süresiz oturum olmadikca tefecilerden haric hicbir banka vermez.
türkiyedeki sistemde ayni.
almanyada herhangi bankaya gitsem bana heran bir milyondan üzeri kredi sorgusuz verir.
türkiyede hicbir banka kredi karti bile vermiyor.
Herkese merhaba,
Esimin isi sebebiyle bir bucuk sene önce Romanya dan Almanya ya tasindik. ilk geldigimizde esimin isine yakin yerlerden kizimiza okulda ilk yer bulduğumuz semte yerleştik. Malum bu donemde Ev kiraları çok yüksek, öngöremediğimiz kadar bütçemizi zorluyor. o sebeple belli bir peşinat ile ev almayi dusunduk. fakat Sparkasse ile yaptigimiz ilk görüşmede esimin oturum izni sureli olduğu icin (2028 e kadar) kredi veremeyiz dediler. bu arada esimin is sözleşmesi süresiz ve mavi kart ile geldik buraya. ben Turkiye de yasadigimiz donemde ziraat bankasında calisiyordum ve oradaki bankacılık sistemine hakimim fakat burada çok farklı bir sistem var. bazı internet sotelerinde gecici oturum ile kredi çekilebileceği yazılıyor. acaba bu sitelerdeki faiz oranları mi yüksek olur. forumu günlerdir okuyorum ve çok faydalı bilgilere ulaştım... teşekkürler
sizlere sorum konut kreidisi çekme imkanımız olur mu? ve bu bizim icin zararlı mi olur?
aslında benim annem babam almanya da gastarbeit olarak calismislar bende burda dogdum ama sonra Turkiye de okudum. ailemde sonradan kesin dönüş yaptılar...
![]()
Sponsor Reklam |
süresiz oturum olmadikca tefecilerden haric hicbir banka vermez.
türkiyedeki sistemde ayni.
almanyada herhangi bankaya gitsem bana heran bir milyondan üzeri kredi sorgusuz verir.
türkiyede hicbir banka kredi karti bile vermiyor.
Şimdi bir morgage danışmanı ile görüştüm bir tanıdık tavsiyesi ile bankalara ile iletişime geçip en uygun kredi için çalıştıklarını iddia etti. Hatta kfw için şansımızı deneyebilirz de dedi. Ama o kadar bilmediğimiz bir mecra ki artısı eksisi tartamıyoruz.
Türkiyede gelir gösterdiğiniz sürece konut kredisi zorlu olmaz teminat olarak konut var çünkü. Kredi kartı için gelir yoksa nakit blokaj isteyeceklerdir ki bence sizin koşullarınızda nakit kaybı olur. Belli ki burdaki kredibiliteniz yüksek çünkü hiç gerek yok
Almanya'da süresiz oturman yoksa kimse ev kredisi vermez. Bırak süresiz oturma iznini, iş sözleşmen bile süresiz olmadı vermiyorlar.
Almanya konutunu garanti olarak alıyor, ama senin ödeymezsen acil satacakları için çoğu zaman sadece 60% dan hesaplıyorlar değerini.
Birde bankalar Almanya'da icra ile uğraşmak istemiyorlar. Yani konutu başlarına dert olarak görüyorlar.
Saglikli bankalar vermez.
Ückagitci , tefecilerin eline düsme.Bir imzanin bedeli agir olur.
Bankalar belli bir risk boyutunu gecen miktari nakit öderseniz , banka kendini garantiye almis olur.Ödememe durumunda icerdeki güvenceyi garantilemistir.Bu sekil kredi verirler.
Konu murat39 tarafından (08 Ocak 2025 Saat 17:14 ) değiştirilmiştir.
@Esin ; Burda hangi meblağlardan konuşuyoruz önemli olan bu ?
Eğer artık Yıllarca burda kalmayı düşünüyorsanız Türkiye’deki Emlaklarını satıp burdan nakit Para ile ev/daire alırsın.
Türkiye’deki Emlak sektöründeki Fiyatlar şu an em veremli Yıllarında bu fiyatları bi daha bulman imkansız gibi bence…
Tescilli bankalar haric internetten yarim akilla yapilan onerilere ve kredi cekilmesine karsiyim..
Burada 2 problem var..
Oturma musade ve yuksek kiradan sikayet..
Yuksek kiradan sikayet eden ben nasil ve neye guvenerek 20 veya 25 yillik bir külfet altina girebilirim..
Bu is kendini bilerek celladina teslim etmek gibi bisey..
Tavsiye;
Hic bulasmamak ve şartlarin duzelmesini beklemek..
merhaba, normal koşullarda burada kalmayı planlıyoruz. o sebeple muhtemelen mevcut Türkiye de ki evi satacağız. bulduğumuz ev 550.000 euro 200.000 euro peşinat ödeyebiliriz o da en yüksek olabilecek tutar.
merak ettigim diğer konu ise tefeci olarak bahsedilen durum yüksek faizli demek mi? yani sanırım su an almanya piyasasında konut kredi faizleri 3,5-4,5 bandında. tefeci olarak bahsedilen bankalar 5 ve üzeri mi faiz öneriyor. bu tarz tefeci bankalardan kredi alırsak sonra baska bir kredi almakta zorluk mu yaşanıyor.
herkese teşekkürler
Konu batum tarafından (09 Ocak 2025 Saat 13:42 ) değiştirilmiştir.
merhaba,
düsünce olarak mantikli yani kira yerine ev taksidi ödemek ama malesef kredi almak pek de kolay degil.
tescilli bankalar haric baska yerlere bulasmayin, hem gecici oturum var diyorsunuz onun süresiz olmasini bekleyin.
lakin sunuda göz ardi etmeyin, su ödediginiz kiranin ne kadari kuru kira ( kalt miete ) ne kadari yan gider ( kalorifer,cöp,atik su ) cunki ev sahibi olsaniz bile yan giderleriniz olacak hatta daha fazla vergi sigorta
ve en önemlisi tamirat.
velhasil kira yerine ev öderim demesi kolay lakin ince hesap isteyen konu yukarida yazida ne gelir belirtilmis ne kira yazilmis nede ev almak icin bir meblag biraz kuyuya tas atar gibi olmus..
Selam,
Bence daire almak daha mantıklı.300bine iyi bir daire alınabilir.200bin peşin verdimi geriye kalan yan masrafları ile 130 bin kredi alınabilir.
@Esin ; Hangi şehirde yaşadığını yazmamışsın,
Almanya’da bölge bölge konut fiyatlarında dağlar kadar fark oluyor.
Mesela NRW Kuzey Ren Westfaliyada 150.000/200.000€ güzel daire hatta belki evde alabilirsin duruma göre.
Bayerne doğru gidersen bu fiyatlara dandik 2 oda bi daire anca alırsın.
Burada kalıcı olduğunu var sayarsak bir kaç sene daha dişini sık ve süresiz oturumu almaya bak.
Çünkü Türkiye’deki varlıklarını satıp 200.000€ burada nakit daire/ev almak mantıklı değil.
Elinde nakitin kalmaz, icabında acil tamirat masrafların olacak bunları karşılaman zor olur.
Benim Rahmetli Teyzeoğlu bu işlerle ( tefecilerle arası iyidi ) uğraşıyordu, Normal Banka faizi 3/4% ile verirken bunlar 6/7/8 % faiz ile veriyorlardı.
Bunların belirli Bankalarda Memur arkadaşları vardı , normal bi insanda gerek prosedürler olmayınca o memurlar devreye girip göz ardı ediliyordu.
Burda sonucda Banka yine kârlı çıkıyor çünkü Krediyi yüksek faizden verip kazanıyor.
Son 1 senede Emlak sahiplerine bi çok zorunlu kanunlar çıktı olumsuz olan, bunlarıda araştırıp göz önünde bulundur araştır.
@batum ;
arkadaş zaten Türkiye’den değil Romanya’dan Almanya’ya taşınmış.
Bazen Davulun sesi uzaktan hoş gelir misali, demekki var bir bildiği…
Biz bayernde yaşıyoruz hessen sınırına yakınız ve küçük bir köydeyiz. Burada çok fazla ev seçeneği yok malesef büyük şehirler gibi değil. Bir tane daire var yeni onun içinde 430 bin euro istiyorlar. Eski evlere bakmaya korkuyoruz hem elimizden iş gelmiyor hem de kimseyi tanımıyoruz.
Burada kredi alirken standart Bankalar dan sasmayin.
Araci kisiler isi baglayip komusyan almak icin edrafinizda dönerler dalavere evraklarla bir sekilde evi aldirirlar.Komisyonunu alir geri sizi problemler le basbasa birakirlar.
Sen evi kredi aldigin kisiye ipotek ettin.Ona borclusun.Ufak ufak yazilarla parami getir dese.O parayi hemen getiremezsin.6 ay idare eder sonrasinda acik artirmayala satilir.
Adi sani duyulmamis ordan burdan bir kredi veren kurum buldular.Kredi veren kisi kendisini ilk siraya yazdirir.Rang 1 de olur.Yani baska bankalardan elini kolunu baglar.Baska yerlerden kredi alamazsin.Schufa kaydinda kredin miktari görünecektir.
Bu rang 1 deki bankada kredi vermezse ortadasin.
En önemlisi ufak yazilar da neler iceriyor, kendilerinin avantajina o kadar üstü kapali teknik kelimelerle doludur.tuzak cümlelere dikkat etmek gerekir.
Bir de hayat Almanyada cok pahalandi, birseyler bozulsa Cati 20.000 € kalorifer 15.000 € böyle rakamlara da hazirlikli olman gerekir.
2025 de Toprak vergisi hemen hemen 3 kat artisa gecti.
500.000 € bir yer almak icin en az 4.500 € aylik olmasi gerekir.
500.000 € Kredi de en az komisyon parasi olmadan 6 % islem parasi gider.
Banka 3,5% Zins-Faiz ve 2% Tilgung ana paradan ödeme olma sartiyla.
2.292 € her ay ister. ve 29 sene sürer.
Yüksek rakamlarda ev alanlar bütce disinda 1% faiz ken atilanlar.Simdi FAizler 3,5 % cikti.
Alinan ayliklar yerinde hesap cikmiyor.Cogu satisa cikardi ipotege gitmeden.Cogu Esler arasinda enflasyon da alisverise masraflara para yetmiyor..Ayrilmalar fazlalasti..
Uygun bir yer olur.Alista fiat uygun.Türkiyeden birseyler satilir para gelir.Hesap cikar.Bütce dahilinde böyle olur.
Büyük bir borca girmek.Su ortamda iyi düsünmek gerekir.Psilkolejik olarak yipratir ve seni kimse anlamaz.Ne esin ne cocuklarin.Bir de 30 sene süren hesap var isin ucunda.
Herkes normal yasantisini yasamak istiyor.Izine gitmek istiyor.Bir de pahalilik.Hesapda olmayan masraflar.TAmiratlar bozulan yenilenmesi gereken araba..Ev esyalari...Bütün bunlari da hesap etmek gerekir.
Cocuklarin masrafi.Bir ehliyet 4.000 € geliyor.Buna benzer masraflari da hesap etmek gerekir.
Yüksek borc devamli ensende olur.Hesapda cikmayinca ????
2030 yili kirim noktasi olacak.KI hayatimiza daha fazla girecek.Is calisma lar azalacak.
Haftada 4 gün calisma görüsmeleri gündemde.
Konu murat39 tarafından (09 Ocak 2025 Saat 22:52 ) değiştirilmiştir.
Şu anda 2 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 2 misafir)