Alıntı edem1978 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Selam Arkadaslar benimde yardima ve bilgiye ihtiyacim var 01.01.2017 beri hasta babama kendi evimde ailemle bakiyorum o zamandan beri cok zor olmasina ragmen pflegeantrag yapip ugrasdim.
Ve 2 hafta önce Gutachter geldi ve babama pflegestufe 4 verdiler.
bügünde mektub geldi herseyin onaylandigina yaziyor.
Benim sorum hic bilgim olmadigi icin soruyorum bizim ne haklarimiz var devleten yardim almak icin 728€ bagladilar
ben dir 40€ alabiliriz okudum ayrica 125€b´baska bir para alabliriz diye bazi seyler okudum google den.
Oglu olarak benim baska yerlerde haklarim varmi ucuz kredi ucuz sigorta felan babam 40 sene ödedi bunlara bu parayi hicbir hakimi birakmak istemiyorum.
Bilgileriniz icin simdiden tsk ederim.
SAYGILAR EFENDIM
1- 125 euro herhangi bir pflegedienst firmasının haftada belirli bir saat sana yardımcı birini göndermesini içerir bu parayı sen alamazsın sadece profesyonel bir pflege firmasına ödenir gelen kişiye evde iş yaptırabilirsiniz alışverişe gönderebilirsiniz doktordan ilaç aldirabilirsiniz gibi şeyler yani, bu para sana ödenen 728€ bir ilgisi yok bu extra bir para.
2- 40 euro ise pflegemittel için ödenen bir para internetten veya çevrende böyle firmalar bulabilirsin bu 40 euro da direkt firmaya ödenir siz de her ay 40 euro ya kadar pflegemittel alabilirsiniz mesela temizlik malzemesi eldiven gibi şeyler. birde verhinderungpflege hakkınız var bu da her yıl için bir kereye mahsus 2445 euro.
başka bir sorun olursa yaz yardımcı olmaya çalışırım kardeşim.