Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript![ ? ]
DMCA.com Protection Status

Sifre Güvenliginiz

NOTICE Notice: This is an old thread. It was started 501 days ago, there may be recent replies. Consider making a new thread before posting.
Sayfa 23 Toplam 24 Sayfadan BirinciBirinci ... 131415161718192021222324 SonuncuSonuncu
Toplam 469 adet sonuctan sayfa basi 441 ile 460 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: Cifte vatandaslik Yasasi yürülüge girdi

Tecrübeli Üye hOrOz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Babadağ dan
    Ettiği Teşekkür
    1,319
    4,689 mesaja 10,313 teşekkür aldı
    Konsolosluklar camilerde ve derneklerde açıklama toplantıları yapıyorlar

Çevrenizdeki camilerin sayfalarınsa bakınız

2. 3 kişi hOrOz üyemize teşekkür etti:

3. Sponsor Reklam
    Tecrübeli Üye
    Ettiği Teşekkür
    55
    191 mesaja 329 teşekkür aldı
    Alıntı infernoturko Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Duisburg‘da
    Yorma kendi. Direk Bürgermeistere mail yaz, durumu izah et, bak Bürgerservice nasil geri dönüş yapiyor sana hemen.

Alman Ausweisı beantragen edeceğin yere bildiri gidecek. Yani Bürgerservice.

Bu arada Allah kurtarsın Duisburg'dan. Ölmüşde ağlayanı yok bir yer bana göre.

Tecrübeli Üye
    Ettiği Teşekkür
    133
    13 mesaja 17 teşekkür aldı
    Alıntı infernoturko Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ustam üç tane farklı Bürgerservice yerine şahsen başvurdum. Üçünde de müdürlerine sorup geldiler. Ve hepsi de biz yapmıyoruz veya bilmiyoruz diye tavır sergilediler.

Daha öncesinde Bürgerservice ve Einbürgerungsbehörde‘ye Türk Konsoloslugundan aldığım vatandaşlık belgesini eposta yoluyla göndererek hangi daireye başvurmam gerektiğini sordum. İkisi de birbirine havale ediyor.

Bana göre oyalıyorlar ama yanılabilirim de.

Bürgerservice’in bir tanesi belgenin tercümesini de getir kaydederiz dedi. 60 €’ya tercüme ettirdim ve bugun tekrar başvurdum. Başka bir memura denk geldim ve durumu anlattım. Evrakların kopyasını çekti ve bilgi alıp seni arıyacam dedi.

Durum bundan ibaret.

Olumlu cevap almazsam tekrar randevu alıp “kaydederiz” diyen memurun odasına gidip konuşacam. Ama büyük ihtimalle yan çizecek.

En son ihtimal vatandaşlık belgesini ve tercümesini eposta yoluyla iki kuruma da gönderecem ve şahsen başvurmam gerekiyorsa randevu vermelerini isteyecem.
    Sana telefonla geri dönüş yapacam diyen memur beni ertesi sabah arayıp Türk vatandaşlıgını kaydettim dedi.

Bugun Bürgerservice’e gittim erweiterte Meldebescheinigung aldım. Vatandaşlıklar kısmında „deutsch, türkisch“ yazıyor, yani işim nihayet halloldu.

6. infernoturko üyemize teşekkür edenler:

Tecrübeli Üye
    Ettiği Teşekkür
    55
    Dediğim gibi, Bürgerservice mecburdu kaydetmeye.

Moderator atsiz77 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ne Mutlu TÜRKÜM Diyene
    Ettiği Teşekkür
    1,583
    662 mesaja 1,378 teşekkür aldı
    Dortmund’da tekrar Türk vatandaşlığına geçenleri ilgilendiriyor.

Guten Tag,

sie müssen es nicht melden.

Wenn Sie das nächste Mal vorsprechen, bringen Sie den Pass mit und es kann
    nachgetragen werden.

Mit freundlichen Grüßen

Stadt Dortmund
    Der Oberbürgermeister
    Bürgerdienste
    Südwall 2-4
    44122 Dortmund

Üye
    Ettiği Teşekkür
    2
    19 mesaja 32 teşekkür aldı
    bence gidin kuzey kore vatandasi olun daha iyi bence

Gesendet von iPhone mit Tapatalk

Tecrübeli Üye
    Ettiği Teşekkür
    1,944
    1,890 mesaja 3,764 teşekkür aldı
    Ben bu cifte vatandasligini zirva buluyorum..turk vatandasiysam niye alman vatandasi olayim veya bunun tersi..
    Tabi tersi daha avantajli..seyahat ozgurlugun var bunun disinda kolay kolay almanyadan atilmamak var..
    Afrikalilar bile turk vatandasi oluyor..
    Arkadaslar ucuz etin yahnisi ...gerisini bilmiyorum..bizler herseyi paraya dokmusuz,almadiklari para yok,,inanin selam parayla olsaydi onuda almazlardi..hava parayla olsaydi ölünür ama alinmazdi..
    Simdi vatan sakarya ayaklarini bir gecelim,,bunlar karin doyurmuyo dimi..
    Turkiyede nice sakarya firat gecinen siyasetciler ver,bunlarin karni doyuyormu,,
    Hayir..
    Ya neyle!!?
    Sakarya firat bahane paralar cebe şahane..
    Yani salak olmamak lazim..
    Turkiyenin daha bir 10 yili var,ozaman almanyayi sollar,cunku almanya suan afrika olma yolunda son sürat ilerliyor..
    Simdilik alman kalin..
    Simdi tv actim milyonlar toplanmis elinde bayraklar,bu insanlarin duzeni işi yokmu..
    Açiz diye bagiranlar bos sohbet icin sokaklarda..
    Iste ben bu yuzden coooook kiziyorum..
    Konu webci tarafından (19 Mart 2025 Saat 17:23 ) değiştirilmiştir.

Üye
    Ettiği Teşekkür
    2
    19 mesaja 32 teşekkür aldı
    bu millet koyun gibi olduktan sonra basinda daha cok coban olur.....

12. 3 kişi teko üyemize teşekkür etti:

Tecrübeli Üye guney1 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Ettiği Teşekkür
    792
    56 mesaja 101 teşekkür aldı
    Alıntı teko Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bu millet koyun gibi olduktan sonra basinda daha cok coban olur.....
    hoca koyun demek hakkını kimden alıyorsun.herkes senin gibi düşünmek zorundamıdır.kendi görüşünü yazabilirsin ama kimseye hakaret etmek hakkın yok.

14. 2 kişi guney1 üyemize teşekkür etti:

Tecrübeli Üye
    Ettiği Teşekkür
    55
    ............

Yeni Üye
    Ettiği Teşekkür
    2
    0 mesaja 0 teşekkür aldı
    merhaba arkadaslar B1 sertifikat icin yardim
    ben almanvatandasligi icin muracat ettim cevap geldi bazi belgeler istiyorlar onlar sorun degil amma b1 sertifikat bende yok ben 1978 senesinde almanyaya geldim o zaman boyle bir sey lazim degildi
    almancam cok cok guzel alman vatandaslik burosuna telefon ettim telofondaki kisiyle konustum b 1 belgesi yok amma beni cagirin sizinle herturlu konuda konusmaya hazirim eger almanca konusmamda bir hata
    bulursaniz beni eleyebilirsiniz dedim karsimdaki kisi bize belge lazim dedi ve konuyu kapatti ben emekli biriyim B1 kursu icin 500 veya 600 euro verecek durumum yok vatandaslik dilekcesini geri mi cekeyim yoksa bunun baska bir yolu varmi bana bu konuda yardim ederseniz cok sevinirim ben Badenwürtenberg eyaletinde oturuyorum (almanyada okula gitmedim) cevap veren arkadaslara simdide tesekkür ederim

Moderator atsiz77 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ne Mutlu TÜRKÜM Diyene
    Ettiği Teşekkür
    1,583
    662 mesaja 1,378 teşekkür aldı
    Vatandaşlık için şartlardan birisi B1 / B2Belgesi , eğer yok ise Sprachtest yapılabildiği yazıyor burda.

https://www.anwalt.org/einbuergerung/

18. atsiz77 üyemize teşekkür edenler:

Yeni Üye
    Ettiği Teşekkür
    2
    0 mesaja 0 teşekkür aldı
    Alıntı atsiz77 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Vatandaşlık için şartlardan birisi B1 / B2Belgesi , eğer yok ise Sprachtest yapılabildiği yazıyor burda.

https://www.anwalt.org/einbuergerung/
    hocam verdigin hizli cevap icin cok cok tesekkürler verdigin linkte 60+ yasi diyor ben ise 1961 dogumluyum yani 64 yasindayim ben bir deneyim b1 sertifikasiz belki olur merak ettigim bir sey var acaba benim gibi b1 sertifikasi olmayipta cifte vatandaslik alan varmi bu arada almanca bana gore cok iyi benimle istedikleri konuyu konusabilirler hepisini gecerim

Tecrübeli Üye
    Ettiği Teşekkür
    55
    Alıntı emo40 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    merhaba arkadaslar B1 sertifikat icin yardim
    ben almanvatandasligi icin muracat ettim cevap geldi bazi belgeler istiyorlar onlar sorun degil amma b1 sertifikat bende yok ben 1978 senesinde almanyaya geldim o zaman boyle bir sey lazim degildi
    almancam cok cok guzel alman vatandaslik burosuna telefon ettim telofondaki kisiyle konustum b 1 belgesi yok amma beni cagirin sizinle herturlu konuda konusmaya hazirim eger almanca konusmamda bir hata
    bulursaniz beni eleyebilirsiniz dedim karsimdaki kisi bize belge lazim dedi ve konuyu kapatti ben emekli biriyim B1 kursu icin 500 veya 600 euro verecek durumum yok vatandaslik dilekcesini geri mi cekeyim yoksa bunun baska bir yolu varmi bana bu konuda yardim ederseniz cok sevinirim ben Badenwürtenberg eyaletinde oturuyorum (almanyada okula gitmedim) cevap veren arkadaslara simdide tesekkür ederim
    Buraya başvur abi. Belirli şartlarda masrafı devlet karşılıyor.

https://www.bamf.de/DE/Themen/Integr...urse-node.html

21. Birbey 3.1 üyemize teşekkür edenler:

Tecrübeli Üye
    Nereden
    ALMANYA |Nordrhein-Westfalen| |_| |Nevşehir| TÜRKIYE
    Ettiği Teşekkür
    9
    15 mesaja 19 teşekkür aldı
    Arkadaslar, Konsoloslugu aradim ve cifte vatandasligimi bildirip, bildirmememi sordum. Telefona cikan Memur, bunun mecburi birsey olmadigini fakat bildirirsem daha iyi olacagini söyledi. Herhangi bir neden belirtmedi.
    Simdi kimse kesin olarak bir sey söylemiyor bu konu hakkinda.

Diyelim ki bildirmedik. Ne gibi bir dezavantaj olur ileride veya Türkiye de? Ayrica diyelim ki bildirdik ve Allah korusun herhangi bir ülkdede basimiz belaya girdi ve iki ülkede topu birbirine atti, yok Almanya ilgilensin, yok Türkiye ilgilensin, yardim etsin diye.

Böyle bir durumla karsilasmaktansa, Konsolosluga bildirmemek mantikli degil mi, bu illegal mi olur?

Almanya zaten biliyor cifte vatandas oldugumuzu, fakat Türkiye ilk etapta bilgisiz bu konudan.

Herkese saygilar…

Üye
    Ettiği Teşekkür
    0
    12 mesaja 16 teşekkür aldı
    Ben oğlanın askerliğini erteletmeye gitmiştim hem alman hem Türk kimligi vardı. Ordaki memur baya bir ugrastirdi çoklu vatandaşlık statüsünde olacak ilk önce bunu halledin dedi onu hallettik sonra askerliğini hallertiler. Kizimida aynı bildirmedik dedim oda evlenecegi zaman buraya geldimi oda çoklu vatandaşlık statüsüne geçecek sonra işlemlerini yapicaz dedi. Bilmiyorum benim başımdan böyle bir olay geçti.

24. Savasnrw üyemize teşekkür edenler:

Tecrübeli Üye
    Ettiği Teşekkür
    91
    82 mesaja 97 teşekkür aldı
    Alıntı thaflowkilla Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Arkadaslar, Konsoloslugu aradim ve cifte vatandasligimi bildirip, bildirmememi sordum. Telefona cikan Memur, bunun mecburi birsey olmadigini fakat bildirirsem daha iyi olacagini söyledi. Herhangi bir neden belirtmedi.
    Simdi kimse kesin olarak bir sey söylemiyor bu konu hakkinda.

Diyelim ki bildirmedik. Ne gibi bir dezavantaj olur ileride veya Türkiye de? Ayrica diyelim ki bildirdik ve Allah korusun herhangi bir ülkdede basimiz belaya girdi ve iki ülkede topu birbirine atti, yok Almanya ilgilensin, yok Türkiye ilgilensin, yardim etsin diye.

Böyle bir durumla karsilasmaktansa, Konsolosluga bildirmemek mantikli degil mi, bu illegal mi olur?

Almanya zaten biliyor cifte vatandas oldugumuzu, fakat Türkiye ilk etapta bilgisiz bu konudan.

Herkese saygilar…
    Herhangi bir nedenle yabancı bir devlet vatandaşlığını kazanan kişilerin, bu durumlarına ilişkin belgeleri ibraz etmeleri ve yapılacak inceleme sonucunda kayden aynı kişiler olduklarının tespiti halinde, nüfus aile kütüklerindeki kayıtlarına çok vatandaşlığa sahip olduklarına dair açıklama yapılır.

5901 Sayılı Türk Vatandaşlığı Kanununun 44 üncü maddesi uyarınca: Herhangi bir nedenle yabancı bir devlet vatandaşlığını kazanan kişilerin, bu durumlarına ilişkin belgeleri ibraz etmeleri ve yapılacak inceleme sonucunda kayden aynı kişiler olduklarının tespiti halinde, nüfus aile kütüklerindeki kayıtlarına çok vatandaşlığa sahip olduklarına dair açıklama yapılır.

https://www.nvi.gov.tr/cok-vatandaslik

Tecrübeli Üye
    Ettiği Teşekkür
    55
    Arkadasin meslegi yok. Onun icin Einbürgerungstest lazim. Dil kursu (B1) degil ama. 300 soru var internetde. Ondan 33 tanesini geliyor. Eski Fahrschulebogen gibi calisman gerekiyor. Istedigin kadar girebiliyorsun. Ücret bizim Bayernde 25 Euro.

8 sene okula gitmis arkadaslarda B1 istenmiyor. Arkadasda istediler, itiraz ettim arkadas icin mail ile, sonra yanlis anlasma falan olmusa getirdiler ve B1'den vazgectiler. Arkadas 7. sinifa kadar gittiydi, sonrada 2 sene Berufsvorbereitungskursa gitmisti. Toplamda eder 9 sene okula dedim. Öyle kabul ettiler. Aslinda kendileri evraklara koymustum, yeterince dikkate almamislar.

Hakkini aramasini bilmeyen her zaman hayatda, hangi ülkede olursa olsun, zorluk cekiyor.

Bilgi olsun diye yazdim.
    Konu Birbey 3.1 tarafından (29 Mart 2025 Saat 23:31 ) değiştirilmiştir.

27. 2 kişi Birbey 3.1 üyemize teşekkür etti:

Tecrübeli Üye
    Ettiği Teşekkür
    555
    153 mesaja 371 teşekkür aldı
    ortalama 5 sene önce Alman vatandasligi icin yapmis oldugum müraacatim bugün cifte vatandas olarak sonuclandi.

Tecrübeli Üye
    Ettiği Teşekkür
    49
    10 mesaja 12 teşekkür aldı
    Slm Arkadaslar. Alman vatandaşlığı başvurumuzu yaklaşık 1,5 ay önce yapmıştık. Geçen hafta eşim ve bana Einbürgerungsurkundeyi verdiler. Yaklaşık 4 hafta sonra Bürgerbüroda randevumuz var. Bazı çevrelerden öğrendiğime göre alman vatandaşı olduğumuzu bağlı bulunduğumuz türk konsolosluğuna bildirmemiz gerekiyormuş. Bu konu hakkında bilgisi olan var mı?

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 21 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (3 kayıtlı ve 18 misafir)

1. Funky50,
  2. murat39,
  3. sen81.6