Selamlar iskete usta;
Tşk ederim iyi dileklerin için,
1-Kamyonun üzerinde büyükçe (Wigem) İçecek firmasının ismi yazıyor ordan Firmaya ulaşıp ogün oraya içecek getiren kim diye sormuşlar firmadakiler benim ve şöförün ismini vermiş öyle öğrenmişler,
2-İş yeri söylemişti zaten şöföre bende o ara işten ayrılmıştım bana ilk mektup Amstgericht’ten gelince öyle haberdar oldum meseleden,
3- İşyerinin haberi Var usta zaten ilk onlarla sormuşlar, zaten bizede işyeri üzerinden ulaştılar! Bize ve bizim adres bilgilerimize falan!
4- usta bizdede bu durumla ilgili bazı kafa karışıklığı ve şüphe var emin ol, Fakat şunuda söyliyeyim bende senin bildiğinden fazlasını bilmiyorum, banada bu olsyda mektunun içeriği falan bir çok şey çok anlamsız çok saçma ve şüpheli geliyor! Ama işte ne yaparsınki bu işin sonunda sağlam iş yapalım dedik kafamızda soru işareti kalmasın istedik diye rechtsschutz üzerinden tuttuğumuz avukat bunlara bir diş göstersin dedik anlayacağın, bakalım avukatımız bunlarla iletişime geçince bunlar nasıl reaksiyon gösterecekler diye durumu bir anlayalım dedik,
Yok kesinlikle ve 100% biz hiç bir yere vurmadık ama sanırım o gün oraya gelen başka bir lieferant vurdu,kırdı bişeyler oldu falan bunlarda şüphe üstüne bizi gözlerine kestirdiler ve yakamıza yapıştılar o yüzden rahat vermiyorlar bize! doğru üzerinden 1 sene geçmiş olması yüzünden biz hiç bir cevap vermesek veya onlara geri dönüş yapmasak konu kendiliğindende kapanırdı belki işte biraz sağlama gitmek istedim açıkçası, Mektupun içeriği her ne kadar devlet ciddiyetine uymuyor olsa ve şüpheli görünsede üzerinde devletin resmi mührü falan var o yüzden her şey usulünce olsun avukat resmi olarak gereğini yapsınki olay resmi anlamda kapansın ve kafamızda soru işareti kalmasın ilerde başımız ağırmasın istedik, şuan iş avukatta ve daha yeni dahil oldu bu olaya zaten avukat kısa zaman sonra gelişme sağlayınca buradan tekrar paylaşırım durumu, bu anlamda bu konuda bana katkıda bulunan tüm değerl arkadaşlara tekrar teşeklür etmek istiyorum,
Saygılar,
Sponsor Reklam |
Ya arkadas siz biyere vurmadiysaniz sizin kamyondada hasar yoktur,senin kamyonun resmini cek gonder..
Savciliktan geldigi süpheli, bana daha cok taklit edilmis gibi geldi. Mühür dahi hic sorun degil. KI insanlari neredeyse bire bir taklit ediyor o ne ki.
Tanidigin varsa kendi aranizda istedigin her bilgiyi paylasabilirsin, iki kisinin arasinda kaldigi sürece hic kimse bir sey ispat edemez, sanirim kimse o kadar da gerizekali degil acikca söylesin.
Burada benim amacim olayi ortaya cikartmak, iban privat birine aitse olay gayet basit cözülür.
Bu resmi yazilarda ön isim olmaz konusuna bakmam gerekiyor, tam emin degilim, aklimda öyle kalmis, eskiden mahkemeden gelen kagitlari maalesef hepsini atmisim.
Edit: Evet yazismalarda hakikaten sadece soyisim var demin buldum bi tane. Hepsi öyle mi bilmiyorum ama öyledir tahminen. Yanlis bilgi vermisim.
Konu mxm tarafından (19 Eylül 2024 Saat 20:32 ) değiştirilmiştir.
selam, sonuc noldu ?
Selamlar,
En son işi avukata vericez yazmıştım aynen yazdığım gibi işi avukata verdik ve o’da dosyayı istemiş Frankfurt Savcılığından daha ses yok hala beklemedeyiz bakalım nasıl bir sonuç çıkacak! henüz her hangi bir gelişme olmadığından burada bişey paylaşmadım arkadaşlar yoksa aklımda bir gelişme olur olmaz elbette buradan paylaşıcam unutmadım yani,
Fikirleriyle Katkıda bulunan ve yorumlarıyla yardımcı olan tüm dostlara tekrardan tşk ediyorum,
Saygılar
Hayırlı Sabahlar Cümleten,
Dün mail gelmiş bizim avukattan; yazıyorki bir tane görgü tanığı varmış dosyada o sizi diğer arabaya sürten olarak işaret etmiş! Ve avukat diyor en iyisi bu 500€ parayı taksitle ödeyin yoksa mahkemeye gidersek kaybederiz bir tane görgü tanıdığı var diye! (1 tane görgü tanığı olduğunu iddia etmek kanıtmı sayılıyor bilemiyorum çünkü her hangi bir kamera görüntüsünün olmaması ve bu 1.Şahidi onaylayacak 2.Bir şahsın olmaması suçu bizim üzerimize bırakmak için şartları zorlamak gibi geliyor ve saçma,anlamsız geliyor bu)
Yani İnanılır gibi değil şöför bile olmadığım ve yapmadığım ve vurmadığım bir araba için benim 500€ ceza ödememi istiyorlar! Bende o zaman mesela kafama göre bir sokaktan geçen onlarca kamyondan bir tanesini gözüme kestirip orada vurulmuş yada bir tarafı sürtülmüş bir arabanın yanından geçti diye şartları uydurup bir tane kamyonun plakasını not edip kafama göre şikayet edip kafama göre ceza verilmesini sağlayabilirim demekki!
Kanunlarda bunun bir mahsuru yok anlaşılan ve beni 2. Bir tane şahsın doğrulamasına ihtiyaç bile duymayacaklar inanılır gibi değil!
Mesela siz aracınızla giderken emniyet kemeri takmadan arabanızı sürüyorsunuz ve sizi gören Polis aracında sadece 1 tane polis varsa bildiğim kadarıyla 1 polisin sizi öyle görmesinin tanıklık için görgü tanığı olarak yeterli olmadığından ceza kesemiyor! 2 tane polisin senin kemer takmadığını görmesi gerekiyorki ceza kesme hakkı olabiliyor çünkü 1 tane polisi diğerinin onaylaması gerekiyorki görgü tanıklığı anlam kazanması ve kanunen geçerli sayılabilmesi için!!! ama bu durumda Kamera görüntü kaydı yokmuş ve sadece 1 tane görgü tanığı varmış ve bu kişiyi onaylaması için 2. Kişinin olmasının gereği yokmuş!!! Bunun böyle olması bana çok saçma anormal geliyor! Kanunlardaki boşluklardan ve saçmalıklardan böyle bişey mümkün gibi gözüküyor gelde bunu normal karşıla…
Benim anlamadığım eğer böyle küçük bir kaza olmuş ve görgü tanığı varsa bile burada cezayı sürücü öder be arabanın masrafını lkw sigortası öder beifahrerden nasıl ceza kesip para isteyebiliyor mahkeme bu normal değil ben senin yerinde olsam mahkemeye giderdim ben sürücü değildim öteki arabaya sürttüğünü kendim görmedim diye ifade verirsin olur biter avukatın dediğine bakma sen başından salmak için öde kurtul demiş sana
Bence yanlışın var kendimde tır şöförüyüm az çok kanunları bilirim einweiser gel arkadaki adamı ez dese ve bende onu dinleyip ezersem suçsuz mu olacam yani 😂😂 direksiyon başında kim varsa o an o kazadan o sorumludur sen anca orada olduğun için şahitlik yapabilirsin yine söylüyorum senin yerinde olsam mahkemeye giderim o an öyle bir sürtme olmadı ben görmedim şöförde seni destekleyecek açıklamalar yapar olur biter bak ben 5 yıl önce bir olaydan dolayı polislik oldum olay savcılığa gitti polis beni ifadeye çağırdı ve o zamanlar bana tercüman bul getir diye dayatmaya çalıştı polis ve bunu 3 kere farklı zaman aralığı ile arayıp yaptırmaya çalıştı bende hayır ben bulamam bulabiliyorsan sen bul getirt dedim ve mecbur onlar buldu getirdi ve parasınıda onlar ödedi.
öncelikle gecmis olsun görgü tanigi varsa itiraz etsenizde suc size kalir okudugum karai sizin görgü taniginiz yok onlarin var is yerinin sigortasi öder zaten neden sizi muhatap aliyorlar birde sen beifahrasin arabayi süren sorumlu sen sorumlu degilsin ki sadece sahit olursun tabiki uzman biri bu isi daha iyi bilirde sansin bol olsun not ama sen farkli bir malzeme ile vurdun diyorlarsa farkli mesela elekro hupwagen veya manuel benim anladiigm kadari ile söfür sana sucu atmaya caliisyor kendi isi oldugu icin galiba bu isin uzmanina gidin bence burda kim ne derse desin düsüncedir yorumdur bol sans
Şu anda 3 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 3 misafir)