Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript![ ? ]
DMCA.com Protection Status

vavoo


NOTICE Notice: This is an old thread. It was started 2278 days ago, there may be recent replies. Consider making a new thread before posting.
Toplam 31 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 20 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: Cikis aldim

Konulanmış Görüntüleme

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj
  1. #21
    Kicket Birbey 3.0 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    19 Ocak 2018
    Nereden
    Republic of Beceriksizler
    Mesajlar
    3,013
    Ettiği Teşekkür
    557
    1,181 mesaja 2,280 teşekkür aldı
    Hakan kardeşim, anlatmaya çalıştığım anlaşılır bir şekilde ulaşmamış.

    Kendin diyorsun: "Bir anlık sinir ile...ayrı ayrı karakter var"

    İşte sorun burda. Biz hiç kendimizi eleştirmiyoruz. Hep birşeye bahanemiz var.

    Aynı bir durumda 10 Türkten 5i aynısını yapardı.
    Aynı bir durumda 10 Rustan 3ü yapardı.
    Aynı bir durumda 10 Romanyalı, Boşnak vb. 2'i yapardı.
    Aynı bir durumda 10 Almandan 1'i yapardı.

    Sorun işte bu. Niye hep biz yapıyoruz. Onların siniri yokmu, onların bir anlık durumu yokmu? Niye en çok kıran döken biziz? Niye herşeyimiz agresiflik ve kaba kuvvet hal etmeye çalışıyoruz.

    Bunu nedenlerini hiç bir sorguldınmı?

    Bir Alman'da, Türk'te, başka millet herkes bebeken aynı doğmadıkmı? Niye en çok bizim toplum sonradn agresifleşiyor? Sinirliydim, moralim bozuktu, falan bunlar hepsi bahane veya neden değil. Onlar iradesine nefsine ve iradesine çıkabiliyorda biz niye çıkamıyoruz?

    Vaktin boş olduğunda bir iş mahkemesine git ve davalara seyirci olarak. Bizim insanımızın davalarında herzamam konu işyerinde agresiflik.

    Şimdi sen bana soruyorsun, bunun devletlen, Ertuğrullan ne alakası var diye. Çok alakası var. Biz devlet büyüklerimizden şiddet yapmaya bilinç altında yetiştiriliyoruz.

    Sen hiç bir devlet başkanın medya çıkıp "basarız tokadı" dediğini duydunmu? Basacaksa basarsın tokadı. Niye ulu orta kötü örnek oluyorsun.

    Ertuğrul, Abdülhamid, gibi diziler insanların, bilakis yetişmekte olan çocuklara şiddet iyimiş gibi gösteriyor. Bak bak osmanlının babası nasılda kuvvetliydi, adamı dövdü. Vay be. Çocuklar bunu görüp düşünüyor.

    Siyasetcilerin işine geliyor. Çünkü böyle oy kapıyorlar. Ama bilki, ne Erdoğan, nede Kılıçdaroğlu kendi torunlarına bunu izletmiyor. Çünkü salak değil torununu agresif yapsın.

    Sonra Türkün çocugu amatör küme maçınd kavga eder, okulda kavga eder ve en sonunda işyerinde kavga eder.

    Ya artık bir kendimiz eleştirelim. Herşeyide kader kısmete bağlamayalım.

    Ya şunu bilin, zekanız ile kendinizi savunun, bileğiniz ile değil. Her hafta burd birisi bir konu açıyor işyerinde kavga ettim diye. Ya bizden başka milletin siniri yokmu ya?

    Bak kendinde kanmışsın. Diyorsunki, dünya osmanlı torunu olduğumuzu unutalım istiyor. Kim diyor bunu? Dünyada kim geldide sana bunu söyledi? Kimse. Sadece oy kapmaya çalışn siyasetcilerin yerli siyasetcilerimizin oyunu bu. Ya bir dünya atlasını açıp bakan. Dünyada küçücük bir yerimiz var. Dünya işi gücü bıraktı bizlen uğraşıyor. Osmanlıyı kesip yıkarak mi torunu olarak sahip çıkıyoruz? Niye osmnlını bilimi ile sahip çıkmıyoruz.

    Hakan kardeşim, yazdıklarının bir kısmını editlemişsin. Ağzından tatsı söz çıkmış olabilir. Ama çok güzel bir örnek olmuşsun. Niye ben hiç bir Alman foruma küfür ve siddete raslamıyordumda, hep Türk forumlarında raslıyorumda. Nedeni yukarda yazdım. Çünkü biz agresifiz. Küfür etmeyi, şiddet uygulamayı bir marifet sanıyoruz. Oysaki acizliktir. Çünkü biz insanız. Aklımı varmı? Var. Niye ozaman aklımız ile savaşmıyoruz? Af buyrun, biz hayvan değiliz. Hayvanın aklı olmadığı için şiddet ile hareket eder. Bizi hayvandan ayıran aklımı değilmi?

    Her hafta bu forumda biri şunu yazar. "Komşumu az kaldı döveceğim" veya "İşyerindekini yakında sıkıştıracağım. Niye hep agresiflik?

    Çünkü şiddete eyimli yetiştiriliyoruz.

    Aşkı-Menuda en az Ertuğrul kadar yanlış bir dizi. Biri şiddete yöneltmeye çalışıyor, biride insanı dinden imandan çıkarmaya çalışıyor.

    Osmanlı demek, Türk demek, aklı ile hareket eden, kendini zekası ile savunan, oyuna gelmeyen, aile örf, adet ve geleneklerine sahip çıkan örnek insan olması gerek. Yabancılar bizi döken kıran barbar olarak değil, mütevazi, dürüst ve eğitimli olaral algılaması gerek. Biz ne yaparıyoruz, adamı dövüyoruz, kendimize Türk düşmanı yapıyoruz, sonrada bizi kimse işe almadı, Polonyalıları alıyorlar, Romanyalıları alıyorlar, bizi almaz tabiki, biz müslümanız, Türküz, ondan çekemiyorlar. Be saf kardeşim, yediğimiz hallara bir bk önce ya.
    Konu Birbey 3.0 tarafından (01 Mart 2018 Saat 19:41 ) değiştirilmiştir.

  2. Sponsor Reklam

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  
Yukari Çik