Alıntı murat39 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Ben Portekiz is arkadasini Türkiye ye götürdüm.Akilli lens icin. Kendim de taktirdim.Almanya da 6.000 € tek göz. 12.000 € iki göz.
Ömür boyu uzak ve yakin sifirlaniyor.memnunum.

Ömür boyu katarak ne olmuyor.Bir nevi katarak ameliyatini da iceriyor.Bu islemle. 45 yas sonrasi yakin problem baslayinca yapiliyor.
Daha öncesi ölcümler..olup olmayacagi...hastalik ...gibi ölcümlerden gectikden sonra takiliyor.

15 dakikalik bir islem.4 sene önce 2.000 € iki göz icin.En iyi kalite.Multifokal akilli lens 3 odakli lens Trifokal Lens gibi isimleri var.

150 sene bozulmadan kaliyormus.Disardan müdahale edemezsiniz.Ancak Doktor ameliyat masasinda cikarabilir.Sabit kalan bir mercek.

https://www.youtube.com/watch?v=ntT08zxxPIo


Uzak olayi ne Gözlük takmak su anki teknikle problemsiz.Ben Lazer olayi ilk ciktiginda 25 sene olmustur.Dünya göz hastanesine gittim.O günden sonra uzak olayi problem olmadi.
45 yas sonrasi yakin olayi basladi..Onda da Akilli lensle Problemsiz.

Almanya da ya Krankenkasse ödesin diye bekleyeceksin o da ucuzunu takiyorlar..60 yasina kadar iyice ilerlediginde.O süre icerisinde Gözlüge Lense verilen paralar...???? Cekilen problemler.. ???

Takildikdan sonra 1 ay gece isik larda dagilma gibi durum oluyor.Yasami etkilemiyor.Sonrasinda geciyor.
Arabayla gideyim yaptirayim demek iyi olmaz.Yapildikdan sonra 1 hafta kadar dinlenmek gerekiyor.Damlalar var. 3 ay sonra da son Kontrol orada Lazer le kalinti ne varsa. Onlari düzeltiyorlar.
Cogunun tereddür ettigi birseyler ters giderse Körlük olayi. 99.99% Körlük diye bir sey yok demislerdi.
Bilgi için Tşkler usta geçen göz doktorunda kontrol vardı,şimdilik bekle dedi katarak yokmuş daha,katarak başlayınca yapalım dedi,gözlük takmaktan bıktım artık birde pahalıya gelmeye başladı,son gözlüğüm gleitsicht olduğu için yaklaşık 700€ tutu.