Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript![ ? ]
DMCA.com Protection Status

Sifre Güvenliginiz

Sayfa 2 Toplam 2 Sayfadan BirinciBirinci 12
Toplam 26 adet sonuctan sayfa basi 21 ile 26 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: Dövizli askerlik; ne zaman kaçak olunuyor

Tecrübeli Üye hOrOz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Babadağ dan
    Ettiği Teşekkür
    1,320
    4,701 mesaja 10,341 teşekkür aldı
    Alıntı satturko Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Yas i 38 i gecenler 1000 Euro'ya indiren 6661 sayılı Kanun 27 Ocak 2016 deki yasa dan maalesef faydalanamadi diye yazdik ama demek ki halen anlasilamamis olacak ki neden 1000 Euro ya düstügün de ödemediniz diyor arkadaslar halen.
    Usta biz arkadşın yazdığı verdiği bilgiler ışığında yazıyoruz

Şuanda 39 yaşında olan bir kişi 8 sene önce 31 yaşındaydı ...kapiş

Konuyu kuğruğundan okuyup yorum yazmayalım

2. hOrOz üyemize teşekkür edenler:

3. Sponsor Reklam
    Tecrübeli Üye
    Ettiği Teşekkür
    57
    206 mesaja 353 teşekkür aldı
    Atsiz77, bana kalsa zaten dövizli ve bedelli askerliği kaldırırım. Fakir ile zengin ayrımı bu zaten.

Evet iki oğlum var. Artık yasa kitap ne derse o gün onu yapacağız.

Bende hiçbir zaman forumda, dövizli yapan ikinci sınıf vatandaş gibi duyamazsın. Doğru veya yanlış devlet bir kural koymuş. Yasal hakkını kullanmak kadar normal birşey yok.

Ben askerliği 3 hafta yaptím, 5000 Euro ödedim. Yaşįm 27. 38e kadar bekleseydim bende 1000 Euro'ya işi kapatabilirdim. Ama benden hiç bir yerde duyamazsın ben çok verdim o az verdi diye veryansın yaptığı. Dediğim gibi devlet o hakkı vermiş. Okadar.

Ama burdaki arkadaşın aradığı bir nevi dolandırıcılık yolu gibi birşey.

Tecrübeli Üye hOrOz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Babadağ dan
    Ettiği Teşekkür
    1,320
    4,701 mesaja 10,341 teşekkür aldı
    Anayasa Madde 72 – Vatan hizmeti, her Türkün hakkı ve ödevidir.
    Bu hizmetin Silahlı Kuvvetlerde veya kamu kesiminde ne şekilde yerine getirileceği veya getirilmiş sayılacağı kanunla düzenlenir

Yani Anayasanın 72 .Maddesi kalmadıktan sonra askerlik ve bedelli kalkmaz

Bedelli askeriliğe mümkün kılan "ne şekilde yerine getirileceği veya getirilmiş sayılacağı kanunla düzenlenir" ifadesi bedellilliğe olanak sayıyor

İlk zamanlar yurtdışında yaşayanlar için düşünülsede geçen yıllar için de Türkiye dekilere imkan verildi.

@Birbey sen düşünüyorsunki senin çocuklar Türkiye de askerlik yapacak değiller

Sen zaten Alman Vatandaşlığına başvurdun burda doğan çocuklarında zaten Alman Vatandaşı olacak.

Türkiye de askerlik o kadar zor değil 6 ay taill gibi bir şey .. operasyonlara gidenlerin çoğu sözleşmeli er

çoğu genç zaten bitmek bilmeyen üniversiteler de öğrenim görüyor
    Konu hOrOz tarafından (21 Temmuz 2024 Saat 13:09 ) değiştirilmiştir.

Tecrübeli Üye
    Ettiği Teşekkür
    80
    236 mesaja 696 teşekkür aldı
    Alıntı hOrOz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Usta biz arkadşın yazdığı verdiği bilgiler ışığında yazıyoruz

Şuanda 39 yaşında olan bir kişi 8 sene önce 31 yaşındaydı ...kapiş

Konuyu kuğruğundan okuyup yorum yazmayalım
    horoz usta arkadas yazmis ya 1000 euro ya düstügün de neden ödemediniz diye,ben ona cevap olarak yazdim.
    Konuyu kuyrugun dan filan okudugum yok!!Bilincsoz sekil de konuya cevap veren arkadaslar a yaz lütfen bu cevabi neden 1000 Euro ya düstügün de ödemedinit diye israr edenler e

Tecrübeli Üye
    Ettiği Teşekkür
    57
    206 mesaja 353 teşekkür aldı
    Anlayan beni anladı. Kimsede beni sevsin diye bu forumda hiç bir zaman olmadım. Dobra dobra neyse onu yazarım. Dobra dobra yazan insanlar herzaman yalnız adamlardır. Daha öncede yazdım, benim sağım solum oynamaz. Sevmeyen olursada sevmesin. Dünya'yı su basmış ördeğin umrundamı misali.

Çifte vatandaşda olsan Allah'ın izni ile yatırım askerlik parasını çocukların konu kapanır.

Tecrübeli Üye
    Ettiği Teşekkür
    1,977
    1,913 mesaja 3,796 teşekkür aldı
    Buradaki en buyuk problem sistemin calismamasi ve basa gelenlerin mesela diger konularda bakildiginda calismayan agalar,beyler,,yani sorumsuz belediyeler..mesela askerlik konusunda bir sistem oturtulamadigi gibi,baska birkonu olan sokak kopekleri meselesi..bu konu 2 senedir bangirbangir gelirken kimse ilgilenmedi ve uzun zamandir piskopatlasan kopekler artik kuduzlasti..bukadar basit konuyu secim secim secim diyerek oyalayan ve sorumlu atamayan devlet calisanlari bu dunyada acaba hangi super devlet katogorisine aday..
    Bizde langir langir bos konusma var ama icraat yok,,belescilik ,haramzadelik,calip cipma ve birbirlerini bogazlama iyice cigirindan cikti..cahil ve okumayan egitimsiz bir toplumu ip takip istediginiz yere cekersiniz,,
    Bu toplumu bu hale benmi getirdim ve daha onemlisi insanlar bu durumdan hicde rahatsiz degil..
    Yani weiter so....

9. webci üyemize teşekkür edenler:

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)