Evet e-devlet şifresini hemen teslim ettiler, konsolosluğun içine değil de arka tarafında pasaport alma yeri var, orada e-devlet şifresini de veriyorlar. Şimdi giriş çıkışları indirdim, yıllardan beri senede 9-10 ay Türkiye’de kalıyorlar, 2-3 ay Almanya’da ve bunu en az 15 yıldan beri yapıyorlar, şimdiye kadar problem olmadı, bakalım duruma.
Köyde evleri var, tapu işlemi e devletten alınıyor mu?
Sponsor Reklam |
Sosyal Yardım almadığı sürece sıkıntı olmaması lazım bence
Yok ustam şükürler olsun hiç bir yerden sosyal yardım almıyorlar. Bu köydeki tapu işlemini nasıl yapacağım
O zaman takma kafana hiç,
E-Devlet üzerinden tapu bilgilerine ulaşabilirsin.
Tamam ustam buldum tapu işlemi babamın üzerine kayıtlı, onu da indirip, rentenbescheidler geldikten sonra gönderirim. Milleti iyice soğutmaya başladılar.
Hemen bir yabancilar hukuku konusunda uzman bir avukata gidin.
Istedikleri belgelerin uzatacaklari oturumla ne derce alakasi var sorun.
Madem sosyal yardim almiyorlar türkiyedeki mal varligini hangi hakla soruyorlar ögrenin.
Bana cok abartilmis bir liste gibi geldi.
Akillarina gelen ne var ne yok istemisler.
15 senedir tantana etmedilerse sıkıntı çıkarmamaları lazım.
Kendisi diyorya uzatmak icin. Yeni kart için olsa istemezler.
Artik kartlar da süreli.
Oturumunuz süresiz olabilir ama kartiniz Pasaport sürenize entegre edildigi icin kart süreli oluyor haliyle.
Fakat istenen belgelerin olayla alakasini cözemedim. Türkiyedeki tasinmazin buradaki oturumla ne alakasi olabilir?
Nerede yaziyor böyle bir uygulama anlamis degilim.
Bana keyiflerine göre belge istiyorlar gibi geldi.
Oturum süreli olunca uzatabilmek için devletden yardım almayacaksın veya alma ihtimalin olmayacak.
Sen bir süreli oturum kartı ile süresiz oturumu karistiriyorsun.
Oturumun süresiz olabilir. Kart sadece bir kimlikden ibarettir. Yani süresiz oturumun varsa sırf kartı yenilirken para resim ve para istiyorlar. Ama arkadasın annesinde kartın süresi bitmesi sorun değil oturum bitmesi sorun.
Yabancılar polisine gönderdiğim evraklar
- Rentenbescheide der Eheleute ab dem Renteneintritt
- Wohnraumbescheinigung DE (wenn mietfrei, dann Wohnraumbescheinigung der Kinder und Mietvertrag und Passkopie der Kinder, bei Eigentum Grundbuchauszug)
- bestehender Krankenversicherungsschutz im Inland und im Ausland
- E-Devlet Nachweis
Cevap geldi bunu göndermişler, anladığıma göre 1 yıla kadar Türkiye’de kalabilirler diye yazıyor ayriyeten oturum kartı için yeni randevu aldım o da mart ayında.
Frau
ist im Besitz einer Niederlassungserlaubnis.
Frau
& hat sich mindestens 15 Jahre rechtmäßig im Bundesgebiet aufgehalten und erfüllt
derzeit die Voraussetzungen des § 51 Abs. 2 S. 1 AufenthG.
Hinweis:
Diese Bescheinigung ist rein deklaratorisch und begründet keine Rechtswirkung, sondern dokumentiert nur den Kenntnisstand der Ausländerbehörde zum Zeitpunkt der Ausstellung. Das Erlöschen des Aufenthaltstitel ist eine Rechtsfolge, die kraft Gesetzes eintritt, weshalb sich der Inhaber dieser Bescheinigung nicht auf einen Vertrauensschutz berufen kann.
Gözünüz aydın ustam,
aşağıda 1 seneye yakın kalabilir diye bilgi nerde yazıyor ben göremedim?
Benim Anne Babam 15 sene önce Türkiyeye Döndü
Annem 2-3 senede bir gelip gidiyor
Hic bir yerdende izin aldigini sanmiyorum
Benim yasadigim sehirdev böyle benim Anne Babam gibi yapan 3-5 kisi var
Anlasilan Alman Makamlari ,Almanyaya girislerde Kisinin Tr de ne kadar kaldigini göremiyor
Ama E-Devlette giris cikis istiyorlar,Kendi kendinizi Ihbar etme olayi
Onlar herseyi goruyor yalniz dulden yapiliyor,alman devletine gore tr ye giden bir kisi devlete yuk olmuyor..
Adlinda 6 ay 1 sene kalma diye bir olay yok,eskiden izin taleb edilirdi ama bu kanunlar yenilendikce eriyip gitti..
Tabi abmelden yapip tr zamanlari adiri abartmadigi surece..
Konu webci tarafından (26 Ocak 2025 Saat 17:44 ) değiştirilmiştir.
Usta detayları kaçırıyorsun § 51 Abs. 2 S. 1 AufenthG.
https://www.gesetze-im-internet.de/a...2004/__51.html
185 gün Almanya da bulunmayan kişini oturma izni ölüyorsich der Ausländer für einen Zeitraum von zwölf aufeinander folgenden Monaten außerhalb des Gebiets aufhält,
in dem die Rechtsstellung eines langfristig Aufenthaltsberechtigten erworben werden kann;
der Zeitraum beträgt 24 aufeinanderfolgende Monate bei einem Ausländer, der zuvor im Besitz einer Blauen Karte EU war,
und bei seinen Familienangehörigen, die zuvor im Besitz einer Aufenthaltserlaubnis nach den §§ 30, 32, 33 oder 36 waren,
185 gün Almanya da bilfiil yaşaman gerek
Konu hOrOz tarafından (26 Ocak 2025 Saat 17:33 ) değiştirilmiştir.
51 alabilecegin en yüksek ve dolaysiyla belge.
Burada demek istedigi, "dün dündür", "bugün bugündür". Yani belge dadece suanki duruma gösteriyor demek. Misal yarın yardım almaya kalkarlarsa bu belgeyi iptal edebilirler.
Bu belgeyi kendi anneme babamada aldim. Böyle Almanya 6 ay artı 1 gün burda kalmasina gerek yok.
Şu anda 3 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 3 misafir)