Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript![ ? ]
DMCA.com Protection Status

Sifre Güvenliginiz

Toplam 11 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 11 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: Ev Insaati icin tahmini fiyat bilgilerine ihtiyacim var

Tecrübeli Üye
    Ettiği Teşekkür
    102
    54 mesaja 85 teşekkür aldı

Ev Insaati icin tahmini fiyat bilgilerine ihtiyacim var

Merhaba arkadaslar,

Su anda mevcut bir yapim var (3 ailelik bir ev), 2 tam kat, bodrum ve cati katindan olusuyor. Su anda biz zemin katta oturuyoruz ve yukaridaki iki kat kirada. Dairem 95 m² ancak sadece 3 odali. Evi buyutmek istiyorum; kabaca bir cizim yaptirdim ve belediyeye sunduk. Yani, Bauamt'ta calisan bir yetkiliyle görüştük, projemizi kendisine anlattik ve o da bu cizimin olumlu oldugunu, Bauantrag yapildigi takdirde bir sorun olmayacagini söyledi.

Yaptirdigimiz cizim su sekilde:

https://ibb.co/DggWmVQ

Kirmizi olan ek bina, maalesef mevcut binadan yaklasik 1,5 metre kisa olmak zorunda, cunku insaat alani (Baufenster) sadece buna uygunluk sagliyor. Dusuncemiz, ikinci bir ev olarak düsündügümüz bu yapıyı da ayni sekilde 3 katli yaptirmak ve zemin kati birlestirerek +80 m² kendi dairemize eklemek. Ek olarak cikacak olan 2 daireyi de kiraya vermeyi planliyorum. Zemin kattan cikmak istemiyorum cunku kisa bir süre önce sol tarafta bulunan bölgeye bir teras yaptirdim ve oldukça guzel, buyuk bir bahcem oldu.

Benim simdi sorum, sizce 80 m² (8 x 10 m) kaba insaat yaptirmak istersek, bu evin maliyeti yaklasik ne kadar olur?

Tabii burada her seyin bireysel oldugunu biliyorum; luks veya ekonomik bir sekilde yaptirmak gibi secenekler var.

Gelen sorulara göre daha fazla bilgi paylasabilirim.

Simdilik statik proje yaptirmak istemiyorum, cunku tahmini ev fiyatinin nereye gidecegini kestiremiyorum.

Mevcut yapi su anda petrol ile isinmakta, yeni yapıyı aslinda modern "Wärmepumpe" (isi pompası) ile isitmak istiyorum. Ancak bunlari nasil yapabilirim, ne kadar mantikli olur? Buradaki abilerime ve kardeslerime danismak istiyorum.
    Konu depream tarafından (28 Ekim 2024 Saat 11:36 ) değiştirilmiştir.

2. Sponsor Reklam
    Tecrübeli Üye fantoma - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Ettiği Teşekkür
    443
    554 mesaja 1,616 teşekkür aldı
    Gereksizdi sildim...
    Konu fantoma tarafından (28 Ekim 2024 Saat 23:48 ) değiştirilmiştir.

Tecrübeli Üye
    Ettiği Teşekkür
    67
    346 mesaja 624 teşekkür aldı
    Bunun cevabini tam olarak burda sana kimse yazamaz
    Sana 50 derler 150 olur ondan sonra bu isin vebali filan var

Böyle ciddi bir seyi Firmalara danis en iyisi

5. 2 kişi batum üyemize teşekkür etti:

Tecrübeli Üye
    Ettiği Teşekkür
    1,974
    1,911 mesaja 3,794 teşekkür aldı
    Yukarida yapay zekanin vermis oldugu bilgileri sizin getirdiginiz ne ustalar nede siz gerceklestirebilirsiniz..yapay zeka olmasi gereken 4 de 4 ü yazmis,,bunu uygulayacak bilgi ve egitim iscilerde yok..
    Bu islerde hicbir hesap kitap tutmaz..yapabiliyorsaniz kendiniz eksikleriyle yapmamiz yoksa uzerine zararida koyarak kafadan bir 50 bin atmaniz ve zarara ugramaniz kacinilmaz..
    2 ev sahibi olarak rahat bir sekilde soyleyebilirim..
    Fiyatlar artti
    Maliyet artti
    Iscilik artti
    Isciler az is cok para hesabi yapiyor
    Arsa fiyatlari artti
    Ev fiyatlari artti..
    Arti da oglu artti..
    Ayrica warmepumpe mantikli ama masrafli..senin oraya mantikli ne isi sistemi kurulabilir bunu sana kuracak firma soyleyebilir,bu arada kapticakti firmalarida unutmamak gerekli..suan heryerde şirketler bilir veya bilmez cirit atiyor..
    Lafin kisasi evi yapasin ams ömrunden 5 sene yer..
    Belki karamsar bir yazi oldu ama dost ol aci soyle en mantiklisi..
    Biri bana birini bitirmek icin ev almasini soyle demisti ama bana gore bu insanlar yahudi kafali kendini dusunen beyinsiz benciller..
    Konu webci tarafından (28 Ekim 2024 Saat 22:01 ) değiştirilmiştir.

7. webci üyemize teşekkür edenler:

Tecrübeli Üye
    Ettiği Teşekkür
    57
    201 mesaja 346 teşekkür aldı
    Yapay zeka, sadece programlayan kişinin sundu bilgiler ile olabildiğince akıllıdır. Böyle bireysel konuları bilemez yapay zeka. En fazla yol gösterebilir.

Tecrübeli Üye
    Ettiği Teşekkür
    1,166
    171 mesaja 344 teşekkür aldı
    Alıntı depream Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Merhaba arkadaslar,

Su anda mevcut bir yapim var (3 ailelik bir ev), 2 tam kat, bodrum ve cati katindan olusuyor. Su anda biz zemin katta oturuyoruz ve yukaridaki iki kat kirada. Dairem 95 m² ancak sadece 3 odali. Evi buyutmek istiyorum; kabaca bir cizim yaptirdim ve belediyeye sunduk. Yani, Bauamt'ta calisan bir yetkiliyle görüştük, projemizi kendisine anlattik ve o da bu cizimin olumlu oldugunu, Bauantrag yapildigi takdirde bir sorun olmayacagini söyledi.

Yaptirdigimiz cizim su sekilde:

https://ibb.co/DggWmVQ

Kirmizi olan ek bina, maalesef mevcut binadan yaklasik 1,5 metre kisa olmak zorunda, cunku insaat alani (Baufenster) sadece buna uygunluk sagliyor. Dusuncemiz, ikinci bir ev olarak düsündügümüz bu yapıyı da ayni sekilde 3 katli yaptirmak ve zemin kati birlestirerek +80 m² kendi dairemize eklemek. Ek olarak cikacak olan 2 daireyi de kiraya vermeyi planliyorum. Zemin kattan cikmak istemiyorum cunku kisa bir süre önce sol tarafta bulunan bölgeye bir teras yaptirdim ve oldukça guzel, buyuk bir bahcem oldu.

Benim simdi sorum, sizce 80 m² (8 x 10 m) kaba insaat yaptirmak istersek, bu evin maliyeti yaklasik ne kadar olur?

Tabii burada her seyin bireysel oldugunu biliyorum; luks veya ekonomik bir sekilde yaptirmak gibi secenekler var.

Gelen sorulara göre daha fazla bilgi paylasabilirim.

Simdilik statik proje yaptirmak istemiyorum, cunku tahmini ev fiyatinin nereye gidecegini kestiremiyorum.

Mevcut yapi su anda petrol ile isinmakta, yeni yapıyı aslinda modern "Wärmepumpe" (isi pompası) ile isitmak istiyorum. Ancak bunlari nasil yapabilirim, ne kadar mantikli olur? Buradaki abilerime ve kardeslerime danismak istiyorum.
    Sana tavsiyem kesinlikle 3 firmadan fiyat al yarı yarıya fark var. Bahçeye parke yaptıracaktım 3 defisik fiyat verdiler 1.25. 2. 22. 3. 11 euroya. 11 eurolugu yaptırdım. Çati için 11 pencere takılacak velux pencere . 2 firmadan fiyat aldım Takılacak pencerelerin boyut larini hepsini verdim. 1 inci firma23000 Fiyat verdi diğeri 11200 € tavsiyem 3 firmadan fiyat al

Gesendet von meinem SM-N986B mit Tapatalk

10. mustafa200222 üyemize teşekkür edenler:

Moderator atsiz77 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ne Mutlu TÜRKÜM Diyene
    Ettiği Teşekkür
    1,600
    673 mesaja 1,397 teşekkür aldı
    Fiyatlar arasında farklılık elbet olur, ama bu sizin bakmanız gereken hangi malzemelerin kullanildigi.

Mesela elektrikçi çağırırsın sana 5.000€ daire elektriğini yeniler ama ucuz malzeme kullanır.

Bi diğeri 8.000€ der ama kaliteli malzeme kullanır.

Farklı fiyat alınca işçilik fiyatları ve kullanılan malzemeleride karşılaştır…

12. atsiz77 üyemize teşekkür edenler:

Yeni Üye
    Ettiği Teşekkür
    0
    4 mesaja 6 teşekkür aldı
    Arkadaşlar kendi hikayemi anlatayım sizlere. Board da bahsettiğim gibi, yeni ev aldım sıfır 2024. İçerisi yapılması gerek, şuanda inşaat devam ediyor. Arkadaşlar dediği gibi Hersey aşırı pahalı, sırf banyayu fayansiyla malzemesi Sanitär işçilik içinde aşağı yukarı 22000 euroyu buluyor. Artı üzerine Spachtel arbeiten vesaire malzeme almaları yaklaşık bana 35000 euroyu bulacak gibi. Sırf iç döşemesi. Üzerine 20000 euroluk mutfak aldım, yani demek istediğim yeni bina olmasına Rahmen sadece iç işleri benden yaklaşık 50000 euro çıktı gibi. Handwerker bulmak çok zor, malzemeler çok pahalı. Nekadar hesab kitab etsen, ummadığın şeyler çıkıyor.

Tecrübeli Üye
    Ettiği Teşekkür
    234
    275 mesaja 548 teşekkür aldı
    Alıntı Z@ferrr Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Arkadaşlar kendi hikayemi anlatayım sizlere. Board da bahsettiğim gibi, yeni ev aldım sıfır 2024. İçerisi yapılması gerek, şuanda inşaat devam ediyor. Arkadaşlar dediği gibi Hersey aşırı pahalı, sırf banyayu fayansiyla malzemesi Sanitär işçilik içinde aşağı yukarı 22000 euroyu buluyor. Artı üzerine Spachtel arbeiten vesaire malzeme almaları yaklaşık bana 35000 euroyu bulacak gibi. Sırf iç döşemesi. Üzerine 20000 euroluk mutfak aldım, yani demek istediğim yeni bina olmasına Rahmen sadece iç işleri benden yaklaşık 50000 euro çıktı gibi. Handwerker bulmak çok zor, malzemeler çok pahalı. Nekadar hesab kitab etsen, ummadığın şeyler çıkıyor.
    Eskiden 50.000 € ile evin 4/1 ini ödeyebiliyorduk!!

Tecrübeli Üye player6767 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Ettiği Teşekkür
    1,129
    65 mesaja 107 teşekkür aldı
    Daha Yeni Yeni insaat bitti 40 bin Euro yeter dedim oldu 76 bin Euro ..

El alti yapan kisiler firmalardan daha pahliydi Ben 3 kisiye sormadim 15 kisiye sordum en uygunu firmadandi cogcu seyleride firmaya yapdirdim

Fliesen leger
    Trockenbauer
    Heizung haric
    Fiyatlar aslinda iyi ama bizim ustalar biraz kulaniyor diyor saten Kredit cekmis eli kolu Bagli fiyat söyluyorlar kafasina göre..
    Konu player6767 tarafından (03 Kasım 2024 Saat 18:17 ) değiştirilmiştir.

Tecrübeli Üye
    Ettiği Teşekkür
    1,974
    1,911 mesaja 3,794 teşekkür aldı
    Alıntı player6767 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Daha Yeni Yeni insaat bitti 40 bin Euro yeter dedim oldu 76 bin Euro ..

El alti yapan kisiler firmalardan daha pahliydi Ben 3 kisiye sormadim 15 kisiye sordum en uygunu firmadandi cogcu seyleride firmaya yapdirdim

Fliesen leger
    Trockenbauer
    Heizung haric
    Fiyatlar aslinda iyi ama bizim ustalar biraz kulaniyor diyor saten Kredit cekmis eli kolu Bagli fiyat söyluyorlar kafasina göre..
    Keske burayi okusaydin..
    Herdefasinda yazdim,20 bin 30 bin avro fazla olur hicbirsey hesapladiginiz gibi olmaz diye..
    Ayrica el altindan yaptirdiklarinin pahali olmasi yamyamlar yuzunden..hicbir dogru durust egitimi olmadan babadan ogula insaat gormus,bazen yaninda tornavidasi bile olmayan ,kendini usta sananlar,sana gelip firma hesabi yaptigi gibi garanti de veremez..yani az is cok para..dahi turkische denkweise..
    Birgun evin camlarini degistirecegim,tanidik bir muhendis arkadasi aradim,dedim camlar icin ve 3 katla giris kapisi,bir angebot yapacak birini gonder..okey dedi,,2 gun sonra bir turk geldi,yazdi cizdi,,hepsi icinde 40 bine olur dedi,,daha oluru yokmu dedim,kurtarmaz dedi..
    Bende beni sende kurtaramassin ,hayirli yolculuklar dedim..
    Konu webci tarafından (03 Kasım 2024 Saat 19:13 ) değiştirilmiştir.

17. 2 kişi webci üyemize teşekkür etti:

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 2 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 2 misafir)