aktuel....
Arkadaşlar başlıkta belirttiğim gibi photovoltaik hakkında bilgi istiyorum.Yeni ev yaptırıyoruz nasip olursa 3. ayda bitecek ve alt yapısınıda elektrikçi döşeyecek ama hala karar veremedim eve girmeden yaptirayimmi diye yaklaşımk24 tane solar anlage kapasitesi var. Ev 150 m2 beş kişilik aile speicherde olacak ama değermi acaba.luftwarmepumpe ile ısıtma olacak yerden ısıtmalı.arti ve eksileri neler?Daha önce yaptıran oldumu memnun mu?
Konu cakal07 tarafından (27 Eylül 2017 Saat 22:26 ) değiştirilmiştir.
Sponsor Reklam |
aktuel....
bence söyle yaptir: yazmadan önce ince bilgiler al derim
madem yeni ev yaptiriyorsun hele luftwärmepumpe vs..vs.. -- yaptir ama kendin kullanman icin, artani sat
bu konuda 2-3 photovoltaik firmalardan bilgi ve angebot al -- bedava
para yardimini da alabilirisin
arkadasim ben 2009'da catima 46 modüllü solar anlage takdirdim, o zaman devlet tesvigi coktu, 1kWh solarstrom 43 cent'ten 20 seneligine devlete satmistim, simdi böyle tesvik yok.
2009 senesinde, 12 senede kendini amorti ediyordu, biz %100 finanzierung yapmistik 12 senelik,insallah 2021'de bitecek.
ben frankfurt yakinindayim, 46 modül ile senelik 9500 - 10000 kWh elektrik üretiyorum, senin 24 modülün varsa yaklasik 5000 kWh üretirsin, bir aileye yeter.
simdiki solar anlage fiytlarini bilmiyorum,tesvik veya uygun kredi varmi? hesabini iyi yapman gerek, kac senede kendini amorti edecek?
speicher var diye yazmissin, solar anlageyimi speichern edeceksin? 2009'da speichern etmek icin akü gibi aletler vardi ama cok pahaliydi.
bize 2009'da solar modüllere 30 sene ömür verdiler,yalniz 30 sene önce solar modül olmadigi icin bunu tam bilemiyoruz.
modül ömrü 30 sene, yatiracagin para kac senede geri dönecek? bunlari iyice hesabla derim..
Öncelikle catinin yönünü Güneye yaptir yani panellerin dösenecegi yön guney olsun,sonra yaptiracaksan catidan keller veya wechselricher nereye montaj edilecekse sanirim keller olur oraya yukardan asagaya kadar bos ve genis bir plastik boru attir icinden kaplolar gitmesi icin lazim olabilir.
Photovoltaikanlage resmi olarak bir yatirim araci degil, bir Selbständigkeit, yani serbest meslekdir. Steuerbescheid'a Einkünfte aus Gewerbetrieb diye geciyor.
Aylik 450 Euro kazanc gecerse Almanya'da emeklinize engel. Türkiye'deki emekliye her zaman engel. Cükü Türk Mevzuatina göre hic bir iste calismayacaksiniz ve serbest meslekli olmayacaksiniz.
Ayrica formalite icabida olsa isverenizden izin almaniz gerek. Cünkü Arbeitsvertrag'da yaziyor, her türlü Selbständigkeit'i ve ek isi bildirme mecburiyetiniz vardir diye. Bildirmezseniz ve isveren size kafaya takarsa, sizi Vetragsbruch des Arbeitsvertrag'dan cikarmaya calisabilir. Normalinde bildirirseniz bir engel cikarmaz.
Konu Birbey 3.0 tarafından (28 Mart 2018 Saat 22:44 ) değiştirilmiştir.
Merhaba Arkadaslar,
Ben Photovoltaik / Günes Enerjisi ile Bilgi almak istiyorum.
Garajimin ( 40-45 m2)üstüne koydurtmak isterim.
3 Ailelik Evi besler diye düsünüyorum.
Nasil birsey almam gerek ,nelere Dikkat etmem gerek ve Fiyati ne olur?
Tecrübesi/Bilgisi olanlar Lütfen yazsin
simdiden tesekkür ederim
Arkadaşım 40-45m2 yerin varsa, en iyi ihtimal 10 tane güneş paneli sığar, 2000kw civarı senelik elektrik üretirsin, buda bırak 3 ailelik binaya, 3 odalı bir daireye 6 ay yetmez. Ustelikde bu elektriği kendin kullanmak istersen, speichern yapmak daha masraflı. Bu elektrik devlete satılıyor, çevre dostu olduğu için devlet iyi bir fiyata alıyor.
Güneş panellerinin güneşi iyi alması için,güney yönüne bakması gerekir, garajın tam ebatini ve panel koyacagin yerin yönünü yazarsan daha iyi yardımcı olabilirim. Paneller mutlaka güney' e bakmalı
Gesendet von meinem SM-G960F mit Tapatalk
Konu akbaba tarafından (29 Ekim 2018 Saat 14:09 ) değiştirilmiştir.
Bu konuda bilgisi olan arkadaslarin bilgisine ihtiyacim var.Ben ev yaptirali yaklasik 20 sene oluyor yavas yavas heizung problem cikariyor,bende photovoltaik anlage ile heizung yaptirmak istiyorum.Bu konu hakkinda basindan gecmis arkadaslar varsa yardimci olurlarsa sevinirim.
DC ile calisan termostat lar var yani panelden DC elektrikle çalışıyor bunu Su tankın adepte ediyorlar ve Su pompasi le dolastiriyorlar peteklerden kaç kW güç gerekir vs hepsi ihtiyaca göre hesaplanıyor. Bu Konuda PHOTOVOLTAİK firmaları size yardımcı olabilir.
Merhaba arkadaşlar.
Ben eve Balkonkraftwerk takmak istiyorum.
Bizim yılda 5600 kW/h Strom verbrauch var.
Bende bir kaç gündür biraz Balkonkraftwerk araştırma yaptım.
Maalesef biraz kafam karıştı.
Benim evin üzeri (Flachdach) ve oraya Panelleri takmak istiyorum. Yer çok genis (35qm2)
Aslında almak istediğim 2000 Watt Balkonkraftwerk
Anladığım kadar sadece 800watt anmelden yapma hakkım varmış. 800 Watt üzeri anmelden yapılıyormuş.
Benim cadı da (Flachdach) 2 tane ceran kablosu var, her bir kablo ayrı ayrı sigortası var Stromkasten de.
Ben iki tane 800 watt olandan alsam
(2 tane 800 Watt Wechselrichter, 4 Tane 500 Watt Panel)
Iki ayrı kabloyu kullansam bir sorun olur mu?
Baştan anmelden yapmak istemiyorum çünkü benim Stromzähler hala eski olanı. Yani saat geri dönenlerden.
Peki şikayet yapılmış olsa, ne gibi sorun yaşarım?
Zamanı geldiğinde mutlaka saat değişecek, işte ozaman anmelden yapmayı düşünüyorum. Tabii anmelden yaparken, 1 tane 800 Watt olarak anmelden yapmak istemiyorum.
Bu konuda bir bilgisi olan varmı?
Yardımlarınızı ve tavsiyelerinize ihtiyacım var
Şimdiden çok teşekkür ederim
Usta takmadam önce bence bir elektrin tasarufa git evde. Eğer 5-6 nüfus değilsen bu kadar elektrik kullanımı çok. Mustakil evde olsa 3500 normal diyelim. Ha dört kızın varsa ve hergün saç ütülüyorsa bilmiyorum.
Bunlarin hepsi aynen e autolarda denedikleri gibi para basma makinalari..
Millet bilir bilmez aliyor..sen bundan en fazla senede bilemedin 2 veya 3 ay belki okadar bile degil,tasarruf edersin..bugunun aletleri nekadar az elektrik yakiyor olsada,ötü,kültur,buzdolabi,wasserkocher gibi sik kullanilan aletler yuzunden ,ne kadar cok kullanim,okadar cok elektrik yakiyor,,senin uzun vadede fazla bir tasarrufun olmaz,ince okuyup sik elemessen sene sonunda kendine kizar,elektrik sirketiyle kavga edip durursun,,
Birde bu sakaklara parani kaptirmis olursun..en iyi tasarruf harcanmayan paradir..
O angebot bu angebot,ihtiyacin olmayinca düstü diye alman farkina varmadan kapitalizme hizmettir..
Yapilan bir arastirma sonucuna gore insanlarin cebinden parayi calmanin ve onlari kendilerine köle yapmanin en işlek yolu,materyalizmi onlarin gozunde boyamak ve mumkun oldukca insanlari konsum hastasi yapmak..
Gerci anlatabildimmi bilmem ama biraz fachbegriff oldu..
Benim evde 3 buzdolabi,1 kultur,3 televizyon,1 wasserkocher,1 silex,1 mikrovelle var..tabi bunlar 2 kata ve kellere dagilmis vaziyet..
Ben bunlarla fazla tasarruf edemeyecegimi hesapladim ve almaktan vazgectim..
Evde bes kafa var ve anbieterler e hesaplattim,fark olmadigi icin stad da kaldim,yillik kullanim 5500kw..
Sayet arkadas alacaksa dikkat etmesi gerekenler anlager lerin storungsfrei calismalari,,flach olarak kuruldugunda herhangi bir engelin solarin uzerini kapatmamasi mesela herhangi bir golgenin uzerine dusmemesi,yagmurda hala storungsfrei calismasi ve karli havalarda uzerindeki kara ve dona dikkat edilmesi..yapilan tum testlerde 500 avrodan 850 avroya kadar olan solarlarin hepsinin anfällig oldugu,calismasi gerektigi kadar elektrik uretmedigi,ayrica wechselrichter larinda calismasi gerektigi gibi calismadigi,hatali olduklari aciklandi..bunlarin wlan ve radio dalgalarindan etkiledikleri,polis funklarinda da hatali calistiklari
En tehlikelisi,elektrigin dogru install edilmediginde uberlasten yapip evde yangin cikarma ihtimali..
Bunlardan en ucuzu olan EPP nin wechselrichterin en iyisi oldugu kanitlanmis..
Alirsaniz epp anlageyi tercih edin..ne kadar storungsfrei calismasada kotunun en iyisi..
Sizin ordan burdan aldiginiz anlageler hicbir ise yaramaz..
Sizin dusunmeniz gereken suki;
Sayet evdeki elektrik eski ve gerekli doseler belirli bir amperle korunmadiyda ve siz exradan solar takarak amperi yukseltir ve o kreis e giden elektrigin amperini yukseltmis olursunuz..bu sekilde uberlasten olusabilir,,genelde kira evlerinde hicbir ev sahibi sizin bugun solar takacaginizi hesaplamadigi ve bunun icinde ikinci bir extra stromschutzleiter cekmeyecegi icin aleti nadil ve nereye hangi sl e takmaniz gerektigini iyi bir elektrikciye danisin,,diyelimki 4 sd olan bir sl e 2 wassekocher ve bir mixer yada mikrovelle takin ve 4.cusude solar olsun,,buraya yuklediginiz amper cok asiri olacagindan uberlasten olur,belki burdan banyoda kullandiginiz dur hlauf erhitzer veya beule de geciyor olabilir,zamaninda yapan elektrikci sizin buralara ne takacaniz ilerde bilemez,ya atar veya yanlis sl e solari takarsaniz atmaz ve yangin cikar,cunku siz hangi sd ye kac amper sl takildi bilemessiniz..catiya mi gider garaja mi gider bilemessiniz..
Sd= steckdose
Sl=schutzleiter
Konu webci tarafından (15 Mart 2025 Saat 04:45 ) değiştirilmiştir.
Teşekkürler
Bir kaç arkadaş aldı.
Biri 800 watt olanı aldı ve senede 650 ile 750 KW/h Strom toplamış. Cep telefonu ile gorunuyor.
Diyer arkadaş 1600Watt taktı, oda senede yaklaşık 1550 kW/h güneş den almış.
Bende 1600 watt almayı düşünüyorum.
Burda hesap yaptığımda 1600 kW/h senelik 450 Euro yapıyor.
Benim evde yeni kablolar var ve Balkonkraftwerk bağlayacağım kalblo, direkt Sicherungskasten gidiyor. Yani o kabloyu ben zamanında bu sisgem için extra takmıştım (şu an boş duruyor)
Bir çak iş arkadasinda var, ve inanın senede inanılmaz ceran üretiyor.
Teşekkürler
Arkadaşın şu kadar ceyran toplamış vs bunlar senin için geçerli olmaya bilir, güneş enerjisini takacağın yer önemli güneş günde kaç saat görüyor ?
Ayrıca sen privat olarak yanlış hatırlamıyorsam 850watt kadar müsade var balkon güneş enerjisi için…
Kimsenin göz önünde bulundurmayan asıl sorun, şu anki elektrik panoların çoğu bu sisteme uygun olmaması .
Kabloların çoğu normalde şu an 1,5mm ( ocak en az 2,5mm ) güneş enerjisi kullanıyorsan diğer 1,5mm kabloların hepsi 2,5mm olması şart.
https://youtu.be/sy8K3So8qpo?si=w3Z3X6l9U8pfiSjz
Şu anda 2 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 2 misafir)