Alıntı Birbey 3.1 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Arkadaslar forumda baska bir arkadasimiz daha önce uyarmisti bu Formbül B (Cok dilli evlilik belgesi) edevletten lazim diye.

Yaslilarda bir türlü edevlette vermeye biliyor. Hatta mail olarak bu konuda Münih konsoloslugu ile sert tartistim. Neymis sag olan annem ve babam geleceklermis, bes Euro ödeyeccekmisiz ve onlar Türkiye'deki Nüfus islemi düzelmek icin yollayacaklarmis.

Bende baya yazili olarak tartistim. Dedim 50 senedir evli kisiler. Nüfus Kayit Örneginde hersey dogru gözüküyor. Formül B'deki sadece sistem hatasi. Biz niye bir gün isten gücten izin alip geliyoruz diye.

Baktilar is CIMERe dogru gidiyor, bana bir PDF-Formül yolladilar. Onu doldurup onlara yollaycakmisim kimlik fotograflari ile annem ve babamin, Postbank'da 5 Euro yatiracakmisim, falanda fistan.

Bende bizim Usak Nüfus Müdürlügünü mail yazdim. Geri dönmediler. Ertesi gün baktim edevletden Formül B cikiyor.

Kafa takildi, konsolosluk sert cikistigim icin yoksa yinede mi yapti mi diye yok nüfus dairesi mi yapti diye. Denemeslik icin kayinvaldede denedim. Onlarda da Formül B cikmadi. Yine Usak Nüfus Müdürlügüne mail attim. Ertesi hemen düzeltmisler. Ama Datenschutz yüzünden geri dönüs yapmiyorlar.
Aslında gidip senin almana gerek yok Ditib in görevlisi konsolosluktan hallediyor.