Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript![ ? ]

uploaded


NOTICE Bilgilendirme : Bu konu 397 gün önce başlatıldı .Bu konu ile ilgili son cevap yazılmış olabilir.Sorununuz bu konu ile ilgili degilse Forumu aratip sonuc alamadiysaniz yeni bir konu baslatmanizi tavsiye ederiz....
Toplam 8 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 8 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: Türkiyeden emekli olan bir kişi Almanyada çalışabilir mi?

Hybrid View

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj
  1. #1
    Üye
    Üyelik tarihi
    18.Aralık.2016
    Mesajlar
    37
    Ettiği Teşekkür
    7
    ALdigi Tesekkürler : 5

    Türkiyeden emekli olan bir kişi Almanyada çalışabilir mi?

    Merhabalar

    Benim bir sorum olacaktı.
    Türkiyede çalışarak 4-C den emekli oldum. Şu anda emekli maaşı alıyorum. 700-900 euro arası (kur çıkıp indikce değişiyor). Yani para yatırarak emekli olmadım normal kamuda memurdum.
    Şimdi Almanyada oturum ve çalışma izni aldım. Burada çalışırsam Tr ye bildirip maaşımı almayacakmışım öyle bir şeyler okudum. Ama tam olarakda bi bilgiye ulaşamadım.
    Bu konuda bilgisi olan arkadaşlar yazabilirmi. Şimdiden teşekkürler.

  2. Sponsor Reklam
  3. #2
    Tecrübeli Üye karadeniz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    03.Haziran.2015
    Mesajlar
    643
    Ettiği Teşekkür
    40
    ALdigi Tesekkürler : 533
    Alıntı Aslanbey34 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Merhabalar

    Benim bir sorum olacaktı.
    Türkiyede çalışarak 4-C den emekli oldum. Şu anda emekli maaşı alıyorum. 700-900 euro arası (kur çıkıp indikce değişiyor). Yani para yatırarak emekli olmadım normal kamuda memurdum.
    Şimdi Almanyada oturum ve çalışma izni aldım. Burada çalışırsam Tr ye bildirip maaşımı almayacakmışım öyle bir şeyler okudum. Ama tam olarakda bi bilgiye ulaşamadım.
    Bu konuda bilgisi olan arkadaşlar yazabilirmi. Şimdiden teşekkürler.
    3201 sayili kanun geregi yurtdisi borclanmasi geregi emekli olmadiysaniz calisabilirsiniz,Türkiye'den emekli olanlar daha önceleri sgk destegi ödeyerek calisabiliyorlardi suan kaldirildi, http://www.haberturk.com/ekonomi/is-...-primi-mujdesi

  4. #3
    Tecrübeli Üye haveri68 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    06.Ekim.2015
    Mesajlar
    287
    Ettiği Teşekkür
    137
    ALdigi Tesekkürler : 347
    karadeniz ustanin dedigi gibi borclanma yapmadan emekli olanlar calisabilirler maas almaya da devam edebilirler

  5. #4
    Üye
    Üyelik tarihi
    18.Aralık.2016
    Mesajlar
    37
    Ettiği Teşekkür
    7
    ALdigi Tesekkürler : 5
    Teşekkürler

    Karahaliloğlu emeklilik hizmetlerine mail yazmıştım onlarda çalışabilirsin demişler.

    Şu anda sağlık sigortası için uğraşıyorum. Yabancılar polisine müracaat ettim 4 hafta sonra e-AT (elektronische Aufenhaltstitel) belgesini verecekler onu ve forumu doldurup göndermem yeterli mi birde ikametgah denmiş bu forumda okumuştum. Belediyeden aldım ama geçerlilik süresi 10 gün diyor bu sıkıntı olmaz galiba.
    Türkçe tercüme yaptırmam gerekli mi?
    Birde bunu Ankara SGK ya yabancı işlemler bölümüne elden göndereceğim. Onlar bana buraya mı gönderirler yoksa bir arkadaşa mı aldırtayım.

  6. #5
    Tecrübeli Üye tolgahamburg - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    27.Şubat.2016
    Mesajlar
    620
    Ettiği Teşekkür
    301
    ALdigi Tesekkürler : 421
    http://www.sgk.com.tr/mevzuatlar/201...li_genelge.pdf Aslanbey34 senin için geçerli olan genelge.Yaşın kaç bilmiyorum ,Birde isteğe bağlı sigorta kaç para onuda araştır derim.Çalışmayı düşünüyorsan.Karahaliloğlu emeklilik hizmetlerine danışarak iyi yapmışsın...Sağlık yardım belgesi;http://www.alomaliye.com/wp-content/...si-2012-38.pdf
    Konu tolgahamburg tarafından (20.Aralık.2016 Saat 08:27 ) değiştirilmiştir.

  7. #6
    Üye
    Üyelik tarihi
    18.Aralık.2016
    Mesajlar
    37
    Ettiği Teşekkür
    7
    ALdigi Tesekkürler : 5
    Merhabalar
    Yabancılar polisden oturum için kimlik verdiler. Bunun fotokopisi yeterli olurmu sgk için. Başka bi evrak isteyecekmiydim.
    Sağlık işlemleri için
    http://zaman-online.de/t%C3%BCrkiyed...biliyor-242644

    Yani sgk ya gondereceğim onlarda burdan AT 21 almam için belge göndereceklermiş.
    Konu Aslanbey34 tarafından (11.Ocak.2017 Saat 15:22 ) değiştirilmiştir.

  8. #7
    Tecrübeli Üye karadeniz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    03.Haziran.2015
    Mesajlar
    643
    Ettiği Teşekkür
    40
    ALdigi Tesekkürler : 533
    BU HAKTAN YARARLANMAK İÇİN NE YAPILMALI?

    Türkiye’de ikamet edip SGK’dan emekli olan bir sigortalı ve bakmakla yükümlü olduğu kişilere geçici olarak Almanya’ya gelmeleri halinde sözleşme gereğince A/T 11 belgesi 2 ve 3 ayı geçmeyecek bir süre için veriliyor. Ancak SGK emeklisi Almanya’da ikamet ediyorsa o zaman kendisine geçerlilik süresi bir yıl olan A/T 21 belgesi düzenlenip veriliyor.

    Bunun için emekli vatandaşın öncelikle emekli aylığına hak kazanıp emekli aylığını bağlatması ve Sağlık Provizyon Aktivasyon Sistemi’nde (SPAS) sağlık yardımlarına müstahak olunduğunun ve emekli aylığı, gelir ya da aylıkların ödenmesine devam ediliyor olması ve ikametgâhının Almanya’da olması gerekiyor.

    Bu şartları oluşan gurbetçi emekli SGK’nın “www.sgk.gov.tr/Sigortalılık/Form ve Dilekçeler” internet adresinden temin edebileceği “Almanya’da Sağlık Yardımları Talep ve Beyan Taahhüt Belgesini” usulüne uygun şekilde doldurması ve doldurduğu bu belgeye Almanya’da en az bir yıllık süre ile ikamet izini olduğuna dair Alman yabancılar dairesinden alacağı bir belge veya oturma müsaadesini gösterir e-AT (elektronische Aufenhaltstitel) belgesini ekleyerek bağlı olduğu Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü veya Sosyal Güvenlik Merkezi’nin “Yurtdışı İşlemleri Servisi” ne vermesi yeterli oluyor.

    Başvuruyu alan Yurtdışı İşlemleri Servisi gerekli incelemeyi yaptıktan sonra A/T 21 belgesini düzenleyip veriyor. Bu belge bir yıl süreli olarak verilse de Almanya’daki ikamet biri yılı aşkın olacağından her yıl birer yıl olmak üzere uzatılabilmekte.

  9. karadeniz üyemize teşekkür etti:

  10. #8
    Üye
    Üyelik tarihi
    18.Aralık.2016
    Mesajlar
    37
    Ettiği Teşekkür
    7
    ALdigi Tesekkürler : 5
    Belge vermediler bir yıl oturur olduğumu gösteren kimlik verdiler. Bunun fotokopisi yeterli oluyor mu?

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  
Yukari Çik