Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript![ ? ]
DMCA.com Protection Status

Sifre Güvenliginiz

Toplam 5 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 5 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: Erwerbsminderungsrente antragdan sonra Aok beitrag istemesi

Tecrübeli Üye galaxy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Ettiği Teşekkür
    150
    8 mesaja 13 teşekkür aldı

Erwerbsminderungsrente antragdan sonra Aok beitrag istemesi

Selam Arkadaşlar
    Benim eşime rahatsızlığından dolayı rentenkasseye erwerbsminderungsrente beantragen yaptık renten kassedan bir bayan gelip doldurdu ve eşim 52 yaşında ev hanımıTürkiyeden sgk dan emekli AOK ve Alman maliyesine gelirini bildiriyoruz her yıl.
    2025 yılınıda bildirdik ve AOK ya benim üzerimden Familienversicherung devam edebilir diye mesaj gönderdiler geliri mini job altında olduğundan.
    Şimdi erwerbsminderungsrenten antragdan itibaren status değiştiği için eşimin kendisi krankenversicherungs beitrag ödemesi gerekiyor diye Mektup geldi.
    Benim AOK ya sadece antrag yaptik daha kesin bile değil erwerbsminderungsrente alacağı diye beyan etmeme rağmen ödemesi gerek diye acıklama yaptı bayan.
    Bu konuda bilgisi olan varmı?
    Konu galaxy tarafından (Dün Saat 10:09 ) değiştirilmiştir.

2. Sponsor Reklam
    Tecrübeli Üye
    Ettiği Teşekkür
    270
    300 mesaja 598 teşekkür aldı
    Bazen Krankenkasseler böyle erken davranista bulunabiliyor, daha henüz EMR sonuclanmadan.
    Ben senin yerinde olsam AOK'ya söyle yazi yazardim.
    Erwerbsminderungsrente başvurusu henüz sonuçlanmamıştır. Eşim halen benim üzerimden Familienversicherung kapsamındadır.
    Hangi yasal gerekçeyle ve hangi tarihten itibaren prim ödeme yükümlülüğü doğduğunu yazılı olarak bildirmenizi rica ederim.

Ettiği Teşekkür
    150
    Alıntı Haziran Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bazen Krankenkasseler böyle erken davranista bulunabiliyor, daha henüz EMR sonuclanmadan.
    Ben senin yerinde olsam AOK'ya söyle yazi yazardim.
    Erwerbsminderungsrente başvurusu henüz sonuçlanmamıştır. Eşim halen benim üzerimden Familienversicherung kapsamındadır.
    Hangi yasal gerekçeyle ve hangi tarihten itibaren prim ödeme yükümlülüğü doğduğunu yazılı olarak bildirmenizi rica ederim.
    Selam
    Evet bende bunu Aok daki bayana dedim daha sonuç yok siz hemen almanyadan emekli olmuş gibi para istiyorsunuz diye.
    Sgk aylığı mini job sınırı altında ve aylık 62€ krankenkassen beitrag hesaplamışlar.
    Widerruf yapabilirim ama dediğin beyana yazayım dedim zaten Bayan güldü hiç birşey değişmez diye.Renten kasse için calışan bayana durumu izah ettim telefonda acaba antrag yaparken yanlış bir yeremi işaret yaptınız şimdi aidat parası istiyor Aok diye ? Oda şaşırdı niye böyle olduğunu,yada tam bilgisi yok böyle bir kanun olduğuna dair !
    Hatta ben dedim iki yıl sürer ve kabul etmezlerse ödediğim parayı geri isterim diye,oda yapabilirsiniz dedi.
    Avukata başvursam fayda etmez dedi yine bilgi alabilirsiniz dedi.
    Konu galaxy tarafından (Dün Saat 11:54 ) değiştirilmiştir.

Moderator hekimoglu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Ettiği Teşekkür
    136
    568 mesaja 1,183 teşekkür aldı
    Alıntı galaxy Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Selam
    Evet bende bunu Aok daki bayana dedim daha sonuç yok siz hemen almanyadan emekli olmuş gibi para istiyorsunuz diye.
    Sgk aylığı mini job sınırı altında ve aylık 62€ krankenkassen beitrag hesaplamışlar.
    Widerruf yapabilirim ama dediğin beyana yazayım dedim zaten Bayan güldü hiç birşey değişmez diye.Renten kasse için calışan bayana durumu izah ettim telefonda acaba antrag yaparken yanlış bir yeremi işaret yaptınız şimdi aidat parası istiyor Aok diye ? Oda şaşırdı niye böyle olduğunu,yada tam bilgisi yok böyle bir kanun olduğuna dair !
    Hatta ben dedim iki yıl sürer ve kabul etmezlerse ödediğim parayı geri isterim diye,oda yapabilirsiniz dedi.
    Avukata başvursam fayda etmez dedi yine bilgi alabilirsiniz dedi.
    aok nin kesmek istedigi primin almanyada basvurusu yapilan erwerbsminderungsrente ile direk alakasi yok, bu parayi Türkiyeden aldigi emekli maasindan alinan yaklasik %12 lik prim miktari olarak hesapliyorlar ancak, onu her iki ülkedende emeklilik hakki kazanildigindan itibaren almalari gerekir daha basvuru yapilmis olaylanip olnaylanmayacagi belli bile degilken birtakim isgüzar isini bilmeyen calisanlarin yaptigi bir sacmaliktan öte degil bu durum.
    Telefonla degilde bizzat en yakin aok ya giderek bu durumu cözebilirsiniz. Söyle bir seyle karsilasabilirsiniz ilerde; egerki emeklilik onaylanirsa basvuru yaptiginiz tarihten geriye dönük hesaplama yapiliyor ozaman aok da o tarihten itibaren sizden geriye dönük prim ödemesini isteyebilir.

Ettiği Teşekkür
    150
    Alıntı hekimoglu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    aok nin kesmek istedigi primin almanyada basvurusu yapilan erwerbsminderungsrente ile direk alakasi yok, bu parayi Türkiyeden aldigi emekli maasindan alinan yaklasik %12 lik prim miktari olarak hesapliyorlar ancak, onu her iki ülkedende emeklilik hakki kazanildigindan itibaren almalari gerekir daha basvuru yapilmis olaylanip olnaylanmayacagi belli bile degilken birtakim isgüzar isini bilmeyen calisanlarin yaptigi bir sacmaliktan öte degil bu durum.
    Telefonla degilde bizzat en yakin aok ya giderek bu durumu cözebilirsiniz. Söyle bir seyle karsilasabilirsiniz ilerde; egerki emeklilik onaylanirsa basvuru yaptiginiz tarihten geriye dönük hesaplama yapiliyor ozaman aok da o tarihten itibaren sizden geriye dönük prim ödemesini isteyebilir.
    Selam hekimoğlu
    Evet direkt AOK ya gittim ve yazdığım gibi Bayanın demecleri buydu.
    Şimdi tam kanunu bilmediğimden ileride sorun yaşamak istemiyorum,sadece böyle bir kanuni hakları varmı yoksa Antrağı yaparken yanlış bir işlemmi yaptı rentenkasseden gelen bayan diye düşünmüştüm.
    Ödemesem illa bu parayı isterler ödesem ileride ewerbsminderungsrente kabul olmasa ben bu sefer parayı talep ederim onlardan.

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 16 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 16 misafir)