Nord Nordrhein-Westfalen. Almanya’da doğup büyüyenler öne alınıyormuş. Prosedür hızlanlandırılıyormuş. Öyle söylediler
Sponsor Reklam |
Nord Nordrhein-Westfalen. Almanya’da doğup büyüyenler öne alınıyormuş. Prosedür hızlanlandırılıyormuş. Öyle söylediler
Ben askere gitmeden önce başvuru yapmıştım sonra senin düşündüğün gibi karar verip iptal edip sonraki sene askerliğimi yaptım. Almanya doğumluyum ve sadece evrakı işlemlerini halletmek için sorun yaşıyorum termin tarihi almak gibi. Geçen yine teklif ettiler AT almaya gittiğimde alman çifte vatandaşlık için.
Alman VAtandaslik islemlerim bitti.
Konsolosluga cifte vatandasligi bildirmek gerekiyor.
Randevu aldim.Münih Konsoloslugundan. Vatandaslik bölümü coklu vatandaslik kaydi. Bölümünden.
Gerekli evraklar.
Sizin Türk pasaport kimliginiz yaninizda olsun.
Randevu alirken bir evrak doldurulmasi gerekiyor. Onu Indirip dolduruyorsunuz.
Urkunde nin asli. ve 1 adet kopyasi.
Alman kimligi veya pasaport Kopyasi.
18 € ücret.
Resim veya baska evrak kopyalari istenilmedi.
Alman Urkundeyi aldikdan sonra Alman PAsaport ve Kimlik basvurusu yapabiliyorsunuz.
Terminler uzun du 1 ayda anca Termin verildi.
Ucak biletimi de önceden senenin basinda almistim.
1 Haftada Expres PAsaport cikariliyor.20-30 € gibi ek ücret karsiligi.
Ausweis - Kimlik de Expres olayi yok.
Pasaport 1 haftada aldim.
1.5.2025 tarihinden sonra Pasaport Kimlik isteyene eve gönderilecek.
Resim cekilip gidilmeyecek eski sekilde.
Resim cekileceksin, Barcod lu kagirt veriliyor. Mesela Alisveris DM gibi yerler de yapiyor.
Onu barcod o Pasaport yerine görevliye verdiginde Barcod okuttugunda resim karsisina cikacak.Resmi oradan alacak.
Alman Kimligini almada dikkat edin Internet üzeri takip edin.
Alman Kimliklerini almak icin 3-4 HAfta deniliyor.
Abholschein veriyorlar.
Orada Internet adresi var. Bir Sifre var.
Bununla Ausweis - PAsaportunuz hangi asamada görebiliyorsunuz.
DAha erkenden bitiyor.Memur Rathaus da ne zaman önüne alirsa size haber verirse o da bazen zaman aliyor.(Kiz kardesim 6 hafta bekledi sayfaya baktiginda 2 haftada bitmis öyle RAthaus da duruyor).Kimse ilgilenmemis.
Bana haber gelmedi Radhaus dan , sayfaya girdim baktim. Isleminiz tamam teslimata hazir diye yaziyor.Rathaus dan Termin aldim teslim almak icin.Gittigimde ausweis i aldim.Hazirlanis tarihi ise 1 haftada hazirmis.
Konu murat39 tarafından (Bugün Saat 17:42 ) değiştirilmiştir.
Stadt Augsburg'da sabah saat 7.30 - 8.00 personel durumuna göre ayni güne yeni terminler acabiliyor.
Bizim Augsburg Land'a pek öyle sikinti hat. Hatda beni kaldim yerde bazi günler ögleden sonra kapali. Arayip durumu izah edince, gelince cama vur diyorlar, kapiyi özel aciyorlar.
Sila Yolunda pasaporta gerek yok. Alman Personalausweis yetiyor. Neco54 abi daha önce öyle gidip gelmisti.
Selam arkadasim. Bende Alman vatandasligi aldim. Personalausweis icin Terminim var. Suan sadece Einbürgerungsurkundem var. Cagri merkezini aradim. Tescillendirmek için bağlı bulunduğunuz konsolosluğa gideceksiniz dendi. Randevu bölümünde yetkili tüm konsolosluklarda yapılabileceği yazıyor. Ben de bu yüzden en yakın olan Essen konsolosluğundan randevu aldım. Bağlı bulunduğum konsolosluk Münster yani 100km uzaklıkda. O yüzden bize 10 km olan Essenden yaptım. Bakalım işlemimi yapacaklar mı? Bu konuda bi bilgin var mı? Ve Alman Personalausweis illaki gerekiyormu?
Urkunde de yeterli.
Basit öyle yormuyorlar.Urkunde nin asli da yaninizda olsun. Bir de Kopyasi.18 € ücret.
Konu murat39 tarafından (Dün Saat 22:17 ) değiştirilmiştir.
Ben bagli bulundugum Konsolosluga gittim, ama bu konu yetkili bir Konsolosun Vatandaslik bildiri olayi.
Onun icin dir ki her konsolosluk Islem yapabilir.
Ausweis inin yukarda bildirmistim.Daha erken bitiyor.Internet sayfasina bakin.Abholschein in üzerinde sayfasi ve Sifre var.Hangi asamada oldugunu görürsünüz.
Konu murat39 tarafından (Bugün Saat 17:45 ) değiştirilmiştir.