Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript![ ? ]
DMCA.com Protection Status

Sifre Güvenliginiz

Sayfa 2 Toplam 3 Sayfadan BirinciBirinci 123 SonuncuSonuncu
Toplam 45 adet sonuctan sayfa basi 21 ile 40 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: Almanya'da ev almak

Yeni Üye
    Ettiği Teşekkür
    0
    1 mesaja 1 teşekkür aldı
    Finans danışmanı ile görüşmemiz sonucunda 3,1 ve 3,4 aralığında bir oran ile kredi imkanı olduğunu öğrendik. Sanırım bu tefeci kategorisine girmez değil mi? Gerçi henüz peşinat vb konusunda net karara varamadık.

2. Sponsor Reklam
    Tecrübeli Üye
    Ettiği Teşekkür
    51
    175 mesaja 288 teşekkür aldı
    Eşin süresiz çalisiyorsa verebilirler. 3,1% normal faiz. Sparkasselerler ve Raiffeisenbanklar pahalı olabiliyor. Daha ucuz kredi istiyorsan check24.de bak. Orada memur ile posta veya online yükleyerek işlemleri yapıyorsun. En ucuz krediyi onlar verebildi.

Piyasada normalinde en ucuz Almanya'daki ING ve Commerbanklar şuanda.

Tecrübeli Üye Ejderabi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Ettiği Teşekkür
    180
    131 mesaja 221 teşekkür aldı
    Alıntı Esin Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Finans danışmanı ile görüşmemiz sonucunda 3,1 ve 3,4 aralığında bir oran ile kredi imkanı olduğunu öğrendik. Sanırım bu tefeci kategorisine girmez değil mi? Gerçi henüz peşinat vb konusunda net karara varamadık.
    Hayır girmez,
    Mavi kartdan ve süresiz kontratdan dolayı kredi çıkabilir bunu yapanların olduğunu okudum.

Tek riskininiz krediyi alıp sonra işinizi kaybedip süreli oturumla eğer iş bulamazsanız. Bu riske girip girmemeyi tartmalısınız.

Gesendet von iPhone mit Tapatalk

Konuyu merakdan araştırdım ve öğrendim ki…
    Blue Card Expat lara kredi veren Bankalar…
    Deutsche Bank
    Commerzbank
    Hypovereinsbank
    Sparkassen
    Volksbanken

Sana tavsiyem Interhyp de veya Baufi24 gibi büyük aracılardan Türkce konuşan bir elemandan randevu alıp teklifler alman - sonra yapıp yapmatiyacağını değerlendirirsin.

Ama anladığım kadar aracı kurumlardan teklif de almışsın.

Aslında şimdi detaylarıda paylaşabilirsin
    Ev fiyatı
    Ne kadar kredi alacaksınız
    Evin detayları
    Yada burada önceden ev almak için bu tür yazılar var oku onları.

Dikkat et 1960 öncesinin tamiratı. 1960 sonrasından daha zahmetli.

Bende 2018 de Bungalov aldım ve içini yenildim ev 1967 yapımı forumda okuyabilirsin tüm paylaşımları….

Alıntı batum Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Millet Almanyada 100-200 bin param olsada Türkiyeye giderim hesaplari yaparken,Birisinin burda Türkiyeden geldim 3 senelik oturumum ve 200 bin Eurom var o parayla ev alcam demesi cok sacma sapan bir sey

Birisi bizimle alay eder gibimi geliyor
    Mahmut Agbi senmisin ????
    Batum Usta maalesef olaya tek burada yaşayan ve uzun yıllardır çalışmış jenerasyon dan bahsediyorsun.

Türkiyede yaşayan gençlerin 99%, çalışanların 70% göç derdinde.

Frankfurt da okadar çok Blue Card ile göç eden var ki yüksek pozisyonlarda inanamazsın.

Birde üzerine Chancenkarte Fırsat Kart çıktı. Şimdi gençler bu vize türüyke 1 senelik vize alabilecekler iş aramak için. İş bulmadan yani…
    Düzeltiyorum gençler değil kalifiye elemanlar ve üniversite mezunları…Yiğenim Meslek Lisesinden tornacılık öğrendi tüm şartları yerine getiriyır Almanca A1 de lağzım.

Ben Ulusal Vize için başvurdum yiğenim için Ağustosta Fırsat Kart için daha randevu beklenesindeyiz.
    Bekleme süresi 10-12 ay düşün herkes TR den gitme derdinde.
    Ulusal vizede binlerce başvuru var bunun içinde hem Fırsat Kart hem Aile birleşimi var. Direk Alman İzmir konsolusluğunun bana yolladığı cevaptan bu yorumları yapıyorum.

Ha senin benim gibi Euro olaral emekliliği olanlar tabiki TR ye gitme derdinde. Türkiye Euro geliri olupda yaşamak için Almabyadan pahalı da olsa çok güzel.

Yeni Üye
    Ettiği Teşekkür
    0
    1 mesaja 1 teşekkür aldı
    Alıntı Ejderabi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Konuyu merakdan araştırdım ve öğrendim ki…
    Blue Card Expat lara kredi veren Bankalar…
    Deutsche Bank
    Commerzbank
    Hypovereinsbank
    Sparkassen
    Volksbanken

Sana tavsiyem Interhyp de veya Baufi24 gibi büyük aracılardan Türkce konuşan bir elemandan randevu alıp teklifler alman - sonra yapıp yapmatiyacağını değerlendirirsin.

Ama anladığım kadar aracı kurumlardan teklif de almışsın.

Aslında şimdi detaylarıda paylaşabilirsin
    Ev fiyatı
    Ne kadar kredi alacaksınız
    Evin detayları
    Yada burada önceden ev almak için bu tür yazılar var oku onları.

Dikkat et 1960 öncesinin tamiratı. 1960 sonrasından daha zahmetli.

Bende 2018 de Bungalov aldım ve içini yenildim ev 1967 yapımı forumda okuyabilirsin tüm paylaşımları….

Detaylı anlatımınız çok faydalı oldu. Ev sıfır yeni yapılmış. Eski bir evi tekrar yaptırmak için çevremiz ve bilgimiz yok açıkcası. Eşimin çalıştığı firma da Türkiye de işe başladı aynı firmanın Romanya fabrikasında çalıştı ordan da Almanya fabrikasına geldik. Expat değiliz burda artık lokal oldu eşim. Allah korusun tabi işi kaybetme ihtimali hep var. Bu açıdan hiç düşünmemiştim. Onu da değerlendirerek araştırmalarımıza devam edeceğiz. Çok teşekkür ederim.

Yeni Üye
    Ettiği Teşekkür
    0
    0 mesaja 0 teşekkür aldı
    <a href=http://flashtest.80lvl.ru/viewtopic.php?f=3&t=2434/>âûñøåå îáğàçîâàíèå äèïëîì êóïèòü</a>

Tecrübeli Üye Jaws57 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Ettiği Teşekkür
    31
    35 mesaja 44 teşekkür aldı
    hic bulasma bu islere altindan kalkamassin almanya bitik hazir paran varmis calisiyorun yeter sana üc günlük dünya saclarin beyazlar bitiremessin bos isler ev almak yaptirmak gecti bosuna basini yakma .ben yandim sende yanma

Tecrübeli Üye
    Ettiği Teşekkür
    30
    33 mesaja 63 teşekkür aldı
    Alıntı Jaws57 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    hic bulasma bu islere altindan kalkamassin almanya bitik hazir paran varmis calisiyorun yeter sana üc günlük dünya saclarin beyazlar bitiremessin bos isler ev almak yaptirmak gecti bosuna basini yakma .ben yandim sende yanma
    Bende senin gibi düşünenler denim,
    Millet durmadan ev aliyorum parasi olanda aliyor olmayanda

Ettiği Teşekkür
    180
    Ben onu bunu bilmem ama 2012 yilinda ilk dairemi aldigimda kiracimdan warm 490 Euro aliyordum simdi 1.100 Euro. 3 oda 74m2 yapimi 1964.

Parasi olanda almali olmayanda yoksa bu Kapitalist Dünyadaki parasal sisteme yenik kalinacak. Birde simdiye kadar bu sosyal sistem bir sekilde kiralari Almanyada karsiladi ama bence önümüzdeki 10-20 senede sosyal sistemdende eser kalmaayacak.

Simdi derseniz bu kadar yükseldi hersey daha yükselmez derseniz yanilirsiniz cünkü yukariya bu KITLIK da herzaman olaganüstü potansiyal var.

En iyi örnek olarak Ingiltereyi veya Irlandayi size örnek vereyim.

Mesela Dublinda 1 odali daireler 2.000 Euro. Frankfurtda, Berlinde veya en pahali Münihte 1 odayi 800-1500 arasi henüz bulabiliyoruz.

https://youtu.be/xqTI-fs_1M8?si=DKS-j7csZ3pF9ZrS

10. Ejderabi üyemize teşekkür edenler:

Tecrübeli Üye
    Ettiği Teşekkür
    30
    33 mesaja 63 teşekkür aldı
    Demeden duramiyacagim helmut kohl ne demişti biz bu paralari geri getirtmesini iyi biliriz aynende oluyor millet artik Türkiye deki malini mülkünü satip buraya yatirim yapiyor.
    Benden demesi türkiyede 1 tane olsun girecek evin olsun bu almanlar birgün yabancilara rest okuyacak bence o zamanda cok yakin bu baslangic

Tecrübeli Üye Sdt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Ettiği Teşekkür
    458
    154 mesaja 325 teşekkür aldı
    ben de artik ev bakiyorum, fiyatlar ve faizler gercekten enteresan.
    ama sanki bir düsüs var fiyatlarda.
    i

Üye TycooN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Ettiği Teşekkür
    29
    15 mesaja 26 teşekkür aldı
    Arkadaslar yakin zamanda kredi alan oldu mu? Faizler ne kadar yaklasik? Internette buldugum ve telefonda bana teklif edilenler arasinda cok fark var.

Tecrübeli Üye
    Nereden
    Dortmund
    Ettiği Teşekkür
    94
    206 mesaja 340 teşekkür aldı
    Trump izin verirse düşünürüm

Tecrübeli Üye
    Ettiği Teşekkür
    90
    77 mesaja 91 teşekkür aldı
    Alıntı TycooN Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Arkadaslar yakin zamanda kredi alan oldu mu? Faizler ne kadar yaklasik? Internette buldugum ve telefonda bana teklif edilenler arasinda cok fark var.
    eger ek yoksa 4% ve üzeri

16. Musti üyemize teşekkür edenler:

Yeni Üye
    Ettiği Teşekkür
    0
    1 mesaja 1 teşekkür aldı
    @Ejderabi yorumunuza sonuna kadar kayılıyorum. Dünya çok değişik bir dönüşüm sürecinde hepimiz için hayırlısı olur inşallah. Biz ev almayı ev sahibinin bizden fahiş nebenkosten istemesi sebebiyle niyetlendik. Tabi şu an öncelikle ev sahibi ile sorunları çözmemiz gerekli çünkü Türkiye de ev satmak neredeyse imkansız, krediler ve nakit sıkıntısı malum. Ama Almanya da kanunlar evsahibi ve kiracı için nasıldır bilmiyoruz. Gerçekten çok zor bir ülkeymiş.

Yeni Üye
    Ettiği Teşekkür
    0
    1 mesaja 1 teşekkür aldı
    Ben onu bunu bilmem ama 2012 yilinda ilk dairemi aldigimda kiracimdan warm 490 Euro aliyordum simdi 1.100 Euro. 3 oda 74m2 yapimi 1964.

Parasi olanda almali olmayanda yoksa bu Kapitalist Dünyadaki parasal sisteme yenik kalinacak. Birde simdiye kadar bu sosyal sistem bir sekilde kiralari Almanyada karsiladi ama bence önümüzdeki 10-20 senede sosyal sistemdende eser kalmaayacak.

Simdi derseniz bu kadar yükseldi hersey daha yükselmez derseniz yanilirsiniz cünkü yukariya bu KITLIK da herzaman olaganüstü potansiyal var.

Mesela Dublinda 1 odali daireler 2.000 Euro. Frankfurtda, Berlinde veya en pahali Münihte 1 odayi 800-1500 arasi henüz bulabiliyoruz.

@Ejderabi yorumunuza sonuna kadar kayılıyorum. Dünya çok değişik bir dönüşüm sürecinde hepimiz için hayırlısı olur inşallah. Biz ev almayı ev sahibinin bizden fahiş nebenkosten istemesi sebebiyle niyetlendik. Tabi şu an öncelikle ev sahibi ile sorunları çözmemiz gerekli çünkü Türkiye de ev satmak neredeyse imkansız, krediler ve nakit sıkıntısı malum. Ama Almanya da kanunlar evsahibi ve kiracı için nasıldır bilmiyoruz. Gerçekten çok zor bir ülkeymiş.

Tecrübeli Üye
    Ettiği Teşekkür
    58
    323 mesaja 579 teşekkür aldı

1100 eordan sana kalan ne ?
    Mesela devlete ödedigin vergi ve diger Masraflar cikdikdan sonra(Hausgeld olayi)

20. batum üyemize teşekkür edenler:

Tecrübeli Üye
    Ettiği Teşekkür
    1,887
    1,849 mesaja 3,694 teşekkür aldı
    Benim tahminim ev almak isteyenlerin pek on goruleri yok..5 sene sonra almanya sokaklarini fareler kemirecek..almanya afrika ulkesi olma yolunda hizla ilerliyor..
    Abd avrupanin basini ukrayna ile yedi simdi de avrupaya laf kalabaligi yapip yalniz birakiyor,mesela macron bey kanada icin adker gonderecekmis,kel scholz almanlarin paralarini ukraynaya peskes cekti..
    Italyada meloni hanimin ipi cekilmek uzre..
    Dunya ekonomisi iyiye gitmiyor,en son pitonu zayiflatmak icin petrol fiyatlarini dusurecekler..avrupanin parasi ukraynada cöpe gitti
    Biz turkler ev almayi dusunuyoruz..
    En rahat millet biziz..gunluk yasiyoruz..
    Konu webci tarafından (31 Ocak 2025 Saat 21:30 ) değiştirilmiştir.

Ettiği Teşekkür
    180

Almanya'da ev almak

Alıntı batum Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    1100 eordan sana kalan ne ?
    Mesela devlete ödedigin vergi ve diger Masraflar cikdikdan sonra(Hausgeld olayi)
    Bana Hausgeldi cikarinca ayda 680 Euro kaliyor.
    Tüm masraflari cikarinca Finanzamta 3500 Euro senelik gelirçıkıyor yani buna 40% dan mesela 1.400 Euro yani aylik 116 Euro vergi yükü var.
    Yani aylik net 563 Euro kaliyor.

Yatirim icin bugünün sartlarinda bu daireyi 250.000 Euro ya tabiki almam, ama ilkevim icin belki alinir kiradan kurtulmak icin…Ama Hausgeld yüksek….

Ben bu daireyi 2012 de 80 Bin Euro ya aldim. Eger satsam net 232 Bin Euro kazandiracak, inanilmaz bir yatirim cünkü kiraci ödedi ben para yatirmadim.

Bu parayi Altina yatirsaydim 103% kazanacaktim.
    Borsada 363%.
    Bu daire 541%.

Dairelerden birinin hesabı…

Konu Ejderabi tarafından (31 Ocak 2025 Saat 21:43 ) değiştirilmiştir.

23. Ejderabi üyemize teşekkür edenler:

Ettiği Teşekkür
    180
    Bu Hausgeld olayını bu daire üzerinden daha detaylı anlatacağım.
    Daire almak isteyenlere bir yol gösterir belki.
    Eski dairemi yeni dairemi düsük Hausgeld ile….Bu hesap kitap işi…

Ettiği Teşekkür
    180
    Evet şimdi bir masraflara bakalım. Kiracıya yüklenebilen masraflar 2710 Euro ve ev sahibine kalan masraflar 370 Euro +915 Euro tamirat için ayrılan karşılık. Aylığa vurursak ev sahibine toplam 333 Euro bir masraf çıkıyor ve bunun büyük kısmını kiracı ödüyor. Yani bu masrafın büyük kısmı kiracıya yüklenebiliyor yüklenmeyen kısım sadece senelik 371 Euro ve karşılık için ayrılan 915 Euro.

Bu karşılık hemen hemen hiç değişmedi her sene toplanıyor yani 12 senede 12.000 Euro civarı bir karşılık ödedim. Bunun karşılığında eve Çanak anten sistemi kuruldu dış yalıtım yapıldı pencereler değişti balkon yenilendi ve dış cephe boyandı. Bu karşılık sistemi olmasaydı bu kadar masrafı 12.000 Euro’ya Yaptırmazdım. Yani bu karşılık sayesinde evin değeri arttı ve değer düşüklüğü önlendi.

Eski daire aldığınızda mutlaka birikmiş karşılık var mı kontrol edin şimdiye kadar geçmişte bu karşılıklarla neler yapıldı kontrol edin. En kötü ihtimal karşılıkların olmaması ve yapılacak çok tadilatın olması bu durumda zorunlu masraflar tüm daire sahiplerinden temin edilebilir buna almanca olarak Sonderumlage deniliyor. Bu konuya mutlaka dikkat edin. Aslında benim hesaplarda gördüğünüz gibi bu tür eski daireleri uygun fiyata alıp kiracıya vermek çok mantıklı ve getirisi yeni daire alıp da kiraya vermekten çok çok daha yüksek diyebiliriz.

Yeni daire daha çok kendiniz için alırsanız daha mantıklı olur Hem zorunlu karşılık miktarı çok hem yan masraflar çok düşük olur Hem de fazla tamir işleri olmaz. Çünkü tamirat giderleri kendi daireniz olursa zaten Maliye’ye masraf olarak fazla gösteremezsiniz ama kiralık daire olursa Maliye’ye masraf olarak gösterebilirsiniz. O yüzden kiraya verilecek yatırımlık daireler eski olursa daha çok avantajlari var bunlar yukarıda bahsettiğim gibi tadilat ve tamiratlardan oluşacak vergi avantajlari ve düşük maliyetle almanın getiri yükseklikleridir.

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 2 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 2 misafir)