa onlar haber ediyor Einkommen steuer ver diye.slmlar
    Beriebsrenteden vergi ve krankenversicherung kesiliyor bu aldığın paraya ve steuer klassene göre değişir. Betriebsrenteyi steuerklasse 3 olarak bildirirsen vergi kesilmiyor. Bende Fordan çıkış aldım en azından bende öyle.

Gesendet von meinem SM-A546B mit Tapatalk

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)