Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript![ ? ]
DMCA.com Protection Status

Sifre Güvenliginiz

Sayfa 2 Toplam 2 Sayfadan BirinciBirinci 12
Toplam 32 adet sonuctan sayfa basi 21 ile 32 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: Yine bir dert

Tecrübeli Üye
    Ettiği Teşekkür
    57
    201 mesaja 346 teşekkür aldı
    Ya bizim insanlarımız bir futbol macinda önüne kamera ile kayıtı (VAR) görüntünün önündeki dört hakem görmeyi beceremiyor.

Biz maalesf bir kaos ülkeyiz. Bu genetigimizde var. Hastanemiz, trafigimiz, futbol müsabakalarımız, televizyon ekranlarımız, düğün, nişan aklınıza ne gelirse hepsi kaos.

Bize Atatürk'ün yaptığı gibi bir kafa yapı reformun ikinci versiyonu lazım.

Birazda insanlar kendini geliştirmesi lazım. Türkiye'de mevlite gittim. Orada bile kaos. Ilk önce ben sofraya oturcam yarışı bile var.
    Konu Birbey 3.1 tarafından (23 Ocak 2025 Saat 22:37 ) değiştirilmiştir.

2. 3 kişi Birbey 3.1 üyemize teşekkür etti:

3. Sponsor Reklam
    Tecrübeli Üye
    Ettiği Teşekkür
    234
    275 mesaja 548 teşekkür aldı
    Maalesef belki bazilari kizacak ama Ahlaksiz ve Disiplinsiz bir Toplumuz!
    Toplumumuzun büyük bir orani görevini, isini düzgün yapma disiplinininden uzak. Herkes birseyden, biryerden kaytarmanin pesinde. Müdürüde, Amiride, Müfettiside, Isciside!

5. 3 kişi Haziran üyemize teşekkür etti:

Tecrübeli Üye
    Ettiği Teşekkür
    80
    231 mesaja 691 teşekkür aldı
    Alıntı webci Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Usta 1978 yapim
    2024 de itfaiye izin vermis..
    Otel sahibi basmistir mangirlari ..
    Baska turlu bu islerle ugrasanlar bilmezmi .kimse sesini cikarmamis demekki..
    2024 de iftaiye otel in önün de ki 70 metrekarelik a baska bir isyeri icin yangin acisin dan sorun yoktur diye belge vermis.
    Ama maalesef otel sahibi ve yalaka kisiler bunu tüm otel icin gecerli sayip Bolu Belediye baskanina suc atiiyor.

7. 2 kişi satturko üyemize teşekkür etti:

Yeni Üye
    Ettiği Teşekkür
    22
    6 mesaja 15 teşekkür aldı
    slm..ilk önce sorumluluk her bir vatandaşta aramalı..ben dahil..en basit misali türkiyede "şu saatte buluşalım" dediğinde ,tmm der zamanında gelmezler...

tabiiki biz burda alıştığımız için 10 dakika önce gelir bekleriz..almanların disiplinine ,verdiği zamanda dakik gelmelerine hayran kalıyorum..

bu millet birinci dünyayı 1918 de kaybetmiş,her taraf perişaan ,aç,sefil...yirmibir sene sonra yine dünyaya meydan okuyor ve nerdeyse başarılı olma şansı vardı...yine de 1945 de kaybedince ,kısa bir zaman sonra ekonomi olarak en üst seviyeye geliyor...savaştan sonra inşaat/tadilat yapmak için (daha hala aynı) izin alıyorsun ve sana ayrıyetten üstünde kocaman kırmızı noktalı bir kağıt veriyorlar ( roter punkt)....bence püf noktası burda...çünkü bu kağıt senin herkesin görebileceği yere asman için veriliyor..sen inşaat yaparken ,senin 30 senelik arkadaşın,40 sene boyunca gittiğin manav,ayda iki sefer gittiğin berber ve hatta en yakın komşuların bunu görmezse ,gözünü kırpmadan ve vicdan rahatlığıyla gidip seni şikayet ediyor...

bunu bildiğin için sen herşeyin kanuna uygun olmasına titizlikle dikkat ediyorsun...yaptığın inşaat plana ,projeye göre yapılıyor...

gelelim bize...

hangimiz, yanlışlık yapıldığında ( mesela yanlış park, kasksız motor kullanan,plakasız kullanan vs...) ya da en ufağı, yere izmarit atan birini görünce uyarıyoruz..? maalesef bizdeki mantık boşver mantığı...
    Konu kaan-1 tarafından (24 Ocak 2025 Saat 13:39 ) değiştirilmiştir.

9. 3 kişi kaan-1 üyemize teşekkür etti:

Tecrübeli Üye
    Ettiği Teşekkür
    362
    291 mesaja 418 teşekkür aldı
    Alıntı kaan-1 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    slm..ilk önce sorumluluk her bir vatandaşta aramalı..ben dahil..en basit misali türkiyede "şu saatte buluşalım" dediğinde ,tmm der zamanında gelmezler...tabiiki biz burda alıştığımız için 10 dakika önce gelir bekleriz..almanların disiplinine ,verdiği zamanda dakik gelmelerine hayran kalıyorum..bu millet birinci dünyayı 1918 de kaybetmiş,her taraf perişaan ,aç,sefil...yirmibir sene sonra yine dünyaya meydan okuyor ve nerdeyse başarılı olma şansı vardı...yine de 1945 de kaybedince ,kısa bir zaman sonra ekonomi olarak en üst seviyeye geliyor...savaştan sonra inşaat/tadilat yapmak için (daha hala aynı) izin alıyorsun ve sana ayrıyetten üstünde kocaman kırmızı noktalı bir kağıt veriyorlar ( roter punkt)....bence püf noktası burda...çünkü bu kağıt senin herkesin görebileceği yere asman için veriliyor..sen inşaat yaparken ,senin 30 senelik arkadaşın,40 sene boyunca gittiğin manav,ayda iki sefer gittiğin berber ve hatta en yakın komşuların bunu görmezse ,gözünü kırpmadan ve vicdan rahatlığıyla gidip seni şikayet ediyor...bunu bildiğin için sen herşeyin kanuna uygun olmasına titizlikle dikkat ediyorsun...yaptığın inşaat plana ,projeye göre yapılıyor...gelelim bize...hangimiz, yanlışlık yapıldığında ( mesela yanlış park, kasksız motor kullanan,plakasız kullanan vs...) ya da en ufağı, yere izmarit atan birini görünce uyarıyoruz..? maalesef bizdeki mantık boşver mantığı...
    iste sende de sorumluluk yokki.

ben bunu okumaya kalksam gözlerim kanser olur.
    hic nokta veya paragraf diye birsey duymadin görmedinmi?
    konustugun gibi yazmissin. masallah

11. 2 kişi Cengiz Bond üyemize teşekkür etti:

Yeni Üye
    Ettiği Teşekkür
    22
    yani boşver dedin..

Tecrübeli Üye
    Ettiği Teşekkür
    234
    275 mesaja 548 teşekkür aldı
    @kaan-1 usta valla bende zorlandim yazdiklarini anlamak icin.

Birsey olmaz Kormkma, bosver, birkereden birsey olmaz, kimse görmez, mantigini terk etmedigimiz sürece bizden Adam olmaz.
    Birde bizde Kutuplasma cok.Hemen hemen herseyde kutuplasiyoruz. Sporda, Siyasette, Meslekte, Bölgelerde hatta yasadigimiz Mahalleler'de.
    Mahalleler arasi cekisme dahi var bizde. Iste en cok bu zarar veriyor bize.
    Bir taraf birseyi, birini veya bir Gurubu Ilahlastiriyor diger taraf Seytanlastiriyor. Her olayin sonunda bunu yasiyoruz.
    Bir taraf Hükümeti göklere cikartcam, hükemti destekliyecegim diye calisiyor bir taraf herseyden Hükümeti suclayacagim, Hükümete cakacagim diye calisiyor.
    Sonsuz bir döngü sonsuz bir Girdap bu.
    Ve bu son yillarada ait degil aklim erdi ereli bizde bu tarafcilik var. Ecevit, Demirel, Özal hepsinin dönemindede vardi.
    Bu kafayapisini bir kenara birakmamiz gerek.Buda ancak Egitimle olur ama Egitim konusundada zayifiz, egitemiyoruz.
    Konu Haziran tarafından (25 Ocak 2025 Saat 18:39 ) değiştirilmiştir.

14. Haziran üyemize teşekkür edenler:

Yeni Üye
    Ettiği Teşekkür
    22
    maalesef öyle...ama yinede ümitliyim...

Moderator atsiz77 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ne Mutlu TÜRKÜM Diyene
    Ettiği Teşekkür
    1,600
    673 mesaja 1,397 teşekkür aldı
    Eee ne oldu bir kaç göstermelik gözaltı ve tutuklamalar oldu bitti.

Dünde Bakan konuşmuş sucu sanırım Belediyeye atıyor oda için içinde sıyrıldı ihale Belediyeye kaldı bağırsa zaten sesi duyulmuyor muhalefet olduğundan dolayı…

Tecrübeli Üye
    Ettiği Teşekkür
    1,974
    1,911 mesaja 3,794 teşekkür aldı
    Alıntı atsiz77 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Eee ne oldu bir kaç göstermelik gözaltı ve tutuklamalar oldu bitti.

Dünde Bakan konuşmuş sucu sanırım Belediyeye atıyor oda için içinde sıyrıldı ihale Belediyeye kaldı bağırsa zaten sesi duyulmuyor muhalefet olduğundan dolayı…
    Demekki niyetleri is yapmak degil kasadaki paralari hamçuklamak..sorumluluk kimse almiyor,ayrica gorevini tam olarak bilmeyenlerde var..benim evimde yangin cikip benim ihmalim varsa beni arastirabilirler ve yan komsuya gitmezler..boludaki bir olay ankara belediyesinde aranmaz..bir belediye olarak once bolu belediyesi bu olayi arastirmakla sorumlu ayrica tvlere cikarak oraya buraya kufur sallamamali .demek yedigin alti bilip birseyler sakliyorsun ve dayinin ogluna kiyak cektin..bukadar basit..koskoca adamlar toplum onunde rezil hallere dusuyor..bu kafalarla turkiye 1m yol alamaz..
    Bu tipleri mahallede sallandiracaksin ve yanan canlarin ocunu alacaksin...

Tecrübeli Üye
    Ettiği Teşekkür
    80
    231 mesaja 691 teşekkür aldı
    Hersey cden önce facia da yasamini yitirenler e Allah dan Rahmet yakinlarina sabir dilerim.
    Arkadaslar kimse üzerine alinmasin ama bazilari olaylara Yalaka gözlügü takarak yorum yapiyor.
    Cürük Binalar icin Imar affi cikar oylari toplamak icin,deprem olunca da suc u yine vatandas a at,böyle yüzsüzlük olmaz.Koskoca Bakan ben bilmem gibi laflar edip suc u Beledi ye atiyor
    Belediyelerin nerede ise tüm yetkilerini elinden aliyorsun sonra da top u tacma atarak,ben bilmem Belediyenin suc u dersin.
    Maden faiciasi,hizlastirilmis Tren faciasi,saymak ile bitmez,hic bir kisinin sorumluluk suc aldigini duydunuz mu?
    Valla ben duymadim simdiye kadar.Yorum eklerken Lütfen biraz elimizi vicdanimiza koyalim bence.

Tecrübeli Üye
    Ettiği Teşekkür
    1,974
    1,911 mesaja 3,794 teşekkür aldı
    Peki bu isin proceduru yokmudur..
    Kanunlar ne der..
    Hangi gorevler valinin belediyenin turizm bakaninindir..
    Bunlar belli degilmidir..
    Bunlar kitapda yaziyorsa herkes gorev ve yetki alanina bakarak;
    Evet bu sorumluluk benim yetki alanimda demeli..
    Koskoca gorevliler tv ekranlarinda adeta gorevini bilmezcesine birbirlerini sucluyor..
    Buda ben her pohi yerim kimse bana dokunamaz mantigidir..yukarda arkadas balyozu dikip kacmis..
    Sen yakaka gozuyle bak,ben ideolojik bakayim,bu boyle bir ithamda bulunup boyle hala yazilabiliniyorsa ,hala konuya vakif olamayan ideolojik beyinler aramizda..
    Konuyu acan ve yazdiklarim ortada..hickimseyi suclamamisiz,kil milletin her kanunu ve gorevlilerin yetki alanini bilmesi mumkun degil,,o halde hicbir yetkili babamizin veya dayimizin oglu olmadigina gore haril haril savunamayiz..bilerek yapan kime yaparsa,kimi savunursa cahil beyniyle yaziyordur..
    Cogu insanlar dogruyu soyler ama arkasina ama atarak karsiya tokmagi indirir,buda samimi olmadigindan ve yandas gibi gorunerek ikiyuzluluk yapmaktir..tabi bunlari tarih bilmeyen gazete agziyla kahvehane agziyla yazan cahiller yapar..
    Kimse uzerine alinmasin
    Konuyu kavgaya goturmek gibi bir niyetimiz yok,lakin gorunen koye klavuz yani yondendirici,o koyu arayan izciye gerek yok..
    Bu kadar basit..
    https://youtu.be/Ex21KTaAfec
    Usttekiler ornek olmayip ördek olurlarsa vatandas da calip cirpmazmi..birzamanlar o usttekilerde alttaydi ve simdi üste ciktilar..drmek sorun altta..temel curuk atilinca bina cöküyor..
    Konu webci tarafından (25 Ocak 2025 Saat 23:37 ) değiştirilmiştir.

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 2 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 2 misafir)