Selam Arkadaslar
Yillar sonra Cifte Vatandaslik hakki olustugundan Alman ve (Türk kimligimi vermeden basvurdum.)
Maliyetine gelince iki kisi icin 1000€ yakin para ödedim,müracat ve islem süresi bir yili gecti.
kisaca giderleri aciklayayim yapmak isteyenler icin.
iki kisilik gider.
255+255€ müracaat icin.
46+46€ personal ausweis icin.
6+6€ foto icin.
102+102€ express Reisepass icin cünkü izine arabayla gidecegimizden reisepass gerekiyormus sirplardan gecebilmek icin. express yaptik 5 günde gelmesi icin cünkü izin tarihine
yetismeyecekti normal 72€ 4-6 hafta sürüyormus islem zamani bilginize.
esim almanyada dogdugu halde abgangszeugnisi oldugu icin ama almanca notu 3 oldugu halde ve cok iyi almanca konustugu halde,B1 testi ve Einbürgerungs teste mecbur tuttular.
150€ B1 testine
25€ Einbürgerungs teste ödeme yaptim.
uzun lafin kisasi
cifte Vatandasligin maliyeti bana
Bilgi:Aufenthaltstiteli alman makamlari geri aldiklarindan dolayi Türk pasaportunun pek gümrüklerde gecerliligi kalmiyor artik..
993€ mal oldu
| Sponsor Reklam |
Express Reise pass almana gerek Yoktu.
Bosuna almissin.
Sirbistandan alman kimligiyle gecebiliyosun .
204,- Euro gereksiz ödenmis ama hayirli olsun .
almanyadan türkiye ye kadar Ausweis yeterli -- demek memuruna bagli deyim
Neyse alıınmış alınmıştır artık zararı olmaz.
Teşekkürler arkadaşlar bilgi için.
Türk pasaportu almaycagin icin ordan geri cikartiyorsun rahat. Ayrica vatandasligin degeri cok fazla. Alman vatandasi olabilimek icin ege denizde bogulan cok var. Öyle düsünmek lazim.
Ben 255+255 müracaat, Alman Kimlik cin yaklasik 28+28, birde fotograf icin 6+6 ödedim okadar. 578 Euro yaklasik. Test mest falan gerekmiyordu bende. Demek istedigim herkesin durumuna göre masraf degisiyor. Benimki asgari masraf.
Birde konsolosluga gidip cifte vatandasligini kayit ettirmen lazim. 5-10 Euroda onlar alir. Tam olarak ne kadardi konsoloslukda bilmiyorum.
Alman pasaportu gerekmeksizin yillardir sirbistan güzergahindan kimlikle gidip geliyorum, lütfen kahve veya benzeri yerler muhabbetlerinde anlatilanlara kulak asmayin.
Merhaba.bende konu fazla dagilmadan yeni konu acmadan birsey sormak istiyorum. ben basvurumu yaptim (1.5 yil önce)gecen ay tekrar aktüel evraklari istediler ve gönderdim.Bu asamadan sonra ne kadar bekleme süresi olur yaklasik olarak .Eyalet Rheinland-Pfalz...tesekkürler
ben basvurali 2 sene oldu Baden-Württemberg eyaleti asiri basvuru talebi oldugundan hala bekliyorum su aralar suriye liler üncelikli olarak veriyorlar alman vatadasligini ve bu cifte vatandaslik cikdigindan beri asiri yogunluk ve talep var diyor yabancilar dairesi daha nisan ayinda sordugum da ocak 2024 dilekcelerini islem yapiyorlar mis sene sonuna dogru ancak bize de sira gelir sanirim
Bilincli yapıyorlar,Vatandaşı bezdirmek için benden kac kere verdiğim evrakları yine istediler.
Sonunda telefonda fırcaladım ben size bu evrakları kac kere daha göndereceğim diye.
Coğu kişi lanet olsun diye vazgecti ve boşa 155€ işlem parası ödedi.
İstediklerini verin eninde sonunda mecbur kalıyorlar vermeğe.
Ben şahsen cifte Vatandaşlık olmasaydı almazdım.
Benim eşimde başvurdu ama işlem parasi felan ödemedik.?
Şu anda 52 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 52 misafir)