Benim işler biraz karışık Ben Almanya'da doğdum Babam rahmetli almaya da çalışıyordu daha sonra 7 yaşında Ailem beni okusun diye Türkiye'ye göndermiş Türkiye'de ilkokul okudum ama her yaz babamın yanına Almanya’ya gelip oturma işlemlerini hallediyorduk.
Daha sonra ilkokul ve ortaokulu Türkiye'de okudum ama dediğim gibi her sene her sene yazın Almanya'ya geldim işlemleri aksatmadım. Almanya’da Çalıştım
Daha sonra lise 2 ‘yi Almanya’da okudum. Sonra geri döndüm lise son sınıfı Türkiye'de okudum daha sonra Türkiye'de Üniversiteyi kazandım ve üniversite bitirdikten sonra Almanya'ya döndüm.
Almanya'da üniversiteye gittim, bir süre devam ettim okumaya ve bir şirket kurduk abimle çalışmaya başladık. Bu süreçte ben Almanya'dan süresiz oturma iznimi aldım.
Süreç bu şekilde işlerken ben Türkiye'ye geri dönmeye karar verdim Daha doğrusu Türkiye'ye kendi kararım ile geldim. Burada mesleğim ile ilgili iş buldum ve çalışmaya başladım.
Türkiye'de çalışırken de yine de Almanya'ya arada gelip gidiyordum giriş çıkış yapıp haklarımı kontrol ediyordum. 2014 yılında titel a 10 yıllık süre verdiler. 2014'ten 2024'e kadar Almanya’ya uğramadım Almanya'ya bu sene titelin süresi bittiği için gittiğim zaman size anlattığım oturma iznimi iptal etme işlerini yaptılar.
Benim Almanya'da birçok sene çalışmıştıklarım var eğitimim de var, anmeldung’umu orada bir adreste gösteriyordum fakat orada sürekli ikamet etmediğim için Ve Almanya'da çalışmadığım için ayrıca herhangi bir çok job center veya arbeitsamttan faydalanmadığımdan dolayı ve Sağlık sigortasını sordular, Geçimimi nasıl sağladığımı sordular. Bunlar ile ilgili kendilerine net bilgi vermem için bana DULDUNG verdiler.
Ben zaten Türkiye'de çalıştığım için Türkiye'ye geri döndüm ve otomatik olarak oturumum iptal edildi.
Konunun özeti bu şekilde