Sponsor Reklam |
Atsiz77, bana kalsa zaten dövizli ve bedelli askerliği kaldırırım. Fakir ile zengin ayrımı bu zaten.
Evet iki oğlum var. Artık yasa kitap ne derse o gün onu yapacağız.
Bende hiçbir zaman forumda, dövizli yapan ikinci sınıf vatandaş gibi duyamazsın. Doğru veya yanlış devlet bir kural koymuş. Yasal hakkını kullanmak kadar normal birşey yok.
Ben askerliği 3 hafta yaptím, 5000 Euro ödedim. Yaşįm 27. 38e kadar bekleseydim bende 1000 Euro'ya işi kapatabilirdim. Ama benden hiç bir yerde duyamazsın ben çok verdim o az verdi diye veryansın yaptığı. Dediğim gibi devlet o hakkı vermiş. Okadar.
Ama burdaki arkadaşın aradığı bir nevi dolandırıcılık yolu gibi birşey.
Anayasa Madde 72 – Vatan hizmeti, her Türkün hakkı ve ödevidir.
Bu hizmetin Silahlı Kuvvetlerde veya kamu kesiminde ne şekilde yerine getirileceği veya getirilmiş sayılacağı kanunla düzenlenir
Yani Anayasanın 72 .Maddesi kalmadıktan sonra askerlik ve bedelli kalkmaz
Bedelli askeriliğe mümkün kılan "ne şekilde yerine getirileceği veya getirilmiş sayılacağı kanunla düzenlenir" ifadesi bedellilliğe olanak sayıyor
İlk zamanlar yurtdışında yaşayanlar için düşünülsede geçen yıllar için de Türkiye dekilere imkan verildi.
@Birbey sen düşünüyorsunki senin çocuklar Türkiye de askerlik yapacak değiller
Sen zaten Alman Vatandaşlığına başvurdun burda doğan çocuklarında zaten Alman Vatandaşı olacak.
Türkiye de askerlik o kadar zor değil 6 ay taill gibi bir şey .. operasyonlara gidenlerin çoğu sözleşmeli er
çoğu genç zaten bitmek bilmeyen üniversiteler de öğrenim görüyor
Konu hOrOz tarafından (21 Temmuz 2024 Saat 13:09 ) değiştirilmiştir.
horoz usta arkadas yazmis ya 1000 euro ya düstügün de neden ödemediniz diye,ben ona cevap olarak yazdim.
Konuyu kuyrugun dan filan okudugum yok!!Bilincsoz sekil de konuya cevap veren arkadaslar a yaz lütfen bu cevabi neden 1000 Euro ya düstügün de ödemedinit diye israr edenler e
Anlayan beni anladı. Kimsede beni sevsin diye bu forumda hiç bir zaman olmadım. Dobra dobra neyse onu yazarım. Dobra dobra yazan insanlar herzaman yalnız adamlardır. Daha öncede yazdım, benim sağım solum oynamaz. Sevmeyen olursada sevmesin. Dünya'yı su basmış ördeğin umrundamı misali.
Çifte vatandaşda olsan Allah'ın izni ile yatırım askerlik parasını çocukların konu kapanır.
Buradaki en buyuk problem sistemin calismamasi ve basa gelenlerin mesela diger konularda bakildiginda calismayan agalar,beyler,,yani sorumsuz belediyeler..mesela askerlik konusunda bir sistem oturtulamadigi gibi,baska birkonu olan sokak kopekleri meselesi..bu konu 2 senedir bangirbangir gelirken kimse ilgilenmedi ve uzun zamandir piskopatlasan kopekler artik kuduzlasti..bukadar basit konuyu secim secim secim diyerek oyalayan ve sorumlu atamayan devlet calisanlari bu dunyada acaba hangi super devlet katogorisine aday..
Bizde langir langir bos konusma var ama icraat yok,,belescilik ,haramzadelik,calip cipma ve birbirlerini bogazlama iyice cigirindan cikti..cahil ve okumayan egitimsiz bir toplumu ip takip istediginiz yere cekersiniz,,
Bu toplumu bu hale benmi getirdim ve daha onemlisi insanlar bu durumdan hicde rahatsiz degil..
Yani weiter so....
Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)