Slm Arkadaslar.
Ben 04.01.2020 tarihinde Deutsche Post ile 2 tane Paket Türkiyeye yolladim.Bir Paket 27 kg digeri 28 Kilo.
Kilo hakkim Paket basina 30 kg.ödedigim Paket basina 60,99 Euro, yani Toplam 121,98 Euro.Gecen sene bir kac kez yolladim ve sorun olmadi. Paketlerde herhangibi gümrüklük esyada yoktu.Paket 2 gün önce bizimkilerin Eline gecmis ve postaci ek olarak 210 TL almis. Bizimkiler bir yanlislik olmali simdiye kadar biz Paket icin para ödemiyorduk demisler. Postaci, vergi parasi demis ve 210 TL yi almis.Makbuzda vermemis. Ben Almanyadaki paketi yolladigim Yeri aradim ve durumu anlattim.onlarda böyle birsey olamaz bu sahtekarlik dediler. Sitz zaten parasini burada ödediniz dediler.Benim sorum ne yapabilirim veya ayni sorunla karsilasan arkadaslar varmi?
Saygilarimla DRBJKx
Sponsor Reklam |
Merhaba,
Gecen sene eylül 2019da Türkiyede yurtdisindan gelen kargolar icin vergi sisteminde degisiklik yapildi,
Televizyon ve gazetelerde alibaba vergisi olarak haberlerde cok cikmisti büyük ihtimal onun icin vergi uyguladilar.
Ama 210tlyi neye göre hesaplamislar onu bilemiycem, en iyisi postaneye gidip makbuz istemek, hangi tutar üzerinden vergi hesaplandigini kontrol etmeniz gerekir.
Almanyada gönderdiginiz firma sadece gönderim islerine bakar, Türkiyede veya baska herhangi bir ülkede paketin icindeki esyanin vergi islerine karismaz.
Bende yurtdisindan 3-4 kere paket ismarlamistim burdaki zolla gidip zollda paketi acip icindeki esyalara baktilar 1-2 defa vergi ödemistim.
Gesendet von meinem SM-G960F mit Tapatalk
Türkiye de post özellesti ya...senin paketler yerine ulasmis..ben de iki paket gönderdim hic yerine ulasmadi..alman postanesinden sordum paket almanya dan cikmis dedi..türkiye de ana postane de müdüre ciktim sordum..buraya kadar kac ülkeden geciyor burada kayboldugunu nerden biliyorsun dedi...yani paketlerin ikiside kayip...o günden beri paket göndermiyorum türkiye ye..yanlis anlasilmasin memleketi kötülemek icin falan yazmiyorum bunleri..ayni seyler mektupta da geldi basima..
https://m.bloomberght.com/yurt-disin...eyecek-2219608
https://www.haberturk.com/son-dakika...464258-ekonomi
https://www.dopigo.com/2019-yurt-dis...gisi-ne-kadar/
Buraya şikayetini yazabilirsin
https://www.sikayetvar.com/ptt-kargo/gumruk-vergisi
Bendede iki paket ulaşmadı
Araştırmalarda paketlerin Türkiye'ye giriş yaptığı
Ve orada kaybolduğu belirlendi
Ve her iki paket için sigortadan ödeme yapıldı
Hatta ve hatta bir pakette 400 euro değerinde demiştim
1600 euro para yolladılar
Afiyetle harcadım parayı
Sen niye sigortadan paranı almadin ???
Konu Memoli1976x tarafından (05 Şubat 2020 Saat 10:31 ) değiştirilmiştir.
TipiTip Nickli Üyeden Alıntı.
"Ve her iki paket için sigortadan ödeme yapıldı"
@TipiTip Usta, nerenin sigortasi ödeme yapti? Türkiye mi, Almanya mi? Paket degerini nereye bildirdin?
Konu **ELmadagLI** tarafından (05 Şubat 2020 Saat 21:27 ) değiştirilmiştir.
burdan ustam ,
Almanyadan aldim parayi !!!!
baya uzun sürdü paranin gelmesi onuda yazayam
ama Türkiyede kayboldugunu bana bildirdiler
Postahane ilgilendi yani DHL
ama gönderdigim her ikisinin icindeki esyalar icin elimde makpuz vardi
ilac yollamistim ilkinde bir paket ilac vardi ... 195 Euroluk
makpuzun kopyasini icine koymustum
ve Türkce aciklama yapmistim ne ilaci diye ....
4-5 hafta oldu paket ulasmadi
kayboldu herhalde diye burada müracaaat ettigimde
orjinal makpuzu gösterdim bir evrak doldurdular
yalan olmasin 3-4 ay sürdü para geldi
ayni olay ikincisinde oldu
ama bu sefer 2 paket ilac vardi
ama orda hata yapip orjinal makpuzu icine koymusum
kac para degeri dediler bende 400 dedim
gerekirse aldigim yerden Duplikat olarak kopya makpuz alayam dedim
gerekirse size haber gelir dediler
ordanda 1600 euro para geldi , niye nicin bilmiyorum
yalana gerek yok , geri vermedim parayi
niye icine makpuz koydun diyeceksen
birincisi olurda gümrük acarsa paketi icinde ne oldugunu
makpuza bakarak resmi olarak görsün diye
ve onun haricinde o ilaclar o zamanda Türkiyede yoktu
sipariz üzere bir aile dostumuza yollamistim
kaca aldigimi görsün diye ... parasi neyse yolla demisti cünki
ben 3 kere posta ile ilac yolladim
ikisi kaboldu birisni alici Istanbuldan gümrükten sahsen gelip almasi gerekti
eve mektup yollamislar paketin var gelin diye
Doktorundan o ilaclari kullanamsi gerekiyor diye yazili evrak istemisler
yazili evrak verdikten sonra ilaclari yani paketi vermisler
yemin etmedim ama birdaha ilac yollamam
parami aldigim halde bas agrisina gerek yok
onun haricinde artik Türkiyedede hemen hemen her ilac var
yoksada Avrupa üzeri siparis yapan eczaneler doldu
ben normalinde cok paket yollarim Türkiyeye
hic ama hic sorun cikmadi digerlerinde
bu 3 ilac olan paket haric ,
belkide diger kaybolan paketleri acan oldu bakti ilaclar para yapiyor
kendisi satmis olabilir .....
Hayatta yapilacak en buyuk hata,Türkiyeye paket yollamak,
ben 2 paket yolladim yakin zamanda biri istanbula biri afyona hic sorun olmadi benim yolladiklarimda.
Bizim Türkiyeden Almanya,ya paketimiz geldi .Gümrüge takildi gitdik ordan aldik 150 euro degerinde olan pakete 19 euro gümrük ödedik . ayrica posta parasinin da gümrügünü aldilar .
sene 1990 evlendik hanim Türkiyede kaldi giyecekleri varmis onlari kayinpeder postayla gönderdi tam 5 ayda 1 paket geldi gittim 600 bin o zaman bu dedim Almanyadan niye 5 ayda geldi postaneci gemiyle gelmis dedi dedim bu dursun öteki pakete bakmaya merkeze gittim dedim bu isimde bir paket varmi dedi var gümrük parasi ödeyecen kazak basi 8 dm toplam dedi yalan olmasin 2 milyar civari bir seydi dedim ordaki pake bu dedim bu kadar para bu para bende olsa terziye gider 4 adam giydiririm gönderin geri gitsin dedim almadim Almanyadan kesinlikle ne paket gönderirim ne bir sey birileri zengin olsun diye paket göndermem adamlar dediler yurt disindan gelen arabalarda ucakla gelenlerden gümrük vergisi alicaklar aciktikca mide yokluyorlar
Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)