ben sen e 1986 gittim 1988 geldim asgerden bende seve seve gittim.
Atsız77 duygu birazda hizmet veya para ile oluyor.
Bugün olsa yine giderim seve seve. 5112 Euro verdim. Helaloş olsun.
Gaye Burdur'a gidip şov yapmak değil. O uniformayı giymek, o resmi yemini etmek.
Yukarda belirttiğim gibi ben olsam yurt dışındakinler istisna tanımım. Türkiye'deki de vatandaş, yurt dışÄ¯ndakide vatandaş. Kimse bu devirdi Türkiye'de aç kalacağı için gurbetde değil. Bende dahil, hepimiz para sevdası için burdayız. Kimse bana demesin "hazır düzenimiz var ondan gidemiyoruz" diye. Bunlar bahane. İstesek bir dakika bil durmayız.
Milli duyguyu falan geç. Sen Milli duyguna para biçebiliyormsun? Biçenler varki, paradan kaçıyor. Duygusu 7000 Euro etmiyor demekki.
Konu Birbey 3.1 tarafından (09 Ocak 2025 Saat 22:46 ) değiştirilmiştir.
Sponsor Reklam |
ben sen e 1986 gittim 1988 geldim asgerden bende seve seve gittim.
Allah razı olsun. Hiç yoktan ödediğin para ile bir teröristi geberdiği kurşunun parasını vermiş oluyorsun.
Millet orada çatışacak, sakat kalacak, yetim öksüz çocuk kalacak, onlarınki can değilmiydi? Devletimiz kolaylık olsun diyd yurt disindakinler bir pozitif ayrimcilik tanimis onuda halen beyenmeyen cok, sonra birsey dedinmide "benim sevdam kalbimde" faso fiso sağda solda düğünde bayrak sallayarak milliyetci gözükecek. Maymuna ver bayrağı oda şov için bayrağı sallar.
Devletimiz bu konuda yine anlayisli. Askerliğini yatırdin, pisman mi oldun, gel parani geri vereyim diyor ve veriyorda.
Nasıl parasi yok ya? Hastalanir, sakat olur, basindan felaket gecmistir, parasi yoktur, lafim yok. Ama bu 100 kiside bir kisi belki. Devletimiz 38 yasina kadar müsade vermis. 18'den 38'den yasina kadar bulamiyorsan 20 senede 5000-7000 Euro, bunun bahanesi olmaz. Hele hele birde bu sürecte ev aliyorsan, evleniyorsan, araba almis izine gidip Bodrumda geziyorsan bal gibide para olmus oluyor. Sadece isine gelmemis o kisinin. Özel durumu olmadikdan sonra 20 senede 7000 Euroyu bulamamak zaten o insanın bos yamis bir insan. Bugün Leihfirmada calissam 20 sene, her ay 50 Euro kenara atsam yine bulurum o parayi.
Ödeme niyetin olmadi bahanesi cok olur insanin. Tekrar söylüyorum, basina bir is gelenleri tenzil ederek söylüyorum bunlari.
Vedelli askerlik 6600 avro üstüne cikti..
Hayirli olsun..
Ekmek teknesi garanti ve devami..nufus cogaldikca hicbir masrafi olmayan askerlik güzel getiri...düsmanlar cogaldikca mangirlarda geliyor![]()
Askerlik süreci 20 yaşında başlıyor 38 yaşında sona eriyor.
Tam 18 sene süre var.. Her sene 400€ köşeye koysan 18 senede 7200€ yapar .
Sorarlar 18 sene ne yaptın diye?
Madem ödemek istemiyorsun çıkarsın Alman Vatandaşı olursun
Daha yazacak çok şey varda detaylarına inmiyorum
Kimsenin yaşamını , kimsenin sıkıntısı bilmeden kendi yaşamınız ile kiyaslayip saçma saçma yorum yapıyorsunuz, kimin ne yaşadığını bilmeden , birbey sen en iyisi yine kendkne Update Yao bir bey 3.2 ye
Belki azıcık gelişim gösterir sin , herkesin sizin gibi anası babası ile Almanya da 2 yada 3 cü nesil değil
En önemlisi psikolojik sorunları olanları zaten patates soymak için bile askere alamıyorlar. Kendine faydası olmayanın zaten kimseye faydası olmaz, neyse konu kisilesmeden benim için kapandı, artık cevap vermiyorum.
Not: zaten başvurdum 38 yaş üstü taksit yapmamaları benim için tek sorun
Konu tolga1903 tarafından (10 Ocak 2025 Saat 20:29 ) değiştirilmiştir.
Ja, ja, hep öyle olur "ne yaşadığını bilemezsin". Yukarda da yazdım belki 100 kişide bir kişi. Ağaza sakız olmuş herkesin.
Beyensende beyenmesende ben gittim. Hasta masta fark etmiyor. Gittimmi gittim. Senden fazla fazla faydam oldu. Senin ne faydan oldu? Sıfır. Senin gibi bahaneler sığınıp kaçmadık. Serefsiz PKKların içinde bile askerlik yapmış olan var, sende onlar kadar da olamamışın. Gelmiş 20 senede 7000 Euro bulmayan adam bana kendine fayda olmaktan ders vermeye kalkıyor. Gülünç. Yine söylüyorum, kader vuranları tenzil ederek söylüyorum, ama geriye kalan yüzde 99% para sevdasından kaçtı. Kader vurduysa sana kendini yüzde 1% gör ve sus. Üstüne alınma. Ama gocunuyorsan korkarim 99% içindesin.
Yok "kimsenin yaşamına" karışmaymış. Hadi oradan. Karıştığîmız yok aslında zaten. Ama parada kaçıp sonra düğenlerde bayak sallayanlar olursa, karışırım. Ama bayrağa sırt cevirdiler. Ellerine almasınlar. Dürüst olsunlar. Kararlarının arkasında dursunlar. Yarın Putin Allah korusun Almanyaya iki füze sallasa kacacak yerleri bile yok.
Konu Birbey 3.1 tarafından (10 Ocak 2025 Saat 21:59 ) değiştirilmiştir.
Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)