Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript![ ? ]
DMCA.com Protection Status

Sifre Güvenliginiz

Toplam 2 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 2 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: AOK icin bakim parasi icin online basvuruda vekelat istiyorlar

  1. #1
    Yeni Üye
    Üyelik tarihi
    16 Mayıs 2022
    Mesajlar
    9
    Ettiği Teşekkür
    0
    1 mesaja 1 teşekkür aldı

    AOK icin bakim parasi icin online basvuruda vekelat istiyorlar

    her sene pflegegeld parasini kagit formuylayla AOK veriyorduk...ama tekrar bize online olarak basvuru yapmamizi söylediler...ordada vekalet isteniyor bunu nasil yapacagiz bilgili bir arkadas lütfen yardim edermisiniz...simdiden tesekkürler

  2. Sponsor Reklam
  3. #2
    Tecrübeli Üye fantoma - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    23 Haziran 2015
    Mesajlar
    1,232
    Ettiği Teşekkür
    464
    645 mesaja 1,811 teşekkür aldı
    AOK'nın bu süreçte vekalet istemesi, artık işlemlerin dijitalleşmesi ve veri güvenliği gereği standart bir prosedür haline geldi. Eskiden kağıt üzerinde imzaladığınız formlar, artık doğrudan sisteme işleniyor ve yasal olarak bu işlemi yapanın gerçekten sizin adınıza hareket etmeye yetkili biri olduğunu doğrulamak istiyorlar.

    Vekalet işlemini nasıl halledeceğinize dair izlemeniz gereken yol şudur:
    1. Vekaletnameyi Nasıl Düzenleyeceksiniz?

    AOK, kendi web sitelerinde yer alan "Vollmacht Kranken- und Pflegeversicherung" (Sağlık ve Bakım Sigortası için Vekalet) formunu kullanmanızı ister. Bu, en güvenli ve hızlı yöntemdir.

    Formu Edinme: AOK'nın web sitesine girip "Vollmacht" kelimesini aratırsanız, kendi bölgenizdeki AOK'ya (örneğin AOK NordWest veya AOK Baden-Württemberg) ait formu PDF olarak indirebilirsiniz.

    Doldurma: Formda siz (bakım parası alan kişi veya bakım hastası) "Vollmachtgeber" (Vekalet veren) olarak yer alacaksınız. İşlemleri yürütecek kişi (eşiniz, çocuğunuz vb.) ise "Bevollmächtigter" (Vekil) kısmına yazılacak.

    Kapsam: Formda, vekilin sadece "Pflege" (bakım) konularında mı yoksa "tüm sağlık sigortası" konularında mı işlem yapabileceğini seçebiliyorsunuz. Sadece Pflegegeld başvurusu için ilgili kısımları işaretlemeniz yeterli.

    2. Online Başvuru Sürecinde Nasıl İlerleyeceksiniz?

    Online başvuru ekranında sizden bu vekaletnameyi yüklemeniz (upload) istenecektir.

    Dijitalleştirme: Kağıt formunu doldurup imzaladıktan sonra, telefonunuzla net bir fotoğrafını çekin veya bir tarayıcı (scanner) ile PDF olarak bilgisayarınıza kaydedin.

    Yükleme: Online başvuru sayfasındaki "Dosya yükle" (Dokument hochladen) butonuna basarak bu dosyayı oraya ekleyin.

    Eğer "Meine AOK" Uygulamanız Varsa: Vekaletnameyi oradaki "Postfach" veya "Dokumente" kısmından direkt olarak yükleyip AOK temsilcinize gönderebilirsiniz. Bu, sistemde onaylanınca tekrar kağıt formla uğraşmanıza gerek kalmaz.

    3. Önemli İpuçları

    Notere Gerek Yok: AOK'nın kendi formunu kullanırsanız, noter tasdikine gerek yoktur. Sizin ve vekilin ıslak imzası yeterlidir.

    Süresiz veya Süreli: Form üzerinde vekaletin ne zamana kadar geçerli olacağını seçebilirsiniz. "Widerruf" (iptal edene kadar) seçeneği en yaygın olanıdır; böylece her sene tekrar uğraşmazsınız.

    Yardım Alın: Eğer formları doldurmakta zorlanıyorsanız, yerel bir AOK şubesine giderek, yanınızda vekil kılacağınız kişiyle birlikte bu formu orada imzalayıp teslim edebilirsiniz. Böylece online sistemle uğraşmanıza gerek kalmadan onlar süreci anında sisteme tanımlarlar.

    Özetle: Bir kereye mahsus bu resmi AOK vekalet formunu doldurup sisteme yüklerseniz, artık her yıl tekrar tekrar kağıt form göndermenize gerek kalmayacaktır.

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 7 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 7 misafir)

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  
Yukari Çik