Konsolosluklar camilerde ve derneklerde açıklama toplantıları yapıyorlar
Çevrenizdeki camilerin sayfalarınsa bakınız
![]()
Sponsor Reklam |
Yorma kendi. Direk Bürgermeistere mail yaz, durumu izah et, bak Bürgerservice nasil geri dönüş yapiyor sana hemen.
Alman Ausweisı beantragen edeceğin yere bildiri gidecek. Yani Bürgerservice.
Bu arada Allah kurtarsın Duisburg'dan. Ölmüşde ağlayanı yok bir yer bana göre.
Dediğim gibi, Bürgerservice mecburdu kaydetmeye.
Dortmund’da tekrar Türk vatandaşlığına geçenleri ilgilendiriyor.
Guten Tag,
sie müssen es nicht melden.
Wenn Sie das nächste Mal vorsprechen, bringen Sie den Pass mit und es kann
nachgetragen werden.
Mit freundlichen Grüßen
Stadt Dortmund
Der Oberbürgermeister
Bürgerdienste
Südwall 2-4
44122 Dortmund
bence gidin kuzey kore vatandasi olun daha iyi bence
Gesendet von iPhone mit Tapatalk
Ben bu cifte vatandasligini zirva buluyorum..turk vatandasiysam niye alman vatandasi olayim veya bunun tersi..
Tabi tersi daha avantajli..seyahat ozgurlugun var bunun disinda kolay kolay almanyadan atilmamak var..
Afrikalilar bile turk vatandasi oluyor..
Arkadaslar ucuz etin yahnisi ...gerisini bilmiyorum..bizler herseyi paraya dokmusuz,almadiklari para yok,,inanin selam parayla olsaydi onuda almazlardi..hava parayla olsaydi ölünür ama alinmazdi..
Simdi vatan sakarya ayaklarini bir gecelim,,bunlar karin doyurmuyo dimi..
Turkiyede nice sakarya firat gecinen siyasetciler ver,bunlarin karni doyuyormu,,
Hayir..
Ya neyle!!?
Sakarya firat bahane paralar cebe şahane..
Yani salak olmamak lazim..
Turkiyenin daha bir 10 yili var,ozaman almanyayi sollar,cunku almanya suan afrika olma yolunda son sürat ilerliyor..
Simdilik alman kalin..
Simdi tv actim milyonlar toplanmis elinde bayraklar,bu insanlarin duzeni işi yokmu..
Açiz diye bagiranlar bos sohbet icin sokaklarda..
Iste ben bu yuzden coooook kiziyorum..
Konu webci tarafından (19 Mart 2025 Saat 17:23 ) değiştirilmiştir.
bu millet koyun gibi olduktan sonra basinda daha cok coban olur.....
............
merhaba arkadaslar B1 sertifikat icin yardim
ben almanvatandasligi icin muracat ettim cevap geldi bazi belgeler istiyorlar onlar sorun degil amma b1 sertifikat bende yok ben 1978 senesinde almanyaya geldim o zaman boyle bir sey lazim degildi
almancam cok cok guzel alman vatandaslik burosuna telefon ettim telofondaki kisiyle konustum b 1 belgesi yok amma beni cagirin sizinle herturlu konuda konusmaya hazirim eger almanca konusmamda bir hata
bulursaniz beni eleyebilirsiniz dedim karsimdaki kisi bize belge lazim dedi ve konuyu kapatti ben emekli biriyim B1 kursu icin 500 veya 600 euro verecek durumum yok vatandaslik dilekcesini geri mi cekeyim yoksa bunun baska bir yolu varmi bana bu konuda yardim ederseniz cok sevinirim ben Badenwürtenberg eyaletinde oturuyorum (almanyada okula gitmedim) cevap veren arkadaslara simdide tesekkür ederim
Vatandaşlık için şartlardan birisi B1 / B2Belgesi , eğer yok ise Sprachtest yapılabildiği yazıyor burda.
https://www.anwalt.org/einbuergerung/
hocam verdigin hizli cevap icin cok cok tesekkürler verdigin linkte 60+ yasi diyor ben ise 1961 dogumluyum yani 64 yasindayim ben bir deneyim b1 sertifikasiz belki olur merak ettigim bir sey var acaba benim gibi b1 sertifikasi olmayipta cifte vatandaslik alan varmi bu arada almanca bana gore cok iyi benimle istedikleri konuyu konusabilirler hepisini gecerim
Buraya başvur abi. Belirli şartlarda masrafı devlet karşılıyor.
https://www.bamf.de/DE/Themen/Integr...urse-node.html
Arkadaslar, Konsoloslugu aradim ve cifte vatandasligimi bildirip, bildirmememi sordum. Telefona cikan Memur, bunun mecburi birsey olmadigini fakat bildirirsem daha iyi olacagini söyledi. Herhangi bir neden belirtmedi.
Simdi kimse kesin olarak bir sey söylemiyor bu konu hakkinda.
Diyelim ki bildirmedik. Ne gibi bir dezavantaj olur ileride veya Türkiye de? Ayrica diyelim ki bildirdik ve Allah korusun herhangi bir ülkdede basimiz belaya girdi ve iki ülkede topu birbirine atti, yok Almanya ilgilensin, yok Türkiye ilgilensin, yardim etsin diye.
Böyle bir durumla karsilasmaktansa, Konsolosluga bildirmemek mantikli degil mi, bu illegal mi olur?
Almanya zaten biliyor cifte vatandas oldugumuzu, fakat Türkiye ilk etapta bilgisiz bu konudan.
Herkese saygilar…
Ben oğlanın askerliğini erteletmeye gitmiştim hem alman hem Türk kimligi vardı. Ordaki memur baya bir ugrastirdi çoklu vatandaşlık statüsünde olacak ilk önce bunu halledin dedi onu hallettik sonra askerliğini hallertiler. Kizimida aynı bildirmedik dedim oda evlenecegi zaman buraya geldimi oda çoklu vatandaşlık statüsüne geçecek sonra işlemlerini yapicaz dedi. Bilmiyorum benim başımdan böyle bir olay geçti.
Herhangi bir nedenle yabancı bir devlet vatandaşlığını kazanan kişilerin, bu durumlarına ilişkin belgeleri ibraz etmeleri ve yapılacak inceleme sonucunda kayden aynı kişiler olduklarının tespiti halinde, nüfus aile kütüklerindeki kayıtlarına çok vatandaşlığa sahip olduklarına dair açıklama yapılır.
5901 Sayılı Türk Vatandaşlığı Kanununun 44 üncü maddesi uyarınca: Herhangi bir nedenle yabancı bir devlet vatandaşlığını kazanan kişilerin, bu durumlarına ilişkin belgeleri ibraz etmeleri ve yapılacak inceleme sonucunda kayden aynı kişiler olduklarının tespiti halinde, nüfus aile kütüklerindeki kayıtlarına çok vatandaşlığa sahip olduklarına dair açıklama yapılır.
https://www.nvi.gov.tr/cok-vatandaslik
Arkadasin meslegi yok. Onun icin Einbürgerungstest lazim. Dil kursu (B1) degil ama. 300 soru var internetde. Ondan 33 tanesini geliyor. Eski Fahrschulebogen gibi calisman gerekiyor. Istedigin kadar girebiliyorsun. Ücret bizim Bayernde 25 Euro.
8 sene okula gitmis arkadaslarda B1 istenmiyor. Arkadasda istediler, itiraz ettim arkadas icin mail ile, sonra yanlis anlasma falan olmusa getirdiler ve B1'den vazgectiler. Arkadas 7. sinifa kadar gittiydi, sonrada 2 sene Berufsvorbereitungskursa gitmisti. Toplamda eder 9 sene okula dedim. Öyle kabul ettiler. Aslinda kendileri evraklara koymustum, yeterince dikkate almamislar.
Hakkini aramasini bilmeyen her zaman hayatda, hangi ülkede olursa olsun, zorluk cekiyor.
Bilgi olsun diye yazdim.
Konu Birbey 3.1 tarafından (29 Mart 2025 Saat 23:31 ) değiştirilmiştir.
ortalama 5 sene önce Alman vatandasligi icin yapmis oldugum müraacatim bugün cifte vatandas olarak sonuclandi.
Slm Arkadaslar. Alman vatandaşlığı başvurumuzu yaklaşık 1,5 ay önce yapmıştık. Geçen hafta eşim ve bana Einbürgerungsurkundeyi verdiler. Yaklaşık 4 hafta sonra Bürgerbüroda randevumuz var. Bazı çevrelerden öğrendiğime göre alman vatandaşı olduğumuzu bağlı bulunduğumuz türk konsolosluğuna bildirmemiz gerekiyormuş. Bu konu hakkında bilgisi olan var mı?